Τα 35 πιο χρήσιμα τρόφιμα που πρέπει να αποθηκεύσεις

preview_player
Показать описание
Καλησπέρα σας, σε αυτό το βίντεο θα δείτε τα 35 πιο χρήσιμα τρόφιμα που θεωρούμε ότι πρέπει να αποθηκεύσετε. Κάθε φορά που πάτε στο super market μπορείτε να αγοράζετε λίγο περισσότερα από αυτά που χρειάζεστε ώστε να αυξάνετε σιγά σιγά τα αποθέματα σας και να μην σας φανεί μεγάλο το κόστος.
Επίσης θέλει πολύ καλή διαχείριση με τις ημερομηνίες λήξης για να μην τα πετάξετε. Τοποθετούμε τα παλιά μπροστά ενώ τα νέα στα πίσω ράφια.

Περιμένουμε και τις δικές σας προτάσεις.
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Όλα αυτά είναι πολύ ωραία αλλά όταν λέμε μαζεύουμε τρόφιμα για επιβίωση μαζεύουμε τα απαραίτητα, και προσωπική μου άποψη να μην εξαρτιομαστε από ρεύμα, ψυγείο κλπ

Αθηνα-οι
Автор

Ευχαριστούμε παιδιά μπράβο .ο θεός να μας βοηθήσει και κυρίως να καθαρίσουμε τη ψυχή μας από τα ζιζάνια .🙏🙏🙏🌺🌺

mariaconstantinidou
Автор

Για έκτακτη ανάγκη, εχεις πολλές "πολυτέλειες", που θα μπορούσαν να αντικατασταθουν με θρεπτικες Τροφες αντί με όλες αυτές τις "νεκρές", πχ ποπ κορν, μερεντα, σνακ, μαγιονέζα ή κέτσαπ. Τροφες με έξτρα αλάτι δεν χρειάζονται σ ε μια κατάσταση ανάγκης, ιδίως όταν το νερο είναι πολύτιμο κι αυτές οι τροφές θα είναι σπατάλη νερού, χωρίς θρεπτικοτητα, και σπατάλη ενέργειας, καθώς αυτή που δίνουν είναι παροδική και δημιουργούν κόπωση. Θα μπορούσες να βάλεις ταχίνι ή βούτυρα ξηρών καρπών. Άπειρες επιλογές αλλά και θρεπτικοτητα =βιταμίνες. Πχ γεύματα πρωτεΐνης είναι πιο χρήσιμα και πιο πλήρη. Μη πέσουμε κάτω από μακαρόνια, ρύζια, Άλευρα που είναι νεκρές Τροφες και ειναι μονο για πείνα.
Σε τέτοιες περιπτώσεις να θυμάσαι πως ο οργανισμος χρειάζεται κυρίως πρωτεΐνη, όπου θα είναι δύσκολο να βρεθεί σε Τροφες, αλλα θα την χρειαστεί το σώμα για δύναμη και ενέργεια ΚΑΛΗ, οι μυς μας δηλαδή.
Υπάρχει η καλή και η κακή ενέργεια που δίνουν οι τροφές, καλο ειναι να μπορούμε να τις διαχωρίσουμε.

Η αλήθεια είναι πως σε μια έκτακτη ανάγκη επιβίωσης, θα τρώμε νερόβραστα ρεβυθια και θα λέμε και "δόξα τω Θεό" που θα έχουμε κι αυτά.
Βέβαια ότι μπορεί να έχει ο καθένας καλό είναι, αρκεί να μην ζημειωνει την υγεία του, την ενέργεια του, τα θρεπτικα συστατικά που θα χρειαστεί.
Πάντως τα ποπ κορν φίλε μου βγάλε τα, κάνουν και φασαρία τα ατιμα, θα σε πιάσουν αν κρύβεσαι! 🤣😋

Με τις υπόλοιπες επιλογές συμφωνω.

Θα ήθελα κι εγώ να προσθέσω λοιπόν έναν κουβά πρωτεΐνη αθλητών, ένα σκουπ μπορεί να αποτελέσει πλήρη γεύμα. Ταχίνι, μπάρες πρωτεϊνικες, καλυτερα όμως να επιλεγούν εκείνες με τα πιο αγνά θρεπτικα συστατικά. Κονσέρβες σπιτικές όπου θα έχουμε αποθηκεύσει σε άλμη φασολάκια, αρακά, καλαμπόκι, ελιές, καρότα, παντζάρια, κολοκύθια και πολλά άλλα λαχανικά. Βότανα, που δίνουν ενέργεια, βιταμίνες και χρησιμοποιουνται και θεραπευτικά αλλά και στο φαγητό.

Σε περίπτωση που έχουμε κατοικίδιο, τροφή με περισσότερο από 25% πρωτεΐνη.
Οσοι ζούμε σε επαρχία μην ξεχνάμε ότι μπορούμε να φυτέψουμε ή να βρούμε και στην φυση τροφή. Οι υπόλοιποι μπορούν και σε μπαλκόνια, αυλές, ταράτσες. Προμυθευτειτε σπόρους από παραδοσιακές ποικιλιες(ομάδες στο φεις μπουκ)

Θελω να ξεκαθαρίσω ότι τα λεω συμβουλευτικα χωρίς καμία επικριτική διαθεση και κυρίως βάση των ιστοριών κατοχής που μου έλεγε ο παππούς μου αλλα και από δική μου εμπειρία σε μια πολλή κακή περίοδο που πέρασα.
Ελπίζω να βοήθησα λίγο.

Να είστε όλοι καλά, με υγεία!

Καλη χρονια!

eirinikats.
Автор

Πολυ καλη εργασια φιλε μου, μπραβο σου. Φρουτοκρεμες και βρεφικα γαλατα ειναι απο τα πιο πλουσια σε βιταμινες, ιχνοστοιχεια κλπ και ιδιως τα κραταμε σε περιπτωση που ξδη εχει υπαρξει απωλεια βαρους και βιταμινων. Επαναφερει το βαρος και τις βιταμηνες και συντηρει την ηδη καλη κατασταση. Επισης φιλε μου επετρεψε μου να σου πω οτι το "μπαχάρ" (μπαχαρι) ειναι ανατολιτικο καρικευμα, πχ οπως λεμε διοσμος ή ριγανη. Ολα αυτα της κατηγοριας στα ελληνικα ονομαζονται "καρικευματα". Πολυ καλη εργασια και παλι, να εισαι καλα!!!

santaisback
Автор

Ευχαριστώ πολύ για τις ιδέες. Να είσαι καλά.

aikaterinigeorgiadou
Автор

Η μητέρα μου μετά τη τουρκική εισβολή και υπήρξε πείνα είχε αλεύρι έφτιαχνε ψωμί 🍞 γάλα ζαχαρουχο λίγες κότες μακαρόνια όσπρια και ζήσαμε

Αριάδνη-νι
Автор

Ένα πολύ καλό και φτηνό φαγητό είναι ο τραχανάς.
Από κονσέρβες χοιρινό και μοσχάρι.Λουκανικα σε άλμη.
Παστές σε κονσέρβα και corn beef.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣΣΟΥΝΔΙΑΣ
Автор

Πολυ ωραιο και κατατοπιστικο βιντεο σε ευχαριστουμε περισσοτερα βιντεο σε χασαμε.

George-
Автор

Μας βοήθησες πολύ. Σ'ευχαριστούμε! ❤️

ΠαρασκευήΧαλκιά-γζ
Автор

Πολύ καλή δουλειά φίλε μπράβο σου Σε ευχαριστούμε
τώρα θέλει μία ενημέρωση σχετικά με το αλεύρι το αλεύρι όταν ανοίξει πρέπει να του βάλεις μέσα δαφνόφυλλα αρκετά για να μην πιάνει σκουλίκια Ευχαριστούμε πάντα επιτυχίες

ΔωραΕξοχικο
Автор

Ζάχαρη να έχουμε αλλά να μην καταναλώνουμε πολύ, καθόλου καλή για την υγεία και μας ανοίγει την όρεξη...

iliastopalidis
Автор

Πολύ ωραίο βίντεο, ενημερωτικό και επίκαιρο !!πολυ καλη δουλειά !!εμαθα πολλα χρήσιμα πράγματα οπως για το γάλα σκονης που δεν μου πήγαινε καν το μυαλό να αγορασω αλλά σίγουρα χρειάζεται, οπως πολλα αλλά που αναφέρετε στο βίντεο !εχω να κάνω μεγάλη λίστα !μπραβο παιδιά !!

rafailiagiannakopoulou
Автор

Πολύ καλό βίντεο. Το αλεύρι διατηρείται μέσα σε χοντρό αλάτι και δάφνες. Μετά το κοσκινίζεις. Επίσης είναι πολύ χρήσιμη η σπιρουλίνα. Και μια μικρή αλλά πολύτιμη έλλειψη ... οι ζωοτροφές, εμείς οι γάτες τι θα φάμε; Δεν θα με χάλαγε βέβαια ο τόνος και οι σαρδέλες ...
Αν πρόκειται να τα έχουμε στο ντουλάπι μας μήπως κάτι συμβεί και δεν μπορέσουμε να βγούμε για λίγο, καλώς. Αν πρόκειται για έκτακτη ανάγκη επιβίωσης το αλάτι με φειδώ (αν δεν υπάρχει νερό) και δεν πρέπει να υπάρχει εξάρτηση από το ρεύμα. Οπότε πως να φτιάξεις αλεύρι; Πρέπει λοιπόν να πάρουμε και αλεύρι και να ακολουθήσουμε τις οδηγίες της Katerina Agor πιο κάτω.

BlackCat.
Автор

Πολύ ωραίο βίντεο και χρήσιμο φίλε μου.

survivallessonsv.r.
Автор

Η ζάχαρη οτανβρησκεται σε στεγνό περιβάλλον. Είναι το ποιο ανθεκτικό αποθήκευση ο τροφημο όπως και το ριζι και τα Δημητριακά ( σιτάρι βρώμη καλαμπόκι κλπ ) αλλά θέλουν χειρομυλο ) μην ξεχάσετε λεμόνι σε μπουκάλια ή ξυνο ( λεμόνι του ζου! )

ΧίλιαμυριαΧρήσιμα
Автор

ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 6:25-34Γι’ αυτό, λοιπόν, σας λέω: Μη μεριμνάτε για τη ζωή σας, τι θα φάτε και τι θα πιείτε ούτε για το σώμα σας, τι θα ντυθείτε. Η ζωή δεν είναι σπουδαιότερη από την τροφή; Και το σώμα δεν είναι σπουδαιότερο από το ντύσιμο; Κοιτάξτε τα πουλιά που δε σπέρνουν ούτε θερίζουν ούτε συνάζουν αγαθά σε αποθήκες, κι όμως ο ουράνιος Πατέρας σας τα τρέφει· εσείς δεν αξίζετε πολύ περισσότερο απ’ αυτά; Κι έπειτα, ποιος από σας μπορεί με το άγχος του να προσθέσει έναν πήχυ στο ανάστημά του; Και γιατί τόσο άγχος για το ντύσιμό σας; Ας σας διδάξουν τα αγριόκρινα πώς μεγαλώνουν· δεν κοπιάζουν ούτε γνέθουν· κι όμως σας βεβαιώνω πως ούτε ο Σολομών σ’ όλη του τη μεγαλοπρέπεια δεν ντυνόταν όπως ένα από αυτά. Αν όμως ο Θεός ντύνει έτσι το αγριόχορτο, που σήμερα υπάρχει κι αύριο θα το ρίξουν στη φωτιά, δε θα φροντίσει πολύ περισσότερο για σας, ολιγόπιστοι; Μην έχετε, λοιπόν, άγχος και μην αρχίσετε να λέτε: “τι θα φάμε;” ή: “τι θα πιούμε;” ή: “τι θα ντυθούμε;” γιατί για όλα αυτά αγωνιούν όσοι δεν εμπιστεύονται το Θεό· ο ουράνιος όμως Πατέρας σας ξέρει καλά ότι έχετε ανάγκη απ’ όλα αυτά. Γι’ αυτό πρώτα απ’ όλα να επιζητείτε τη βασιλεία του Θεού και την επικράτηση του θελήματός του, κι όλα αυτά θα ακολουθήσουν. Μην αγωνιάτε, λοιπόν, για το αύριο, γιατί η αυριανή μέρα θα έχει τις δικές της φροντίδες. Φτάνουν οι έγνοιες τής κάθε μέρας».

axariasvivilakis
Автор

Πολύ ωραίο βίντεο !!ευχαριστουμε !!συνεχιστε έτσι

konstantinosdeloveridis
Автор

Έβλεπα ένα βίντεο μιας κυρίας για να μπορεί το αλεύρι να αντέξει στο χρόνο παίρνουμε ένα μεγάλο δοχείο βάζουμε μία παχιά στρώση αλεύρι από πάνω αρκετό χοντρό αλάτι και δαφνόφυλλα εναλλάξ αλεύρι χοντρό αλάτι και δαφνόφυλλα μέχρι να γεμίσει και το σφραγίζουμε. Όταν έρθει η ώρα να χρησιμοποιήσουμε το αλεύρι απλά το κοσκινίζουμε για να απομακρύνουμε τα υπόλοιπα υλικά.

annalouux
Автор

Χρηστος ανεστη Γιαννη πολυ επικαιρο το βιντεακι!

solitarium-elel
Автор

Στο αλεύρι να βάλουμε μέσα χοντρό αλάτι μία στρώση στον πάτο από το βάζο αν είναι μεγάλο το βάζω και μία στρώση στην μέση του βάζου. Και απάνω μαζί με δάφνη και βασιλικό θα διατηρηθεί αρκετά παραπάνω

ΚωστασΠαλαιολογοπουλος-ιγ