GAYRİMENKULDE ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ DAVASI HAKKINDA HER ŞEY

preview_player
Показать описание
Merhabalar,sizlere bu hafta Ortaklığın Giderilmesi Davası,bir diğer adıyla İzale-i Şuyu Davası hakkında bilgiler vermeye çalıştık, faydalı olmasını umuyoruz.
Beni izlediğiniz için teşekkür ederim.
Saygılarımla
Av. Murat Tezcan

Mail Atın

0312 437 57 46
0312 231 80 76
avukat imar ortaklık
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

ÖNEMLİ UYARI:Öncellikle kanala abone olan kullancıların soruları yanıtlanacaktır.

AvMuratTezcan
Автор

Bilgi paylaştıkça artar... Çok teşekkürler ayırdığınız zaman ve emeğiniz için...

tesla
Автор

Konu hakkında uzman bir kişi olarak, kamunun faydalanabileceği şekilde açık ve net bilgi paylaşımınız için teşekkürler.

okanyazici
Автор

Merhabalar, videonuzu beğenerek izledim. Mesleğe katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.

arathukuk
Автор

Teşekkür ederim öncelikle ve güzel bir sunum olduğu kanaatindeyim. Av. Celalettin Boyacıoğlu..

celalettinboyacioglu
Автор

Öncelikle Sundugunuz Hizmetten Dolayı Ben ⚠️ve Adalete Ulaşmakta⚠️Ciddi Zorluklar⚠️ Yaşayanalar Adına Teşekkür Ederim🌼

nhltrk
Автор

Çok teşekkür ediyorum. Murat bey.çok anlamlı ve tane anlamışsınız.çok sağolun.

guvendorum
Автор

Verdiğiniz aydınlatıcı bilgilerden dolayı emeğinize yüreğinize sağlık teşekkürler

osmanafacan
Автор

Adam gibi kıskanmadan hakkıyla anlatım için teşekkür ederiz

omerayrlms
Автор

Bu miras konusu toplumumuzda çok büyük sıkıntılara yol açıyor. Hisse sahiplerinin biri dahi istemese satış gerçekleleşemiyor ve çoğu kimsede akrabalık vs bağları büyük zarar göreceğinden ve akabinde kendisine sıkıntılı bir ortam oluşturulabileceğinden taraflar tarafından, ya da maddi zarara uğranılacağından bu davayı açamıyor. Neticede bazı hissedarların bencillikleri yüzünden diğer hissedarlar mağdur oluyor. Umarım bu sistem bir an önce olumlu yönde değişir.

Mehmet-TR
Автор

Murat Bey, cok tesekkurler. Size bir sorum var. Eger hissedarlar arasinda satisa karar verilmisse, sonradan bu karardan vazgecilebilinir mi ve halka acik bir acik arttirmaya donusturulebilinir mi? Dava bastan mi baslar?

cefi
Автор

Degerli bilgileriniz icin cok tesekkurler, , izalei suyu davasinda ortakligin satis suretiyle giderilme karari sonrasi, bazi ortaklarin paylari kendilerinin herhangi bir mudahalesi olmadan satilmaz ise bu dava sonucu gecerli olur mu? Boyle bir sonucla karsilasan paydas nasil bir yol izlemelidir? Tsk..

Kivanc-jy
Автор

Merhaba avukat bey.2 katlı ev için Ortaklığın giderilmesi davası açtık .Ayrıca 2.kat için muhdesatın aidiyeti davası da açacağız.Sorun şu ki, 20 sene önce yapıldı ev, elimizde fatura vs.yok.Sadece şahitlerle muhdesatın aidiyeti davasini kazanabilir miyiz?

hasretcnbs
Автор

Üstat spesifik bir sey soracagim. Her yerde arastirdim ama bulamadim ankara barosu dergisinde yayinlanan makalenizi de okudum. Ortakligin giderilmesi davasinda paydaslardan biri aynen taksimi talep edebiliyor peki paydaslardan biri miras ortakligi olursa durum ne olur? El birligi halinde malik olan mirascilardan her biri kendilerine miras kalan mal hakkinda ucuncu kisi paydas tarafindan acilmis ortakligin giderilmesi davasinda tek baslarina aynen taksim talebinde bulunabilir mi yoksa mirascilarin ortak talepte mi bulunmasi gerekir? Vakit ayirip cevaplarsaniz cok sevinirim

nameless
Автор

Merhaba Murat Hocam, Tasınmazın üzerinde davalı ve davacı tarafın murisi dışında birçok paydaş var mahkeme diğer pahdasların dahili davalı olarak dahilini istemiş ancak davalı muvekkılının sadece davaya konu murisin hissesinin satısını istemiş bu mümkün değil demiştiniz ama

denemeyanlma
Автор

Hocam 910 M2 imarlı içinde müstakil ev var kardeşim bizi mahkeme ye ortaklığın giderilmesi davası açtı satış için biz kat karşılığı mütaite vermek istiyoruz bunu nasıl çözebiliriz lütfen yardımcı olun

Berzhnderinlikleri
Автор

Teşekkür ederim, çok yararlandım, birçok noktada; bildiklerimin eksik olduğunu gördüm.

manavoglu
Автор

Merhaba Murat bey, bilgilendirici videolar için çok teşekkür ederim.Daha önce de istimlak konusunda bilgi verip yardımcı olmuştunuz.Siz gayet net anlatıyorsunuz ancak biz bazı hukuki terimlere yabancı olduğumuz için tam anlayamıyoruz.Sizden kabaca bir bilgi rica ediyorum.%82 si bize ait olan köy evi ve tarlalardan oluşan taşınmazlar için bu davayı açmamız gerekiyor.Hissenin çoğu bize ait olduğu ve taşınmazları biz kullandığımız için davada avantajlı olduğumuzu düşünüyorum.Ancak yinede bu tür davaların ortalama kaç sene süreceği ve bize umduğumuzdan fazla maliyet çıkıp çıkmayacağını bilmiyorum.Karşı tarafla uzlaşma şansımızın olmadığı böyle bir durumda siz bizim yerimizde olsanız bu davayı açarmıydınız?

umitcalik
Автор

İmar barışı yeniden gelsin gelsin ki insanlar yapı kayıt belgesi alsınlar yoksa dağalgaz aboneliği vermiyolar mecbur soba yakiliyo buda hava kirliliği yapiyo

yusufcantasc
Автор

Biz teşekkür ederiz çok değerli bilgileriniz için. ...

ufukufuk