Yapay zeka fizikçi gibi düşünebilir mi? / Prof. Dr. Emre Onur Kahya ile Bilim Ekstra

preview_player
Показать описание
Merhaba! Artık "Bilim Ekstra" programımızda çok özel bir konuğumuz var: Prof. Dr. Emre Onur Kahya!

Prof. Dr. Kahya, bizimle fizik ve yapay zeka alanlarındaki bilgisini paylaşacak. Fizik dünyasının gizemlerine inerken aynı zamanda yapay zeka ile ilgili son gelişmeleri keşfedeceğiz. Hem temel kavramlar hem de son teknolojiler hakkında bilgi sahibi olacak ve geleceğin bilimine bir adım daha yaklaşacağız.

Bu özel programda, Einstein'dan Newton'a, Schrödinger'den Feynman'a kadar fizik tarihindeki önemli isimlere göz atacağız. Ayrıca, kuantum mekaniği, görelilik, yapay zeka ve uzay-zaman gibi heyecan verici konuları da keşfedeceğiz.

Prof. Dr. Emre Onur Kahya ile fizik hakkında merak ettiğiniz her şeyi öğrenmek için bu videoyu kaçırmayın! Bilimi ve evrenin sırlarını keşfetmeye hazır mısınız?

00:00 Giriş
00:19 Yapay zeka nedir?
09:25 Yapay zeka fizikçi gibi düşünebilir mi?
10:39 Fizikçiler yapay zekadan faydalanıyorlar mı?
14:10 Yapay zekayı kullanabilenler devrim yaratır mı?
20:23 Kapanış

#işbirliği
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Yeni bir konu olarak "evrene mesaj yollamak", "her insanın frekansı var", "enerjini yönlendir" gibi yaklaşımları bilimsel terimlerle süslenerek anlatılıyor, hatta kuantuma dayandırarak anlatıyor bu insanlar. Teke tek bilim olarak ele alabilir misiniz? Toplumumuzda bu spiritüel düşüncelere radikal bir şekilde sahip çıkan tarikatlaşacak düşünceler akademisyenler arasında bile artmaya başladı. Lütfen bu konuda sizi izleyip bu konuda diretenlere karşı bilimsel bir açıdan açıklamada bulunup aydınlatabilir misiniz? Şaka yapmıyorum, gerçekten ciddi bir inanç var. Evrene mesaj yollama, enerji gönderme konusu bir zamanlar dalga geçilen bir konuyken şu an ciddi ve rahatsız edici bir inanışa dönüştü.

kivolet
Автор

Selamlar arka plan sesi çok korkunç düzeyde. Lütfen tadilat esnasında kayıt almayın. Teşekkürler 🎉

oneofAli
Автор

Teşekkürler. Tam takıldığım bir sorunun cevabını verdiniz. Resimler ile yapay zekayı eğitirken beklemediğim sonuçlar alıyordum. Resimdekileri detayları farklı öğrendiğini düşünüyordum ki sizin verdiğiniz bilgiyle netleşti kafamda. Çok teşekkürler video ve söyleşi için.

aysegulsezen
Автор

Hocalarım çok büyük bi iş yapıyorsunuz tebrik takdir teşekkür. Durmayın. Bilime çok ihtiyaç var.

mertg
Автор

Merhaba, lütfen artık sohbet tarzı yerine ders tarzı programlar yapın, konuklar her geldiğinde önceki konuya ekleye ekleye devam etsinler.

SKO
Автор

Merhabalar. Sizi dinlemekten büyük keyif alıyorum.Fakat kulaklıkla dinliyorum ve tamirat sesleri geliyor kulağıma 😩 Bu konuya daha fazla özen gösterseniz? 🙏🏼😊

benaysokullu
Автор

Kasparov 20 sene önce profesyonel satrancı bıraktı, en son 2002'de bilgisayarla oynadı ve berabere kaldı. 97'de oynadığı bilgisayar yapay zeka değildi. yapay zekayı kullanan satranç bilgisayarları son birkaç yıldır var ve büyük ustalarla oynamalarına bile saçma gözüyle bakılıyor. yapay zeka anlamında Alpha Zero'nun oyunu kendi kendine öğrenip diğer bilgisayarları yenebilecek seviyeye gelmesi daha güzel örnek bence.

ugurdeniz
Автор

PINN adinda yapay zeka modeli var, fizik bilgili sinir aglari, fizik denklemlerini de isin icina katarak ODE, PDE cozumlerini yapay zeka ile yapmaya yonelik, cozulmesi zor veya mumkun olmayan akis simulasyonlari cozduruluyor.

lckwmeq
Автор

Teke Tek Bilim'in televizyonda yayınlanan eski bölümlerinde, efsane hocalarımızdan Mehmet Özdoğan başta olmak üzere pek çok alanında yetkin arkeolog konuk oluyordu. YouTube programları da gayet iyi ancak, Türkiye'de evrim üzerine, insanın geçmişi üzerine düşünülecek konuşulacak alanların azaldığı bu dönemde ana akıma online bir platform olarak erişebilen kanalınızda daha fazla arkeoloji, prehistorya, eskiçağ tarihi alanında yayın olmalı. Bu kısım eksik kalıyor diye düşünüyorum. İyi çalışmalar...

zeynelcuhadar
Автор

Bilim tarih ile ilgili videolar gelebilir mi ?

eferommel
Автор

Peki yapay zeka tamamen insandan soyut bağımsız mı olmalı, yoksa daima sınırları belirlenmiş çerçevede insan kontrolünde mi olmalı ?
Şahsen yapay zekanın sınırlarını ne kadar zorlayabileceğini merak ediyorum..

hasan_yaremchuk
Автор

Hocam kedileri cok seviyor. Fatih beyle olan videoda da kedi asagi kedi yukari 😅

uyubebekim
Автор

Otonom taksi araçları şuan kullanımda, geçen yıl güncellenen regülasyonla birlikte kullanıma girdiler sadece abd'de bildiğim kadarıyla.

science
Автор

Bizim tanımladığımız şeyleri öğrenebiliyor, peki ya bizim tanımlayamadığımız şeyler ne olacak? Sınırlarını çizemediğimiz, netliği olmayan, her ne kadar kural bazlı tanımlama yapsak bile, bizim koyduğumuz kurallar bile net değilken, ne yapacağız?

sezaisimsek
Автор

Yapay zeka hayal kurmayı öğrenebilirse insanlığın kıyameti başlar diye düşünüyorum! Süper zekanın pratikliği olur ama hayal kurabilmek yaratıcı olmak yıkıcı olabilir!

theangrytengri
Автор

Yapay Zekaya Devam
Sora ile birlikte yeni bir dönem başlamıştır.

BananaBeach
Автор

Chatgpt nin gazeteci ve köşe yazarlarının gündeminde olduğu kesin

ReCordingReplay
Автор

Hocam fiziğin temelini fizik mi oluşturur

Kadir.tektas
Автор

Bir cok muhendisin isini elindem alabilir ama ziraat muhendisinin isini elinden alamaz..😂

ahmetalisahin
Автор

Çok güzel bir yayın. Sadece tek bir şey eklemem gerekiyor. Ben kod yazma konusunda en azından junior seviye destek alabilirim diye sevinen bir yazilimcıyım. Size yemin ederim hayatımda etmediğim küfürleri gpt ye yazacak kadar kendimi kaybediyorum. En aptal insandan binlerce kat daha aptal olabiliyor. Tek yapabildiği şey; daha önce yazılan kodları daha doğrusu bilgileri ezberlemek. Bu yüzden bence belli bir süre sadece asistanların, lamer hackerların ve kütüphanecilerin işini elinden alabilecek seviyede olacak. Benim sorun çözme konusunda beklentim şuan yok. Diğer yandan asistan ve öğretmen olarak elim ayağım oldu. Token kapasitesi artarsa belki ilgimi çekmeyen basit kodları yazma ve belli rutin kontrolleri yapma işlerini otomatize etmede kullanabilirim.

devugur