Monitör Almadan Önce Bu Videoyu İzle!

preview_player
Показать описание
Merhaba ben Maske.
Bu videoda monitör alırken dikkat edilmesi gereken konulardan bahsettim. Hangi monitörü almalıyım? Monitör alırken nelere dikkat etmeliyim? Alacağım monitörü nasıl seçeceğim? gibi soruların cevabı bu videoda!

Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Kısa, öz ve tam aradığım video. Emeğine sağlık. Teşekkür ederim.

must
Автор

Maske, bu videon karşıma çıktı. Tarzın, anlatışın, diksiyonun, akıcılığını çok beğendim. Bunu yanında edit konusundaki yeteneğin muazzam. Yüksek yerlere gelmesi gereken bir kanala ve özelliklere sahipsin. Umarım hak ettiğin yerlere ulaşırsın.

ardattalu
Автор

Gerçekten emeğine sağlık üstadım. Tek başına ve sponsorsuz dev kadro gibisin. Konular fazla, anlatım sade ve nokta atışı. Konuları çok iyi özetleyen bir içerik olmuş.

Tolgatales
Автор

Kendilerini çok üstte gören ve diğer ünlü kullanıcılar sayesinde popülerleşen tüm teknoloji kanallarından, sitelerinden ve markalarından beklenen ve istenen anlatımı senin yapman ayrı bir mutlu ediyor.Başarılarının devamını diliyorum.Bizlere kattığın ve kazandırdığın bilgilerin önemini anlatamam bile.Hak ettiğin yerlere gelebilmen dileğiyle sevgiler maske :) (Uzun yıllardır istediğim sistemi sayende gönül rahatlığı ve dopdolu bilgiler ile toplayacağım sağol var ol ! <3)

efeboranavci
Автор

Türkiye'de birçok teknoloji kanalının hiçbir zaman üstüne konuşmadığı önemli noktalara değinmişsin, bu gerçekten Türkiye'de az sayıda insanın çıkarabileceği bir içerik olmuş. Bunu basitçe anlatman gerçekten monitör alanlar için çok faydalı olacaktır. Videoyu çok başarılı buldum.

ahmedsargul
Автор

Hocam sayende tek kelime etmeden akrabalara bilgisayar ve ekipmanları hakkında bilgi verebiliyoruz hakkını helal et

Hexylaben
Автор

Kesinlikle öz ve sade bir anlatımla tüm bilgiye sahip olabilirsiniz teşekkürler

burakozsar
Автор

Değerli Maske merhabalar. Videolarını uzun zamandır takip ediyorum ve bana yararı olduğu kadar herkese yararlı olduğunu görüyorum. Çok emek var bu videolarda ellerine sağlık öncelikle. Laptop, kasa ve monitör için böyle içerikler varken diğer bilgisayar ekipmanları hakkında da böyle videoları görmek isterim. Günümüzde o kadar para bayılıp ve sonunda memnun kalmadığımız şeyleri almak istemiyoruz ve bazı konularda da yetersiz kaldığımı düşünüyorum. Çevre birimleri hakkında daha çok video gelirse (Klavye, mouse, kulaklık alırken vs) çok mutlu olurum. Umarım daha iyi yerlere gelebilmen dileğiyle :) :) :)

kemalkazgan
Автор

Bir aöf bilgisayar programlamacılığı öğrencisi olarak ekleme yapalım:
LCD(liquid crystal display) ekran türleri:
IPS(in-plane switching): parlaklığı bu 3'ü arasında en düşük olanıdır. IPS'in PLS(plane-to-line switching), AHVA(advanced hyper viewing angles) ve eIPS gibi türevleri de vardır.
VA(vertical aligment): söylenecek pek fazla şey yok, TV'lerde çok kullanılır.
TN(twisted nematic): en eski ekran türüdür, yandan yatay ve dikey yönlerde renk ve kontrast kayması nedeniyle sınırlı görüş açıları vardır.

LED(light emitting diode)ekranlar
OLED(organicLED): organik dediği maddeler plastik, ahşap veya karbondur. Bir cam alt tabaka üzerindeki organik diyotlar aracılığıyla bir akım çalıştırılarak görüntü elde edilmektedir. Arka plandan ışık gelmediği için her piksel bağımsızdır. Siyah gösterileceği zaman piksel yanmaz ve siyahlar maksimum doygunluğa ulaşır. Gerçeğe en yakın deneyimi verir.
AMOLED(active matrix OLED)OLED'den daha parlaktır, daha başarılı senkronu nedeniyle siyahlar daha iyi durur./PMOLED(passive matrix OLED) alt malzemedeki cam yerine esnek plastik ile kıvrılabilen OLED ekran elde edilir.
mini LED (milimetre LED) led kristali boyutu 0.2mm'den ufaktır. Haliyle daha parlak, keskin görüntüler sunmaktadır. Arka aydınlatması vardır ancak daha senkrondur, siyahlar OLED düzeyinde gösterilebilir.
micro LED (micro LED) led kristali boyutu 100 mikrometre kadardır. İnorganiktir, uzun ömürlüdür. Yüksek performanslıdır ve OLED'den de parlaktır.

bağlantı türleri konusunda da monitör almadan evvel lütfen kontrol ediniz:
VGA (Video Graphics Array): Bunu modern bilgisayarlarınızda kullanmayın, en eski bağlantı portudur. Ses gönderemez, mavidir, 15 pinlidir, analogtur.
DVI (Digital Visual Interface): DVI-D=dijital bağlantı gönderir, DVI-I ise hem analog hem de dijital bağlantılıdır. Bu portlar tek bağlantıda FullHD, çift bağlantıda 2560x1600 max destekler.
HDMI (High Definition Multimedia Interface): 5 tip HDMI vardır tip A-B-C-D-E. Tip A HDMI, DVI-D tek bağlantıdır, Tip B DVI-D çift bağlantıdır ancak 4K destekler. Tip C ve D mini HDMI olarak geçer. Tip E ise otomotiv alanında kullanılır.
DP (DisplayPort): Adına aşina olduğumuz VESA tarafından geliştirilmiştir. Aynı anda birden fazla video ve ses aktarımı yapabilmektedir. 7680x4320'ye kadar çözünürlük aktarırken en fazla 5m uzunluğunda olabilir DP kablosu. Daisy Chain özelliği vardır ve birden fazla ekranı rahatça kullanabilirsiniz. Direct Drive ile de görüntü paralel olarak aktarabilir.
Type-C (Thunderbolt): En yenisidir ve yeni standarttır. Saniyede şu an 40 Gbps veri taşıyabilir ki bu da 4k 360hz 10bit bir görüntünün tek kabloyla sadece 1 değil neredeyse 1'den çok daha fazla taşınabileceğini gösteriyor. İçlerinde açık ara en güçlüsü budur.

Bir de standartlar var elbet:
FCC: yayılan radyasyon ışıma miktarının uygunluğuna göre verilir. Zararlı radyo sinyalleri bu sertifikanın alınımı sırasında tespit edilir.
CE: üretim ve güvenlik, elektromanyetik bağışıklılık ve radyofrekans karışması gibi durumların tespiti ve dahası için her ürüne verilebilir. CE aynı zamanda "China Electronic" olarak çakma sertifikası olan bir sertifikadır, dikkat ediniz!
MPR II: ekranların yaydığı maksimum elektromanyetik radyasyon seviyesini tespit etmekte ve belirlenen standarda uygun hale getirilmesini sağlarlar.
TCO: çevreye uyumluluk standardı olarakta bilinir ve alternatif elektrik alanındaki gürültüler ve bunların cihazlar üzerindeki etkilerini incelemektedir. TCO standardının TCO 92, TCO 95, TCO 99 ve TCO 2003 gibi versiyonları bulunmaktadır.

Umarım ek bilgilerle faydalı olmuşumdur.

emrebey
Автор

Anlatma tarzın ve diksiyonunu çok beğendim. Çok güzel bir rehber olmuş, eline emeğine sağlık. Ben de yakın zamanda kendime itopya sitesi üzerinden Gigabyte G24F-2 165Hz (180Hz OC) modelini satın aldım. Monitor konusunda daha önceden çok fazla başım ağrıdığı için (ölü piksel vs...) çok titizimdir monitor konusunda. Bu monitörü gözüme kestirdim ve yaklaşık 2 haftalık araştırmanın sonucunda aldım. Ips ve 180Hz olması açıkçası epey hoş ve araştırmalarım sonucu şunu diyebilirim ki ölü piksel ve ghosting sorunu çok az olan bir model olduğunu rahatça söyleyebilirim. Sadece biraz ışık sızması var fakat o da az miktarda dikkat çekmiyor bile.

xergeon_
Автор

Tebrik ederim, muhteşem bir anlatım ve muhteşem bir video olmuş. Monitör araştırması yapıyordum bu video çok iyi geldi sagol.

SerdarEge
Автор

Monitörler hakkında o kadar inceleme ve video arasında nokta atışı en net bilgileri verdiğin için teşekkür ederim 🙏

Автор

Uzun zamandır böyle kaliteli net bir video izlememiştim. Teşekkürler başarılarının devamını diliyorum.

cagataysoyler
Автор

bir sponsor bulsa içinden geçer teknolojinin gibime geliyor.incelemesi için ürün, sistem felan gönderseler taşır bu kanalı.umarım bulursun kardeşim.daha iyi yerlere gelmen dileğiyle.

SamurayTag
Автор

Çok yayarlı bi video teşekkür ederim keşke video sonlarına birkaçtane tavsiye koysaymışsın efsane olurdu

Taha-ryuq
Автор

Bahsedilmeyen 3 konu var... PİVOT, CURVED ve Hız aşırtma (Bazı monitörlerde var)

> PİVOT
Monitörü yukarı aşağı sağ sol dikey falan çevirebildiğimiz daha gelişmiş ayak tasarımlarına sahip modeller. Aynı panel kalitesine sahip 2 monitör düşünün ama birinde fazladan PİVOT özelliği var. Bu inanılmaz bir fiyat artışına sebep olabiliyor. Pivot monitör almaktansa "North Bayou NB F80" tarzı monitör stantları almak çok daha mantıklı ve karlı. Ayrıca bu stantlar, pivot ların sunabildiğinden daha fazla hareket kabiliyetine sahip.

> CURVED
Kavisli ekranlar Curved oluyor. Curved ler çok yüksek oranla VA panel ile geliyor.

> Hız Aşırtma
Her monitörde yok ama olanlarda 144 ü 165 e kendi arayüzü üzerinden çıkarabiliyorsunuz. Bu olayın panel ömrünü azalttığı tarzında birşey okumuştum ondan dolayı sadece CS LOL tarzı 165hz ın hakkını verebilecek oyunlarda açıyorum sora kapatıp 144 de kullanmaya devam ediyorum.
Genelde bu özelliği DİSPLAY KABLOSU kullanıyorsanız açabiliyorsunuz. HDMI da çalışmıyor (En azından bendeki VG249Q1A da öyle)

telefonunuckra
Автор

İnanılmaz detaylı biliçlendirici mükemmel bir video ! Başarılarının devamını diliyorum. Kesinlikle henüz keşfedilmemiş bir kanalsın

homework
Автор

Abi videoların çok iyi cidden böyle devam edersen sponsoruda bulursun :D.Yeni pc dizeceğim cidden yardımcı olacak bu video bana..

ysfsrkyy
Автор

Müthiş video olmuş eline sağlık bilmeyen için müthiş bir anlatım.

berkinsergin
Автор

Sen böyle devam et. Çok büyük olacaksın.

yasirelkol