Ce este suportul unei acțiuni? Dar rezistența? | Când contează aceste analize? | Cristian Sima

preview_player
Показать описание
Se spune că o acțiune are suport la un anumit preț dacă acesta coboară până la acel nivel și apoi revine. Foarte multe acțiuni și grafice au niște suporturi deja consacrate. Rezistența este acel moment când prețul urcă la un anumit nivel, dar nu îl depășește și apoi se întoarce. Suportul este legat de scădere, iar rezistența de creștere. Orice rezistență care este ruptă devine imediat primul suport. Dacă acțiunea a crescut de la 100, la 120 și apoi rupe nivelul de 120 decisiv, acesta devine suport. De câte ori va scădea acțiunea, de la suport va încerca să facă rebound tehnic - un termen venit din baschet. Acest rebound este tehnic pentru că nu este bazat pe date fundamentale, ci pe psihicul investitorilor. Când S&P 500 a rupt rezistența de 4000, anul trecut în martie, a urcat apoi chiar la 4700 în luna ianuarie. 4000 este un suport puternic pentru S&P, iar următorul este cel de 3000. Înainte de pandemie, S&P a rupt de câteva ori rezistența de 3000 și a ajuns pe la 3200, în ianuarie 2019. O situație mai grea va fi când S&P va încerca următorul suport de 2200, de unde s-a întors în martie. Dacă vom vedea o corecție de la 4700 la 2300 înseamnă o scădere de 50%. Grav ar fi dacă ea ar continua. O depresie ca în 1929 o vom vedea abia la nivelul de 2000 pentru S&P 500. Pentru NASDAQ, suportul este la 10.000. Pentru Dow Jones, suportul cel mai mare este la 18.000. În pandemie, Dow Jones a pierdut 2000 de puncte într-o singură zi - acum înseamnă 6%. Problema este să nu se mențină scăderea după un mare crah. Acum avem un trend bearish, cu o scădere de 7 săptămâni a indicilor, în ritm constant. Fiecare rebound din timpul săptămânii este anihilat de o scădere ceva mai mare și tot mai mare. Într-un trend, aceste analize contează, dar dacă vin știri despre evenimente neprevăzute, nu mai au relevanță.
📉📈
📉📈
Vezi și episodul despre Quantitative Easing
📉📈
Mă puteți găsi și aici:
Iar restul de videos pe canalul meu de YouTube unde postez cel puțin săptămânal.
*
Comandă cele două volume "Marea spovedanie a brokerului fugar" - despre momentul WBS, cât și despre alte subiecte economice și social-culturale.
Cărțile pot fi achiziționate de aici
📉📈
Află mai multe despre proiectul crypto Celindra de aici:
📉📈
#finance #fed #investment #trading #cryptomarket #macroeconomie #cristiansima #wallstreet #brokerulfugar #inflatie #stagflatie #bitcoin #actiuni #bursa #Investitiibursa
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Mulțumim pentru informațiile prețioase!

diane..
Автор

Mulțumim frumos, ne a-ți cam speriat un pic...

mar
Автор

Buna seara domnule Sima! Considerati ca este o idee buna sa facem short pe indici?

busybody
Автор

Ce părere aveți despre evoluția ethereum?

Nico
Автор

Sima, spune adevarul, fondurile de pensii vind si depun bani pe dobinda la 10 ani in trezorerii

chirilamihai
Автор

Rebound = In basketball, a , sometimes colloquially referred to as a ,  is a statistic awarded to a player who retrieves the ball after a missed field goal or free throw.  In limba romana termentul este "recuperare" (de catre jucatorul echipei aflate in aparare - dupa ce mingea trase de un atacant a ricosat din panou sau din inel).  Nu are legatura cu modul in care sare mingea. Confuzia poate sa provina din termenul englezesc - "to bounce".  Detalii aici:

nextlevelmindforge
join shbcf.ru