Η σειρά των ασκήσεων στην προπόνηση μυϊκής υπερτροφίας

preview_player
Показать описание

Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Κατά την διάρκεια της προπόνησης συσσωρεύεται κόπωση η οποία "μπλοκάρει"/μειώνει το ερέθισμα. Επομένως από άσκηση σε άσκηση, ή από σετ σε σετ το ερέθισμα μειώνεται. Άρα και οι ασκήσεις που εκτελούνται στην αρχή της προπόνησης προκαλούν μεγαλύτερο ερέθισμα από αυτές στο τέλος.

Αυτός μπορεί να είναι ένας από τους λόγους που υστερείς σε κάποια μυϊκή ομάδα. Μπορεί να φταίει που την γυμνάζεις συνέχεια στο τέλος της προπόνησης.

Όσον αφορά την σειρά των άσκησεων, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις θα απέφευγα να ξεκινήσω με την μυϊκή ομάδα που υστερώ. Για παράδειγμα εάν ήθελα να δώσω παραπάνω έμφαση στους δικέφαλους, δεν θα τους έβαζα ποτέ πριν την πλάτη γιατί μετά δεν θα μπορούσα να αποδώσω καθόλου στις ασκήσεις πλάτης. Αντ'αυτού θα προσάρμοζα κάπως διαφορετικά το προπονητικό σπλιτ, π.χ. θα έφτιαχνα μια ξεχωριστή μέρα για τα χέρια και θα ξεκινούσα με δικέφαλους.

PavlosMalovaniets
Автор

Παυλο σε ευχαριστούμε για τις γνώσεις που μοιράζεσαι μαζι μας

marlonbrando
Автор

Παυλο αυτο ισχυει και για οταν πχ εχω πλατη και θελω να δωσω εμφαση στην ανω πλατη να κανω πρωτα ασκησεις για ανω πλατη; Η οταν οι μυες ειναι ιδιοι δεν ισχυει

improgreek
Автор

Όταν έχεις για παράδειγμα στήθος -πλάτη μια μέρα είναι οκ να κανείς μια στήθος μια πλάτη άσκηση η όλες οι ασκήσεις να είναι στήθος πρώτα και μετά όλες πλατι ;

panayiotisgiorkas
Автор

Στην δικιά μ περίπτωση όταν έχω δικεφαλους στήθος κάνω εναλλάξ τις ασκήσεις για να ξεκουράζεται λίγο η μυική ομάδα π δούλεψα. Είναι σωστή αυτή η τακτική?

mitsos