Gayrimenkul Davaları İçin Arabuluculuk: Süreç, Şartlar ve İcra Edilebilirlik

preview_player
Показать описание
Taşınmaz Devri ve Sınırlı Ayni Haklarda Arabuluculuk Süreci ve İcra Edilebilirlik Şerhi

**00:00 - 01:00 Giriş ve Kanun Değişiklikleri**
Videonun başında, taşınmaz devri ve sınırlı ayni hak kurulmasına ilişkin arabuluculuk tutanaklarının nasıl icra edildiğine dair genel bir giriş yapılır. Nisan 2023'te Resmi Gazete'de yayımlanan 7445 Sayılı Kanun'daki önemli değişiklikler anlatılır.

**01:01 - 02:30 Taşınmaz Uyuşmazlıklarının Arabuluculuğa Elverişli Hale Gelmesi**
6325 Sayılı Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu'nda yapılan yeni düzenlemelerle, taşınmaz uyuşmazlıklarının arabuluculukla çözülebileceği açıklanır. Bu değişikliklerin 1 Eylül 2023 itibariyle yürürlüğe girdiği vurgulanır.

**02:31 - 04:00 Arabuluculuk Sürecinde Tapuya Şerh Konulması**
Arabuluculuk sürecinde taşınmaz devri veya sınırlı ayni haklar üzerine anlaşma sağlandığında, tapu siciline şerh verilmesinin nasıl yapıldığı anlatılır. Tarafların yazılı olarak anlaşmaları ve arabulucunun bunu tutanağa geçirmesiyle tapuya şerh konulması süreci detaylandırılır.

**04:01 - 06:00 Arabuluculuk Anlaşma Tutanaklarının Hazırlanması**
Arabuluculuk anlaşma belgesinin hazırlanma aşamaları ve tapu işlemlerine uygunluğun sağlanmasının önemi üzerinde durulur. Özellikle tarım arazileri veya imarlı arazilerle ilgili yasal sınırlamaların anlaşmaya nasıl yansıtılması gerektiği açıklanır.

**06:01 - 08:00 İcra Edilebilirlik Şerhi Nedir ve Nasıl Alınır?**
Arabuluculuk anlaşma tutanaklarının icra edilebilir hale gelmesi için gereken mahkeme süreci ve icra edilebilirlik şerhinin nasıl alınacağı adım adım anlatılır. Görevli mahkeme ve inceleme süreci ele alınır.

**08:01 - 09:30 Mahkeme Kararlarının Sonuçları ve Arabuluculuk Tutanaklarının İcrası**
Mahkeme tarafından verilen icra edilebilirlik şerhi ile tapuda yapılacak işlemler ve olası problemlere değinilir. Mahkeme kararı sonrası tapuya tescil yapılabilmesi için atılması gereken adımlar açıklanır.

**09:31 - 10:00 Kapanış**
Videonun sonunda, taşınmaz devri ve sınırlı ayni haklarla ilgili arabuluculuk sürecinin önemi ve dikkat edilmesi gereken noktalar özetlenir.

Kanalımıza abone olmak için:

Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

ÖNEMLİ NOT: Abone olan kullanıcıların soruları öncelikle yanıtlanacaktır.

AvMuratTezcan
Автор

Hocam tarlam 1000 lik planda 7 yıldır ağaçlandırılacak alan olarak bırakılmış ne önerirsiniz

feyyazyigigt
Автор

Sn avukatım kıymet taktirine itirazın sonucu ne kadar sürer tşk

ramazanyuksel
Автор

İyi günler Murat bey, size bir sorum olacaktı cevaplarsanız çok sevinirim.Şimdiden çok teşekkür ederim.Kira tespit davasında bilirkişi evi tespite gitmiş ama kiracım evde değilmiş. Kiracımın haberi vardı keşif olacağından . Bilirkişi evi görmeden rayiçlere göre bir ücret yazmış .Biz net 16.000.00 TL aylık istemiştik ama bilirkişi raporu net 15.000.00 TL aylık çıkmış 6 senelik kiracım. Hakim burada eski kiracı diye indirim uygular mı. Yoksa 15.000.00 TL net ‘ e karar mı verir.Eğer indirim uygular ise net 15.000.00 TL den daha düşük bir fiyat çıkacak ve bu bana haksızlık olacak diyorum . Sizin bu konuda düşünceniz nedir ? indirim uygular mı ? Hakim . Yoksa bilirkişi raporunda yazan 15.000.00 TL net’e mi karar verir.Teşekkürler.

TunayYıldız-ij
Автор

Emeğinize sağlık bilgiler için teşekkürler Sorum:
3 Ay ihtiyati tedbir süresi dolduktan sonra arabulucudan lehimize karar çıkarsa ya da karşı taraf gayrimenkulu satarsa tekrar mahkeme sürecine gitmeden nasıl bir işlem yapabiliriz

yavuzeser
Автор

Murat bey anneme emanet verdiğim tapumu geri vermiyor Dava açtım . Bankalar ödemelerimi vermiyor.Şahitlerimle hakim kanaatiyle maaş kıyaslaması ile bu davayı alabilir miyim. Hakim bile mahkemede avukatıma annem için “öz annesi mi “diye sordu. Annenin bile ihanet ettiği dünya maalesef çok güvensiz!

SibelOcak-pjwd
Автор

Selamun aleykum hocam babamdan miras kaldi avukata aracilik yap dedik yuzde 10 istedi cok degil mi tskler hocam

ismailbor
Автор

İcra edilebilirlik şerhi konusunu biraz daha derinlemesine inceleyebilir misiniz? Mesela bizim bir icra edilebilirlik şerhi aldığımız dosyada tapu ben bunu şerh düşerim ama malların geçişini yapmam kararda malların nasıl geçeceğini yazıp geçir demeli

vcuelyq
Автор

ABİME 2014 DE NOTERDEN VEKALET VERMİŞTİM.BAŞKA ŞEHİRDE OLDUĞUM İÇİN.O DA 2015 DE PARA ALMADAN ARKADAŞININ GEÇİRMİLİŞ.2017 DE BAŞKASINA SATMIŞLAR.2021 LE 2024 ARASI CEZAEVİNDENYDİM.NE YAPABİLİRİM.DAVAMIN BİR KISMI BERAAT OLDU.İNŞALLAH İKİNCİDE DE BERAAT OLACAK.BİR EV İÇİN BANA BUNUN OLMASINA İZİN VERMİŞ.

Adem-hr