First things first. Ποια είναι η «σωστή» σειρά για να κάνουμε τα πράγματα;

preview_player
Показать описание
First things first. Ποια είναι η «σωστή» σειρά για να κάνουμε τα πράγματα; Σπουδές, #ενηλικίωση, γάμος, καριέρα, οικογένεια;

Μια φίλη και συνάδελφος θέτει ένα ενδιαφέρον ερώτημα.
«Σε κάθε αναπτυξιακό στάδιο της ζωής ενός ανθρώπου, τι είναι καλό/βοηθητικό να "κατακτά"; Ποια εφόδια κ εμπειρίες χρειάζεται να περιλαμβάνει δλδ; Τόσο ψυχοσυναισθηματικά, όσο κ εξωτερικά. Πχ #σπουδές, οικονομική #ανεξαρτησία κλπ.»
Στο βίντεο αναπτύσσονται οι παρακάτω ιδέες:
Είναι καλή ιδέα να κάνει κάποιος οικογένεια πολύ νωρίς, ενώ ακόμη βρίσκεται στην εφηβεία; Είναι ανάγκη όλοι να σπουδάζουν;
Είναι καλή ιδέα ένας μαθητής όταν τελειώνει το λύκειο να κάνει ένα χρόνο gap year, προκειμένου να δει πως είναι η ανειδίκευτη εργασία και να κάνει πιο ενημερωμένη επιλογή για σπουδές ή επάγγελμα;
Μια γυναίκα πρέπει οπωσδήποτε να τεκνοποιήσει στην ηλικία πριν τα 35;
Τα επεισόδια του Podcast, τα οποία αναφέρονται στο βίντεο, και είναι σχετικά με το βίντεο αυτό είναι τα ακόλουθα:

Η ψυχολόγος και συγγραφέας Θέκλα Πετρίδου ανεβάζει καθημερινά στο κανάλι της στο YouTube, αναρτήσεις με βίντεο ή αλλιώς Vlogs, στα οποία ασχολείται με θέματα ψυχοεκπαίδευσης.

Πατήστε subscribe ή εγγραφή στο κανάλι, ώστε να μπορείτε να σχολιάζετε στα βίντεο και να βλέπετε τις αναρτήσεις στην κοινότητα. Πατήστε επίσης το καμπανάκι για ειδοποιήσεις, ούτως ώστε κάθε φορά που ανεβαίνει νέο βίντεο ή αρχίζει ένα live να παίρνετε ειδοποίηση ώστε να συμμετέχετε! Το να πατήσει κάποιος subscribe ή εγγραφή και το καμπανάκι είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Εάν θέλετε επιπλέον να συμμετέχετε στο κανάλι παίρνοντας ένα από τα 5 πακέτα οικονομικής στήριξης του καναλιού, πατήστε τον ακόλουθο σύνδεσμο:
Αυτή η λειτουργία είναι προαιρετική.

Υπάρχουν 5 επίπεδα στη Συνδρομή.
Στο τρίτο επίπεδο, το οποίο δημιουργήθηκε στις 10/5/2023, πέραν των προνομίων από τα 2 πρώτα επίπεδα, θα έχετε το προνόμιο ότι καθημερινώς τα ίδια βίντεο που μπορεί κανείς να παρακολουθήσει δημοσίως στο κανάλι, θα μπορείτε να τα παρακολουθήσετε από το τρίτο επίπεδο, αλλά χωρίς διαφημίσεις. Αυτά τα βίντεο, και τα σχόλια κάτω από αυτά, θα μπορούν να τα βλέπουν μόνο όσοι συνδρομητές βρίσκονται στο τρίτο επίπεδο, ‘’Στηρίζω το κανάλι 3’’ , το οποίο έχει μηνιαία συνδρομή 19.99 ευρώ.
Επιπλέον, όσοι βρίσκονται στο τρίτο επίπεδο θα έχουν πρόσβαση στο διαδικτυακό εργαστήρι (webinar) που θα γίνεται κάθε πρώτο Σάββατο του μηνός μέσω Zoom.
Πληροφορίες για το εργαστήρι ψάξτε στην καρτέλα ‘’Συνδρομή’’. Όσοι βρίσκονται στη Συνδρομή, βλέπουν αναρτήσεις μόνο για αυτόυς , στην καρτέλα ‘’Συνδρομή’’.
Από τον Οκτώβριο του 2023 υπάρχει και ένα τέταρτο επίπεδο, μόνο για γυναίκες, στο οποίο έχουν όλα τα προνόμια των προηγούμενων επιπέδων και επιπλέον μια δίωρη εβδομαδιαία συνάντηση μέσω Zoom με Q+A για θέματα σχέσεων και dating και συνεξάρτησης και συμμετοχή σε συνεχή ομάδα chat στο Viber.
Από τον Απρίλιο του 2024 υπάρχει κι ένα πέμπτο επίπεδο, μόνο για άνδρες, στο οποίο έχουν όλα τα προνόμια των πρώτων τριών επιπέδων και επιπλέον μια εβδομαδιαία συνάντηση μέσω Zoom με Q+A για θέματα σχέσεων, dating, ναρκισσισμού και συνεξάρτησης και συμμετοχή σε συνεχή ομάδα chat στο Viber.
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Στην Γερμανία λεγεται Ausbildung και μπορει κανεις να την κανει μολις τελειωσει την υποχρεωτικη εκπαίδευση. Ακομα κι ενας μαθητης "αδυναμος" στο δημοτικο, που θα παει στην Hauptschule ( για "καλούς" μαθητές ειναι η Realschule και για τους άριστους το Gymnasium) - στα 15 θα δώσει τις εξετάσεις Quali και αν τις περάσει ( πολύ πιθανό) θα του ανοιχτεί απευθείας ένα πεδίο επαγγελμάτων που μπορει να ακολουθήσει ( ένααπο αυτά είναι η κομμωτική). Ως τα 15 υπάρχει επίσης το Praktikum, που είναι ακριβώς αυτό που λες η παρατήρηση ενός επαγγέλματος από κοντά ( το οργανώνει το σχολείο και ο/η μαθητής/τρια βρίσκει πιο επάγγελμα τον ενδιαφέρει και πηγαίνει στην αντίστοιχη επιχειρήση να ρωτήσει αν δέχονται πρακτικάριους). Για μια ή δυο εβδομάδες το έτος ( ανάλογα την τάξη) στην Α', Β' και Γ' Γυμνασίου. Το είχαμε σίγουρα στα ελληνικά σχολεία της Γερμανίας, πιστεύω θα υπάρχει και στα γερμανικά. Μετά τα 15, αν έχεις περάσει τις εξετάσεις Quali με αρκετά καλό βαθμό, μπορείς να ακολουθήσεις την τάξη που λέγεται Μ10. Στο τέλος αυτής της χρονιάς, δίνεις εξετάσεις πάλι, αυτή τη φορά λέγεται Mittlere Reife αυτό στο οποίο στοχεύουν τα παιδιά. Είναι το αντίστοιχο απολυτήριο που θα πάρουν και οι μαθητές που πήγαν στην Realschule, όντας καλοί μαθητές στο δημοτικό. Αντίστοιχη " εκπαιδευτική κινητικοτητα" υπάρχει και για τα άλλα δύο σχολεία. Πιο flexible. Με το που θα περάσεις τις εξετάσεις του Mittlere Reife, σου ανοίγεται ακόμα μεγαλύτερο πεδίο επαγγελμάτων που μπορείς να κάνεις Ausblidung ( ένα παράδειγμα: Νηπιαγωγός) . Αν δε θέλεις να πας για την εκμάθηση μιας Ausblidung ( τα έτη σπουδών ποικίλλουν ανάλογα με το επάγγελμα που επιλέγεις, αλλά δεν ξεπερνούν τα 5 έτη - νομίζω πλέον ούτε τα 4- Γύρω στα 19-20 είσαι έτοιμος για την αγορά εργασίας, αλλά και όσο σπουδάζεις πάλι πληρώνεσαι ένα ποσό και είσαι ασφαλισμένος) αν δε θέλεις λοιπόν έχεις την επιλογή να πας 2 χρόνια στη λεγόμενη Fachoberschule ( FOS ). Πιο δύσκολη Στόχος είναι να περάσεις τις πανγερμανικές. Έτσι ανοίγει και ο δρόμος για το Πανεπιστήμιο ( παράδειγμα: Πολυτεχνείο). Ο άλλος δρόμος ήταν να μπεις ως άριστος μαθητής σε Gymnasium ( και φυσικάνα καταφέρεις να παραμείνεις, που είναι επίσης άθλος).
Δεν χάνεσαι όμως, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη μέσα από αυτό το σύστημα, που είναι η επαγγελματική αποκατάσταση. Υπάρχει κι άλλος δρόμος: Quali + Ausbildung ( 2ετή συνήθως μετά το Quali ) = Mittlere Reife. Υπάρχουν και σοβαρές μετεκπαιδεύσεις που αν προσθέσεις και εργασιακή εμπειρία πάλι σου το αναγνωρίζουν ως απολυτήριο 12 ετούς εκπαίδευσης, άρα πάλι μπορείς να μπεις Πανεπιστήμιο. Που όμως ΔΕΝ ειναι απαραίτητο για να βρεις δουλειά. Μακάρι να είχαμε και στην Ελλάδα μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στο εκπαιδευτικό μας σύστημα... δε θα βλέπαμε πια τους άριστους μαθητές σαν " άλογα κούρσας", όπως έχω ακούσει κάποιες φορές, ούτε τους αδύναμους σαν " χαμένα κορμιά"... σκέφτηκα ότι ίσως κάποιος χρειάζεται μαζεμένες κάποιες πληροφορίες, συγγνώμη για το κατεβατό.
❤❤❤❤

earthling.
Автор

Παντρεύτηκα το 1976 στα εικοσιέξι μου με ένα κορίτσι στα δεκαοκτώ της. Ήμασταν και οι δυο παρθένοι, όπως μας ήθελε η εκκλησία που ήμασταν ακόλουθοι και δεν είχαμε κάνει ούτε πλατωνική σχέση νωρίτερα με άλλο πρόσωπο. Ο γάμος μας έγινε μετά από μια μικρή περίοδο αρραβώνα, όπου πάλι απαγορευόταν η πολύ παρέα και η ουσιαστική γνωριμία. Κάναμε πολύ σύντομα το πρώτο μας παιδί και μετά ακολούθησαν άλλα τρία. Η αποτυχία ήταν εξασφαλισμένη, παρόλο που διάβαζα πολύ ψυχολογία από τότε και παρακολουθούσα σεμινάρια της εκκλησίας της Θεσσαλονίκης (π.Συμεών Κραγιόπουλος κλπ), για το πώς να κάνω μια καλή και λειτουργική οικογένεια. Τα βιβλία που τότε διάβαζα δε με βοήθησαν καθόλου όπως δεν βοηθάνε σε έναν που θέλει να γίνει αεροπόρος, αν διαβάσει βιβλία για τα αεροπλάνα αλλά δεν έχει δει αεροπλάνο στη ζωή του. Σήμερα θέλω να φωνάξω να με ακούσουν όλα τα αγόρια και τα κορίτσια ότι πρέπει να φτάσουν ώριμοι στο γάμο, με σπουδές, με τουλάχιστον μια ξένη γλώσσα, με δουλειά, με οικονομική ανεξαρτησία, με εξασφαλισμένη κατοικία μακριά από γονείς και προπάντων με πείρα από προηγούμενες συντροφικές σχέσεις.

iosifmavromatakis
Автор

14, 5 γάμος. 16 γέννα, 27 διαζύγιο, 35 δεύτερος γάμος και λύκειο, 38 πανεπιστήμιο, 41 αποφοίτηση και 42 γιαγιά. Πιο ανάποδα γίνεται; Τώρα 61 και κάτι με μια καταθλιψάρα νααα! Θέκλα σε αγαπώ γιατί μιλάς και αλλάζεις το είναι μου!❤

m.vista
Автор

Καλησπέρα!! Τι ωραίο θέμα και κάτι που κατά καιρούς συλλογίζομαι κι εγώ! Ήμουν καλή μαθήτρια, αποφοίτησα με αριστείο, σπούδασα, έκανα κ κάνω ακόμα μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες. Γνώρισα τη φοιτητική ζωή, έκανα καλές αλλά και τοξικές σχέσεις. Πάντα ονειρευόμουν να κάνω οικογένεια και παρότι η μητρότητα απέχει παρασάγγας από το ροζ συννεφάκι που μας παρουσιάζει πολλές φορές η ποπ κουλτούρα, είναι το κομμάτι που νιώθω ότι τα καταφέρνω καλυτερα... Επαγγελματικά νομίζω ότι δεν ξέρω τι μου γίνεται.. μου αρέσει να σπουδάζω, να διαβάζω, να μαθαίνω καινούρια πράγματα. Δουλεύω από 18 χρονών, δούλευα πάντα παράλληλα με τις σπουδες. Όμως δεν έχω βρει ακόμα ένα επάγγελμα που πέρα από μέσο βιοπορισμού να αποτελεί και πάθος.. Νιώθω ακόμα μπερδεμένη, το ίδιο οπως ενιωθα όταν ως παιδί με ρωτούσαν τι θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω. Είχα αποφασίσει από μικρή ποιά θέλω να είμαι ως ενήλικη αλλά το τι θα επαγγέλλομαι δεν ήταν κάτι που σχετιζόταν με αυτή την ταυτότητα. Οπότε παρέμεινε ένα άλυτο πρόβλημα. Μου αρέσουν πολλές δραστηριότητες σε ευρεία γκάμα, από χειρωνακτικές μέχρι πολιτιστικές. Δυσκολεύομαι ακόμα να βρω τι ειναι αυτο που μου ταιριάζει περισσότερο και συνεχιζω να ασχολούμαι με διάφορα αντικείμενα. Γνωρίζω αρκετούς της γενιάς μου που αισθάνονται μπερδεμένοι σε αυτό τον τομέα όπως κι εγώ, οπότε είπα να το αφήσω σαν σχόλιο!

EvaKo
Автор

Ειχα την τύχη να εχω πολυ υγιη προτυπα γονιων και παππουδων και απο την πλευρα του πατερα, και απο την πλευρα της μητέρας... Ηταν ολα πολυ φυσιολογικα...Υπηρχε ωριμότητα, και διαθεση, οικομικης ανεξαρτησιας...Τα χαδια, τα φιλια, οι αγκαλιες, η ενθερυνση, και οι επαινοι, μας δημιουργησαν και την συναισθηματικη ασφαλεια, να τολμησουμε να κανουμε πραξη, οτι πραγματικα θελουμε... Τρια παιδια, δυο αγορια, , ενα κοριτσι, ολα πολυαγαπημενα, χωρις διαχωρισμους, απο γονείς και παππουδες, σχεδιν ταυτοχρονα σπουδασαμε, ανεξαρτητα, και πολυ δυναμικα...με υποτροφιες και πολυ πολυ ενθαρυνση και βοηθεια, ψυχικη, και υλικη ως ενα σημειο απο τους δικους μας... Αστικό περιβαλλον μορφωση υψηλου επιπεδου, που στη δικη μας περιπτωση εκανε τα πραγματα πιο ευκολα...Μας καμαρωναν μεν αλλα και μας νουθετουσαν... Χορτατοι απο αγαπη και επιβεβαιωση, δεν ειχαμε την "" ανασφαλεια "" να πεσουμε οπουδη ποτε με τα μουτρα... Οι σπουδες μας στη ωρα τους, και με δικα μας χρηματα... μεταπτυχιακα, κλπ... ( Να φανταστεις, ειχα δικο μου σπιτι, και χρηματα πριν τα 26, και ο Παναγιωτης το ιδιο...γιαυτο και ολη μας η ζωη ηταν ενα πλαισιο δικων μας αποφασεων...Ο πεθερος μου καθηγητης μου...Πελωρια πρασινη σημαία, γιαοτι επακολουθουσε που βεβαια τοτε δεν ειχα ιδεα... Οταν γνωρισα τον Παναγιωτη, καταλαβα, ποσο τυχερη ειμαι...Πιστευω το ιδιο ενιωσε και εκεινος...) Τα παιδια χρειαζονται ψυχικα και υλικα εφοδια...Αγαπη και ενθαρυνση μεχρι το τελος...και επιγνωση της ευθυνης καθε πραξης...Υπεροχο - σπουδαιο θεμα, Μεστη αναλυση... Την αγαπη μας Θεκλα..

ΑγγελικηΔεληγιαννη-ον
Автор

Κι εμείς σε αγαπάμε Θέκλα! Είσαι πηγή γνώσης στην ζωή μας! Έχω καιρό να σχολιάσω, όμως παρακολουθώ όλα σου τα βίντεο, ανυπομονώ για το βιβλίο και θέλω μα σε δω πάλι από κοντά! Να είσαι πάντα ευτυχισμένη όπως τώρα και χαίρομαι πολύ γι αυτό! ❤❤❤❤

soula.m
Автор

η αληθεια ειναι οτι ο, τι κι αν πλανα κανουμε ερχεται η ζωη και σου αλλαζει τη σειρα που λογικα διαλεγεις ...και εγω μεχρι τα 30 ηθελα να τα εχω τακτοποιησει ολα, δεν εγινε ....δε θα πεθανουμε που δεν εχουμε κανει ακομα τικ στα κουτακια μας ....να ειμαστε καλα και περπατωντας φτανουμε εκει που πρεπει και η ζωη ειναι ωραια ουτως ή αλλιως

ceci
Автор

Η δεκαετια 20-30 ηταν πολύ έντονη και με τα μυαλα στα καγκελα. Σπουδες, φιλιες, πολλα ταξιδια, πολλές και συχνες αλλαγες τόπων, σχεσεις κτλ. Μετα τα 33 μπήκα σε μια πιο ώριμη, ήρεμη και σταθερη φαση στη ζωη μου. Εμενα ετσι με πήγε (η ζωή, ο χαρακτήρας μου.. ποιος ξερει;). Παντως νιώθω χορτάτη. Όπως και να μας έρθουν τα πράγματα στη ζωή, ποτέ δεν ειναι αργα να ζησουμε τη ζωή που θέλουμε, χωρίς απωθημένα.

Xara_K
Автор

Καλησπέρα Θέκλα μου!
Εγώ είχα την ευλογία να γεννήσω τόν γιό μου πρίν κλείσω τα 18, και την κόρη μου πρίν κλείσω τα 41.
Σίγουρα έχω εμπειρία γνώση ψυχραιμία επίγνωση τώρα ως μαμά, αλλά η εγκυμοσύνη, ο θηλασμός και καπάκι η εμμηνόπαυση μου δημιουργούν μια εξάντληση που με κρατάει πίσω από την χαρά της γονεικοτητας πού η εμπειρία μου μου προσφέρει.
Τώρα ο γιος μου είναι 30 και η κόρη μου 7.
Έχω 2 μοναχοπαίδια!
Οι αντοχές που είχα με τον γιό μου ήταν φοβερές, δούλευα φρόντιζα σπίτι και παιδί και σπούδαζα παράλληλα.
Δεν κοιμόμουν δεν με ένοιαζε. Έπαιζα είχα δύναμη υπομονή, τον στήριζα.Θα ήθελα όμως να γυρίσω πίσω το χρόνο να είμαι καλύτερη μανούλα. Είχα εμπιστοσύνη στον κόσμο και άθελά μου έλεγα στο παιδί δεν πειράζει αν κάποιος του έκανε κάτι αυτός να είναι σωστός.
Τώρα στην κόρη μου χωρίς αντοχές ξέρω να βάζω όρια πιο σωστά υπάρχουν και πολλές βοήθειες αν θες, κρατάω τίς ίδιες αξίες αλλά δεν βαραινω το παιδί.
Είμαι λιγότερο ρομαντική ως μαμά και πιο δημιουργική.
Ααα συνεχίζω τις σπουδές προς άλλες κατευθύνσεις, το χούι μου δεν κόβεται... Οπότε σίγουρα τα χρόνια με έκαναν πιο καλή μαμά αλλά η δύναμη και οι αντοχές ήταν πιο πολλές όταν ήμουν μικρή μαμά.

ΕΛΙΣΑΒΕΤΔΕΛΛΗ
Автор

Θεωρώ οτι καλο είναι να σπουδασουμε αρχικά ετσι ώστε να υπάρχει εισόδημα, να στεκομαστε στα πόδια μας και να μην μπαινουμε σε λαθος σχέσεις απο ανάγκη. Στη συνέχεια προσπαθούμε να πραγματοποιησουμε τα όνειρα μας και να μην έχουμε απωθημένα. Τελος οξεια ψυχοθεραπεία και ψυχοεκπαιδευση για να καταλαβουμε τον εαυτό μας και να ζουμε με ποιότητα. Δεν είναι απόλυτα αυτα που γραφω εννοείται, γιατι ο καθένας εχει τις ανάγκες του και τη ζωη του, ωστοσο δουλεψαν για εμένα. Ειμαι 37 single and happy 🎉 αν προκύψει οτιδήποτε στο συναισθηματικό επίπεδο θα αξιολογηθεί ξαι φυσικά είναι ευπρόσδεκτο. Θεκλα ευχαριστούμε!!!

Υγ: δυστυχώς στα 18 ελαχιστοι γνωρίζουν με τι θα ασχοληθούν. Επίσης η δομη της ελληνικής αγιας οικογένειας δεν σε αφήνει να σκεφτείς τον εαυτό σου ως ξεχωριστή οντότητα και να δράσεις αντίστοιχα. Για αυτό οι ψυχολόγοι βρίθουν στα άτομα 30-45 που ψάχνουν τα πατήματα τους.

marthaboile
Автор

Με πάσα ειλικρίνεια αν και εχω παιδια που λατρεύω και ειμαι σωμα και ψυχη αφιερωμένη με αγαπη ηρεμια και αριστη επικοινωνία, θεωρώ οτι αν ηξερα το αχγος της ευθύνης που νιώθει ενας γονιός, δεν θα εκανα παιδιά ούτε ια παντρευομουν.Δεν ησυχαζει το μυαλό μου απο το αχγος😊

dimitraandreou
Автор

Καλησπερα!!!!
Εκεινα τα χρονια ηταν πολυ διαφορετικα τα πραγματα
Περνουσες τα 25 σου ελεγαν θα μεινεις στο ραφι
Εμενα η μαμα μου γεννησε το έβδομο παιδι της " την αδερφη μου " στα 34 της και θυμάμαι που ελεγε οτι ντρεποταν που γεννησε σε αυτην την ηλικία!!!
Η μανα μου εγινε γιαγια στα 40 της
Τωρα τα παιδια κανουν την καλυτερη
Σπουδές, δουλειά, γαμο και
Εγω αν ήμουν τωρα κοριτσι δεν θα παντρευομουνα στα 22

ΑθηναΝόνη
Автор

Καλησπέρα Αγαπημένη μου Θέκλα, εγώ μένω Γερμανία και πρόσφατα είχα μιλήσει με σύμβουλο στο Ταμείο ανεργίας και μου είπε ότι μπορώ να μάθω ένα άλλο επάγγελμα ως και 60χρ. Αυτή την στιγμή είμαι 54χρ. Φυσικά παίζει ρόλο το επίπεδο γνώσης της γλώσσας και το είδος του επαγγέλματος που θέλεις να μάθεις!!

fotioskoutris
Автор

Καλησπέρα Θέκλα. Ως εκπαιδευτικός συμφωνώ απόλυτα οτι το εκπαιδευτικό μας σύστημα δεν ειναι τόσο οργανωμένο στο κομμάτι του επγγελματικού προσανατολισμού. Παρ όλα αυτα πιστεύω ακράδαντα οτι θα πρέπει πρώτα τα παιδιά να επιλέγουν σπουδες, να τις ολοκληρώνουν και να ασκούν το επάγγελμά τους ώστε να ειναι οικονομικά ανεξάρτητα συντηρώντας μόνα τους το σπίτι και τον εαυτό τους και αν στη πορεία ταιριάξουν με κάποιον σύντροφο και θέλουν να παντρευτούν και να δημιουργήσουν οικογένεια τότε συνειδητά ας προχωρήσουν σε αυτό που επιθυμούν. Όταν δημιουργούν οικογένειες χωρίς να έχουν ορθοποδήσει οι γονείς πρώτα οικονομικά δημιουργούνται νομίζω πολλά προβλήματα γιατι δε μποροτν να ειναι πληρως οικονομικά ανεξάρτητοι

xristinabaka
Автор

Εγώ Θέκλα μου είμαι 39 και μέχρι τώρα δεν ήθελα ούτε να παντρευτώ, ούτε παιδιά να κάνω. Πριν από 2 χρόνια παντρεύτηκα με τον τότε σύντροφό μου λόγω πρότασης γάμου. Τώρα νιώθω έτοιμη να μπω στην διαδικασία να κάνω ένα παιδί. Αλλά πιστεύω πως εάν δεν ήμουν παντρεμένη, ίσως να μην το σκεφτόμουν το παιδί. Σίγουρα είναι κάτι δύσκολο και όμορφο παράλληλα. Μακάρι να είχα το μυαλό νωρίτερα να κάνω έναν γάμο και ένα παιδί. Αλλά δυστυχώς στην δική μου περίπτωση η νιότη μου ήταν χωρίς νου και σκέψη.. σε ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα βιντεάκια σου! Καλα να περάσεις και περιμένουμε τα επόμενα!

ViewFar
Автор

Και τα αναποδογυρίσαμε και μια χαρά μας βγήκαν τελικά και συνεχίζουμε να τα ζούμε! 🎉

ΈφηΞηρακιά
Автор

Η σωστή σειρά είναι: κατα τη γνώμη μου 1) σπουδες-καριερα 2)γαμος 3) τεκνογονία όσοι τα καταφεραν εστω και με διαφορετική σειρά εχουν το θαυμασμό μου!

mariamarinaki
Автор

Bravo! εθιξες ενα ωραιο θεμα, μητροτητα σε μεγαλη ηλικια! απλα, κριμα σε αυτη την χωρα, που ειναι πολυ δυσκολο να υιοθετησει καποιος..

jant.
Автор

Καλησπέρα Θέκλα μου αγαπημένη καλη εβδομάδα ❤
Εγω εχω τρεις παλληκάρια παντρεμένα με εγγόνια
45 40 37

ΤεσιουΣοφία
Автор

Θέκλα καλημέρα !
Ευχαριστώ και για αυτό το βίντεο :)
Ενδιαφέρομαι να παρακολουθήσω διαδικτυακά εκ των υστέρων τα σεμινάρια για τα συναισθήματα που κάνατε η Αριστονίκη και εσύ. Κάτω από ποιές προϋποθέσεις (συμμετοχή, πληρωμή κάποιου χρηματικού ποσού μόνο για τα σεμινάρια) θα μπορούσε να γίνει αυτό ;
Να είσαι πάντα καλά !!
Χαιρετίσματα από Γερμανία. Ζωή

zoipitiakoudi