Cum scazi nivelul de CORTIZOL; tot ce trebuie sa stii despre STRES.

preview_player
Показать описание
Vorbim despre stres, cortizol si alti hormoni ai stresului; In acest video vei intelege ce este stresul acut si stresul cronic, cum se adapteaza organismul sub stres cronic si ce poti face pentru a reduce nivelul zilnic de stres.

Material sprijinit de EMOCALM - supliment sub forma de CEAI si comprimate cu extrase naturale din plante;
Studii:

Lavanda si anxietatea:

Roinita si starea de calm:

Sunatoare si depresie:

Valleriana si somn:

Time Stamp - Stres/Cortizol

00:00 - Introducere
00:41 - Stresul Acut
03:52 - Mit despre Stres
07:45 - Ce se intampla când ai o eliberare acută de Cortizol ?
08:42 - Simptomele stresului cronic pot duce la…
11:23 - Rezumat tipuri de stres
13:59 - Sponsor - Emocalm
———————————————————————-
10 Lucruri care scad nivelul de Cortizol :

17:28 - Numarul 1 : Somnul
19:01 - Numarul 2 : Sportul
19:46 - Numarul 3 : Evitarea stresului prin diferite metode
21:55 - Numarul 4 : Emotii pozitive
24:23 - Numarul 5 : Întreținerea de relații bune/calitative
25:33 - Numarul 6 : Animal de companie
26:49 - Numarul 7 : Hai sa fim mai buni !
28:39 - Numarul 8 : Credința
30:09 - Numarul 9 : Mâncarea
31:49 - Numarul 10 : Hidratarea
————————————————————————-
32:20 - Tehnica de respiratie : Cascat fiziologic (credits to Huberman Lab)

Editat de: Sorin Anghelache

👨🏼‍⚕️Cine sunt eu?👨🏼‍⚕️Mihail Pautov, medic specialist si ex-chirurg. Activ interesat de sanatate aplicabila si de bun simt, medicina pacientului sanatos, sanatate optima, longevitate, nutritie si motivatie in sport; host la MediCOOL - A1.

Hai sa ne conectam!

Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Pentru editorul SORIN:: suntem "colegi de suferință". La primăvară, se împlinesc 30 de ani de la prima apăsare a butonului roșu de la camera de luat vederea :) Meseria asta e boală grea, pasiune mistuitoare. Și eu am pierdut nopți - Dumnezeu le mai știe numărul - iar asta a lăsat urme: stres cronic, lipsă de somn, mâncat compulsiv și nesănătos, sedentarism, kilograme în plus, în fine... un regim de viață pentru care un doctor m-ar bate și după aia m-ar intuba. Dacă aș fi avut noroc să-l cunosc pe domnul doctor Mihail, în acele vremuri de început, aș fi corectat multe greșeli. Le corectez acum, dar... e cam târziu. Bun, mai bine mai târziu decât niciodată. Încearcă să nu faci aceleași greșeli. Știu, editatul e "lacrimi și durere", iar noaptea pare a fi un sfetnic bun. Și eu dau rezultate mai bune și mai inspirate când lucrez noaptea dar... noaptea e pentru dormit totuși... M-am sacrificat mult pentru această profesie și... ce să vezi... Beneficiarii, nici la ora asta, n-au dat comandă de bronz și marmură să-mi ridice statuie pe care să se cacarisească porumbeii păcii. Ba... unii chiar sunt ironici, mai mult sau mai puțin conștient: "Hei, salut... Ooooo... da' te-ai rotunjit bine... Eheee... îți merge, îți merge... O duci bine ca filmăcios, trai neneacă... Dacă ai fi muncit și tu cu adevărat... ai fi văzut ce înseamnă greutățile vieții...". Cine nu ne trăiește viețile, nu știe cât ne sacrificăm și de câtă răbdare avem nevoie, o răbdare de care numai țestoasele de Galapagos mai sunt capabile. Totuși, trebuie să avem grijă de noi, că nu vine nimeni s-o facă... Trebuie dormit corect, mâncat corect, trăit și muncit corect, atât cât se poate, pentru că anii trec iar consecințele se văd pe glucometru, pe tensiometru, pe buletinele de analize și, mai devreme decât ar fi normal, pe factura emisă de la magazinul de pompe funebre... Și dacă plecăm să culegem praf de stele, înainte de termen... știi ce-o să zică lumea? "Săracu'... s-a dus... Da'... ce-o fi fost cu el că doar o ducea bine - nu muncea, nu se stresa, era doar un pierde vară care se juca toată ziua la calculator... Hmm... tineretu' din ziua de azi... nai mai știe ce-i munca, taie frunză la câini câtu-i ziua de lungă, și te mai miri că-i ia dracu' prea devreme...".

Автор

Multă apreciere lui Sorin și restul echipei. Faceți o treabă foarte utilă pentru noi. Vă mulțumim!

mihaipopescu
Автор

Foarte bun clipul, chiar mă ajută foarte mult și aș dori ca mulți să aibă răbdarea să asculte și să ia aminte. Cu deosebit respect dl. Dr. 🫡

aandrei
Автор

Astazi am fost la un examen RMN cu gandul ca nu voi reusi sa rezist in tub nici macar un minut deoarece am mai avut incercari esuate in trecut din cauza senzatiei de claustrofobie :( Atacul de panica a inceput cam la 2 minute si efectiv din disperare am inceput exercitiile de respiratie pe care le-am experimentat in videoclip, inainte sa strang din pompita ca sa le transmit mesaj sa ma scoata afara... Dupa cateva exercitii profunde atacul de panica a incetat si am reusit sa duc examenul la bun sfarsit. Multumesc din suflet, va sunt recunoscatoare pentru ajutor !

siminamoldoveanu
Автор

Extraordinar!Parca erați împotriva suplimentele si nici nu prea credeati in ele.Dar cand e vorba de reclamă plătită sunt bune.

floriflori
Автор

Inca un episod care aduce multa mandrie colectivului medical pentru asa un coleg!
Desi sunt medic pneumolog, savurez cu placere informatiile care nu imi erau cunoscute cat si cele care imi sunt comune. As propune un material despre dispozitivele inhalatorii folosite in afectiunile pulmonare (de subliniat ca nu dau dependenta :)) ).
Nu in ultimul rand felicitari lui Radu pentru munca depusa! Keep up the good work

alexandrucorolea
Автор

Mulțumiri, aprecieri și recunoștință întregii echipe . Vă doresc toate cele bune tuturor împreună cu cei dragi . Multe like-uri. 👍👏

magdasocaci
Автор

DR.MIHAIL, DE DEPARTE SUNTEȚI, ATÂT DE CLAR SI LOGIC, DOAMNE MULȚUMESC!!!❤❤❤❤❤❤❤❤

danielaenesescu
Автор

Acest mesaj este pentru Sorin - ești un om extraordinar de dotat cu multă inteligentă și devotament și Dedicație pentru noi toți care urmărim aceste emisiuni . Apreciez mult munca și efortul depus pentru a ne face pe noi toți fericiti 👏👏👏👏❤

luciaugalde
Автор

Felicitări Sorin! Felicitări domnule doctor! Vă mulțumim pentru toate informațiile utile pe care ni le oferiți! Faceți o treabă excelentă! Abia aștept să ascult și alte articole interesante.

oanaplacinta
Автор

Mult respect pentru Sorin si bineinteles si restul echipei VA MULTUMIM

castiliadosa
Автор

Pentru Sorin, cel care editeaza aceste materiale super educative 🙂: multumesc cu recunostinta, omule!

bucatarpersonalchefhaiduc
Автор

Mi-am scazut nivelul de cortizol numai uitandu-ma la clipul asta! :))

Zamolxess
Автор

Bravo Sorin pentru munca depusa, pentru implicare.Mii de multumiri Mihail pentru modul in care explici pe intelesul tuturor !

lesagabi
Автор

Împreună sunteți MI- NU- NAȚI ! MINUNAȚI ! FELICITĂRI ! ❤

ancabodolanoprisan
Автор

Multe mulțumiri lui Sorin și întregii echipe! Sunteți deosebiți în tot ceea ce faceți. Mult succes în continuare.

DumitruMarianCrisan
Автор

Va mulțumesc Domnule Doctor și Felicitări echipei si in special lui Sorin ! 🙏🤩

luci.luci
Автор

Un singur lucru, esti o minune data de la Dumnezeu, multumim pentru munca depusa doar ca noi sa avem gratuit informatii atat de vitale. Multumim Sorin pentru munca depusa, munciti la unison pentru ca noi sa fim oameni mai buni, cu siguranta are un impact urias asupra romanilor sa aiba acces la asemenea informatii, oameni ca voi schimba vietile atator oameni spre mai bine, schimbati lumea spre bine si spre evolutie. Cu siguranta faceti voia lui Dumnezeu.

eduard
Автор

Buna ziua domnul Doctor Mihail, va mulțumesc pentru toate sfaturile oferite! Va mulțumesc pentru ca, chiar dacă am citit, privit si iregistrat in memorie, mi-ați oferit o imagine mai clară despre Nutriție, stres si somn. Sunteți un om minunat care oferiți fără sa cereți ceva in schimb. As dori un singur lucuru sa discutam, poate va fi un material bun pentru viitor, ceea ce știu ca exista si din ce in ce mai des întâlnesc persoane care au început sa se deschidă asupra mea, totodata, si eu m-am deschis in fata lor, se numește “anorexie” sau “bulimie”. Am trecut prin bulimie si anorexie, a fost o lupta extraordinar de grea, pe care o port si in ziua de astăzi si as dori sa o împărtășiți intr-un mod explicit oamenilor, ca aceasta boala afectează atât sistemul neuronal prin stres si depresie, cât si întregul corp si organ in parte. Eu am trecut de la agonie la extaz in câteva clipe in urma cu 2 ani. Am avut căderi majore hormonale in urma cărora a dus la inflamarea tiroidei si amenoree secundara la vârsta de 21 de ani, am trecut foarte greu peste si am purtat foarte multe lupte eu cu mine si interiorul meu ca sa înțeleg ca cel mai bun lucru este sănătatea, am fost la 10 medici care îmi ofereau tratamente sa ma vindec si nu fuctiona nimic. De aceea am si ajuns sa va mulțumesc pentru ca in sfârșit, v-am întâlnit pe dumneavoastră care Spune-ți lucrurilor pe nume si intru mod destul de explicit. Scuza-ți-ma pentru mesajul lung, dar am văzut ca dumneavoastră deschideți subiectul de obezitate si as dori sa abordați si acest subiect, care mai ales se plimba prin lumea persoanelor de 16-23 de ani si nu este discutat de nimeni. Va mulțumesc încă odată pentru sfaturile dumneavoastră si pentru ajutorul care îl dați societății romane. 🎉🎉🎉❤ Felicitările mele atât dumneavoastră cât si restul echipei 🎉

andreealupu
Автор

Ești cel mai bun om la SUFLET ‼️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🙏🥰🤗

cristiankionuthai