Duygular Ne İşe Yarar? I Anlat Bana 1.Bölüm I Prof. Dr. Sinan Canan ve Prof. Dr. Nalan Kuru

preview_player
Показать описание
Bu hafta Anlat Bana programında çok önemli bir konuyu ele alıyoruz: Duygular… Sinan Canan ve Nalan Kuru, duygularımızın hayatımızdaki yerini, onların nasıl yönlendirileceğini ve duygulara nasıl daha fazla farkındalıkla yaklaşabileceğimizi derinlemesine konuşuyorlar.

Siz de duygularınızı nasıl yönetebileceğinizi, onlara nasıl daha fazla dikkat etmeniz gerektiğini merak ediyorsanız, bu bölümü kaçırmayın!
Sinan Canan ve Nalan Kuru’nun sohbeti size çok değerli bir bakış açısı kazandıracak.

Duyguların gücünü birlikte keşfetmek için Cuma günü saat 21.00’de AçıkBeyin Kanalında buluşalım!

Yorumlarınızı bekliyoruz, görüşlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın! 💬

#AnlatBana #Duygular #SinanCanan #NalanKuru #DuygularınYönetimi #Farkındalık

AçıkBeyin'e Katıl!:

gibi videolarımızı görmek ve takip etmek istiyorsan kanalımıza abone olmayı ve zili açmayı unutmayın;

Önce kendimizin sonra da toplumun olumlu ve faydalı yönde dönüşümüne katkı sağlamak için buradayız…

AçıkBeyin Eğitim ve Danışmanlık
''Kendine İyi Bak... Göreceksin!''

Daha fazla bilgi için:
0 (216) 356 49 69

Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Bazen internetim varlığını çok şükrediyorum kendi ihtiyaçlarımıza göre istediğimiz bilgileri erişebiliyoruz sayenizde kendimiz için artılarımızı çoğaltıyoruz çok teşekkür ederim ömrünüz uzun bereketli olsun bilgilerinizden bütün insanlık faydalansın

amans
Автор

Nalan hocayı çok sevdik 🎉 birlikte yeni yeni bir sürü videonuz olsa da izlesek 🎈

ezgisimsek
Автор

Biz duygusal bir toplum değil tepkisel bir toplumuz... Duyguları yok sayan, hiç olmamışcasına davranan, duyguların üzerinde tepinen bir toplumda ışık ve umut saçıyor Nalan hanım 🙏

Yldrmnsrn
Автор

Çok değerli hocalarım, sizlere ne kadar teşekkür etsem az. Anlattıklarınızın binde birine okulumuzda değindik, okulumuzda Anadolu Lisesi'ne giren öğrenci sayıları katlanarak arttı. Bunun sebebi şuydu: Çocuklar daha saygılı, daha sabırlı, öfkesini kontrol edebilen ve daha çalışkan hale geldiler; ayrıca şiddet azaldı. Bu başarıyı elde etmemizin nedeni de buydu. Ancak bu durumu ne İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ne de Milli Eğitim Bakanlığı'na anlatabildim.

Neden anlatamadım? Sizler anlatabilir misiniz? Sizin gibi değerli bilim insanlarının ayağına gelsin Bakan Bey, sizin yaptıklarınızı dinlesin. Ona göre tüm personelini eğitmeye çalışmasın, çoğu öğretmen herşeyi bildiği inancı ile verilen eğitimden faydalanmıyor. işin özünü versin. Milli eğitimin her aşamasında yapay zekadan da yararlansın. Bu değişiklikleri yapamayan yöneticileri görevden alsın. Okullar müdürsüz kalsa daha iyi; çünkü çoğu müdür zaten silik, yalaka, yağcı ve dalkavuk. Önemli Bir şeyler yaptıkları yok; faydadan çok zararları var.

zdnizam
Автор

Nalan hanım cok önemli ve gerekli bir fikir söyledi. Bende ona katılıyorum, okullarda duygu yönetimi ve şiddetsiz iletişim bir ders olarak konulmalı. En azından ders olmasada milli eģitimin destekli olarak okul projesi olabilir. Türkiyenin geleceği icin cok önemli buluyorum.

s.b.
Автор

Tekrar tekrar izleyip içselleştireceğim.Bu zamana kadar izlediğin en verimli youtube videosu oldu.devamını mutlaka bekliyoruz. Saygı ve sevgilerimle…

esramalkoc
Автор

Sinan hoca nın, şevkatli, kabullenici, korunaklı insanların yanında olmak istemesi ve korkak, güvensiz, endişeli insanların yanında olduğu zaman huzursuz hissetmesi.
Programı çok beğendim..
Nalan hocama da teşekkürler🙏

NazanMaybe
Автор

Nalan Kuru hanımı bizimle tanıştırdığınız için teşekkür ederim Sinan hocam🙏🏻

nursakalli
Автор

Sinan hocam ve nalan hanım harikasınız insanın ne olursa olsun bir duyguyu farketmesi ve onu doğru yönetmesi mükemmel bir bilinçlilik

efekanozdemir
Автор

Durdura durdura 2 saatte izledim programı öncelikle bizi Nalan hoca ile tanıştırdığınız için Teşekkür ederim. Duyguların hiçe sayıldığı bu coğrafyada belki de dünyada aslında hayat duygular üzerine kurulduğunu anlattınız iyi ki varsınız

sule_m
Автор

Her gün farklı ekiplerle uçuşlar yapan bir havacı olarak, programın son bölümlerinde sözünü ettiğiniz "Bize ne hissettirildiğini anımsarız." argümanına kesinlikle katılıyorum. Ad belleğim gayet iyidir fakat yıllar geçtikçe doğal olarak kişilerin adı siliniyor zihnimde. Fakat; yüzlerini görür görmez, yıllar geçmiş dahi olsa bana uçuşta nasıl hissettirdiklerini çok çok iyi anımsıyor ve onlara buna göre davranıyorum.

Ayrıca tüm sohbet içinde ilgimi en çok çeken, hep de kafa yorduğum konu; şu, duyguların insan genetiğine kadar nüfuz edebilme ve fizyolojimiz üzerinde doğrudan bir etken olduğu konusu. İstirham ediyorum, bu konuya çok daha fazla eğiliniz.

Öğrenmeyi seven beyinler için yemyeşil bir bahçesiniz. Var olun.

derinmavi
Автор

Duygu & davranış & zekayı kullanma ilişkisini ne kadar güzel anlatıyorsunuz ve sosyal ilişkilerin mucizevi etkisini...
Muhteşem.

gulaybulut
Автор

Nalan hanimi ilk kez dinledim, hayran oldum ve muhteşem bir egitimci olduğunu düşünüyorum.tanışmayı ve birlikte çalışmayı isterdim.35 yillik klinikte çalışıp emekli olmus bir psikolog olarak tam yüreğimde hissettim bu sohbetleri❤😊

luzrosaaqui
Автор

Bu konuların ne kadar çok konuşulması gerektiğini anlatan bir program olmuş. Teoride evet, pratikte nerdeyiz ? dediğiniz noktada biz Duygu Dostu Öğretmenlik/ Ebeveynlik eğitmen adayları; kimimiz sahada, kimimiz evlerde, kimimiz akademide çalışmaya devam ediyoruz. Çünkü hayatlarımızda duygular ile ilgili konuşmaları bir yere koymak zorundayız. Bu konu kitaplarda kalmamalı. Ve bence bu konuyu pratikte konuşan, ve bu konuya özenle çalışan kişi Nalan hoca. Çok iyi bir program olmuş.Sinan hocamın da dediği gibi bu konuda ortalığı şöyle bi ayağa kaldırmalı artık. Henüz konuya değmeyeniniz varsa mutlaka değiniz ✋

esrademirli-il
Автор

Harika 🎈canım Nalan hocam dokunduğu yerde çiçek açtırıyor ❤️

sedadogan
Автор

Harika konu ve konuk... İnsanın bütün dertlerine deva... Akademik başarı odaklı eğitim zayiatını önleyecek ve bütün şiddet sarmllarını önleyecek tek çare çözüm... Tekrar tekrar zenginleştirilmiş konu ve konuğu bir eğitimci olarak çok görmek istiyorum. Teşekkürler Sinan Hocam.

Yzg
Автор

Nalan Hocanın enerjisi ve konuşmasındaki akıcılığa bayıldım🤍 sizi birlikte daha çok izlemek isteriz 😊

mervezengin
Автор

İş hayatında duygulara yer yok ve günümün 10 saatini geçirdiğim bu ortamda tırnak içinde ‘profesyonel’ davranabilmem için bunlara yer vermemem gerektiği öğretildi. Ailede de pek yeri yoktu. O kadar yabancıyım ki duygulara 30 yaşındayım ve şimdi farkediyorum. Duygularımızı bastırmamalıyız. Ne türlü bedeli olursa olsun. Saklarsak hasta oluruz❤

melisgariboglu
Автор

Bayıldım, hem konsept hem ilk konuğunuz, harikasınız ve hayırlı olsun..kesinlikle zaman nasıl geçti anlamadım. Örgü örerken dinlemek istedim süreye baktım 55 dk.. oo süper dedim ama 10 dk. sonra, bir anda o 55 dk.nın ne çabuk geçtiğine inanamadım. Lütfen Nalan Hn. İle daha sık sohbet edin❤ Öte yandan dinlerken hep şunu düşündüm. Ben 55 yaşında emekli, kendi örgü projeleri ile el emeğini üretime dahil etmeye çalışan kendimce empati yeteneği güçlü sayılabilen biriyim ve bu bağlamda üniversitede eğitimlerine devam eden 2 çocuğumu da bu duygusal farkındalık ile yetiştirmeye çalışan biriyim. Bunun artılarını görmenin verdiği mutluluk ile yaptığınız işin ne kadar zor ama çok anlamlı ve değerli olduğunu söylemek ve hatta bu eğitimleri şu yaşımda alıp ucundan kıyısından birilerinin hayatına bu "duygu dostu" yolunda ben de dokunmak isterim. Bilginiz olsun, Tekrar teşekkür ederim 😊

aslbalkanlay
Автор

Yaşadıklarımı unuttum ama hissettiğim duygularım hâlâ capcanlı duruyor dimağımda. Kesinlikle çok faydalı program oldu.
Yıllar önce Nalan Hocanın üniversitesinde pedogojik formasyon eğitimi alırken, hocanın neden buraya geldiniz sorusuna şu cevabı vermiştim. İlkokulda beni iyi hissettirmeyen bir öğretmenim vardı, eğitim, onun yaptığı gibi bir şey mi? Onu anlamaya geldim" demiştim. Yaşadıklarımı unuttum ama hissettiğim duygularım hâlâ capcanlı duruyor dimağımda.
Nalan hocayı çok sevdim. Anlatmak için alttan alıyor ve çırpınıyor gibi gördüm. Ancak kendisi bir konferansta bildiri sunuyor gibi geldi bana.

ibrahimgedik
visit shbcf.ru