Παραδείγματα δύο λαών: οι Έλληνες και οι Εβραίοι | Jean Cohen | TEDxLamia

preview_player
Показать описание
Πόσο μπορεί να μοιάζουν ή να διαφέρουν δύο λαοί; Μάθετε για τους Έλληνες και τους Εβραίους μέσα από την τεχνική του παραδείγματος. Ο Ζαν Κοέν γεννήθηκε στο Παρίσι το 1946. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων με ειδίκευση στο Marketing και γνωρίζει πέντε γλώσσες. Από το 1978 ασχολείται με τη δημοσιογραφία και συγκεκριμένα είναι: Ανταποκριτής των Ραδιόφωνο Ισραήλ, Ειδησεογραφικό Πρακτορείο JTA, Εφημερίδα Yediot Aharonot, αρθρογράφος της εφημερίδας «Καθημερινή» και εκδότης του ειδησεογραφικού δελτίου «Το Μάτι». Από το Σεπτέμβριο του 1994 έως τον Σεπτέμβριο του 1996 είχε 2 τηλεοπτικές εκπομπές στο Κανάλι 5, μία καθημερινή και μία εβδομαδιαία. Παράλληλα, έχει ασχοληθεί με τη διαφήμιση και υπήρξε ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής της διαφημιστικής εταιρείας “Lexis Advertising”. Είναι μέχρι και σήμερα σύμβουλος επικοινωνίας (image maker) πολιτικών, ενώ έχει συμβάλλει σημαντικά σε θέματα διπλωματίας Ελλάδας – Ισραήλ, αλλά και γενικότερα σε ζητήματα Μέσης Ανατολής, ως ανεπίσημος αγωγός επικοινωνίας μεταξύ των χωρών. Είναι συγγραφέας του βιβλίου “Ζωντανή μπαταρία”, 1999 που πραγματεύεται τη Διαφήμιση, τις Δημόσιες Σχέσεις και το image-making και για το οποίο βραβεύτηκε από την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου , καθώς και σεναριογράφος και παραγωγός δύο ντοκιμαντέρ. Ένα για την Εβραϊκή κοινότητα της Αθήνας και ένα για τον Παύλο Μπακογιάννη.

Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Συγχαρητήρια κύριε Κοέν, πολύ σοφά αυτά που αναφέρετε! Θα συμπληρώσω πως οι Εβραίοι συνεργάζονται μεταξύ τους όσον επι το πλήστον, ενώ οι Έλληνες συνεργάζονται καλύτερα με τους ξένους. Από τα αρχαία ακόμα χρόνια οι Έλληνες πολεμούσαν μεταξύ τους και εξοστρακίζανε τους αξιόλογους, ενώ οι Εβραίοι καθότι παντού κυνηγημένοι ανέπτυξαν ένα δυνατό συναίσθημα αλληλεγγύης και μάθαν να δίνουν αξία στους αξιότερους. Αυτά είναι στοιχεία που αναπτύχθηκαν μέσα από χρόνια βιώματα.

Pantora
Автор

Σήμερα, μεταξύ άλλων, πήγα έδωσα αίμα και είδα αυτό το βίντεο. 10 +10 = 20. Τα 20 καλύτερα και πιο πλούσια και πιο καλά ξοδεμένα λεπτά της ημέρας!

MrUnfamiliar
Автор

Ποσο σωστά τα λες...σιγά μην αφήσουν οι καρεκλοκένταυροι που κρατάνε τις καρέκλες τους σε πανεπιστήμια κ υπηρεσίες να έρθει κάποιος άλλος και ειδικά νέος η πετυχημένος επιστήμονας να δείξει κάτι νέο και τους πάρει την δόξα η να αλλάξει ενα κατεστημένο !!! Σοβαρά μιλάμε τώρα; Ελλάδα και καινοτομία η πρόοδος είναι δυο αντίθετα πράγματα και δεν συμβαδίζουν...η εάν συμβαδίζουν είναι σε παρά πολύ αργό ρυθμό

stavroskourtalischannel
Автор

Πολύ σωστός χωρίς φόβο και χωρίς πάθος τα λέει ο κύριος Cohen. Όταν ήμουνα μικρός 0 παππούς μου μου έλεγε: εμείς οι έλληνες παιδί μου όλα τα κάνουμε λάθος, τώρα πως γίνεται στο τέλος να βγαίνουμε από πάνω είναι ανεξήγητο μάλλον κάποιος απο πάνω εκεί μας αγαπάει: έχει κανένας άλλος πιο επιστημονική εξήγηση……😊😊😊

marinosgavalas
Автор

Εξαίρετη παρουσίαση, και ευχαριστούμε πολύ αγαπητέ κύριε Κοέν! Όσον αφορά το "Πίστευε και μή, Ερεύνα!", ένα κόμμα (, ) κάνει τη διαφορά και είμαι υπέρ του κόμματος! 🙂

JohnKissamitakis
Автор

Ακριβώς αυτό συνέβη σε μένα, όταν επέστρεψα από Ελβετία και αργότερα από Γερμανία. Δεν μπορούσαν να με δεχτούν ούτε εμένα, ούτε τα βιβλία μου, διότι με θεωρούσαν "ξένη". Ήξεραν όμως να τα αντιγράψουν ενώ σε εμένα δεν έδωσαν καμία θέση παν/ κη η μη, αν και βρισκόμουν συνεχώς μέσα στον κύκλο των φεμινιστριών, συλλόγων γυναικών, γραμματείας ισότητας, ΕΓΕ κλπ. Οι ίδιες καθηγήτριες που είχα κάνει αίτηση για διδακτορικό, έκαναν λογοκλοπή στα βιβλία μου, το πρώτο στα ελληνικά, 1985,το δεύτερο 1988. Οι εκδότες τις βοήθησαν σαυτό. Ακόμη μπορώ να κάνω καταγγελία. Αλλά δεν νομίζω, ότι φταίει το "πίστευε και μη ερεύνα", το οποίο ανέφερα και στα βιβλία μου, όσο η κομματοκρατια και η αλαζονία των κυβερνησεων-ουντων. Αν και πάντα υπερασπιζομουν την Ελλάδα, αυτοί, ες με πρόδωσαν και ακόμη το κάνουν!

sofia-sylvialogotheti
Автор

Οι Έλληνες έμαθαν στον κόσμο το ευ ζην Πως να ζει καλά ο άνθρωπος

popipantelaki
Автор

Συγχαρητήρια κύριε έχετε αληθές λόγο πως λέει το τραγούδι στα ξένα είμαι Έλληνας και στην Ελλάδα ξένος αλλά μετά των δύο λαόν Ισραήλ υπάρχον καινά άρα όλοι μας πρέπει να εργαστούμε για την συνεργασία μεταξύ μας σε κάθε τομής με εκτίμηση

Trapezanidis
Автор

Την εποχή του μεσοπολέμου είχε έλθει η Μακαβή στην Θεσσαλονίκη και έπαιξε ποδόσφαιρο με τον Αρη, ο οποίος νίκησε 9/1. Την άλλη μέρα οι αισιόδοξοι εβραίοι της Θεσσαλονικής μιλούσαν και εκθείαζαν το 1 γκόλ που έβαλε η Μακαβή...την ιστορία αυτή την άκουσα μέσα στην ΧΑΝΘ από τον φύλακα των αθλητικών αποδυτηρίων ονόματι Διογένη...

stergiosbakas
Автор

Αγαπητέ κύριε Ιωάννη μου είστε συμπαθείς Έχετε δίκιο για ότι λέτε αλλά φαίνεται δεν δεν ορίζεται ότι τους Έλληνες δεν τους κυβερνάνε κυβερνιέται που αγαπούν το λαό πρέπει να γνωρίζετε αυτή που δεν επιτρέπει να κρατήσουμε τους άξιους μας είναι οι κυβερνώντες είναι ενάντια στο λαό ανθέλληνες το κατάλαβες αγαπητέ μου 600.000 μορφωμένοι Έλληνες ζουν σε εξωτερικό Τι κρίμα

ladopoulosladopoulos
Автор

Αγαπητέ, στην Ορθοδοξία λέμε: "Ερευνάτε τας γραφάς, ότι υμείς δοκείτε εν αυταίς ζωήν αιώνιον έχειν∙ και εκείναι εισίν αι μαρτυρούσαι περί εμού". Η όλη φράση βρίσκεται στο κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο, κεφάλαιο πέμπτο, στίχο 39 (Ιωάννη 5, 39).

ΧρηστοςΒλαχοπουλος-μφ
Автор

Με το ξέσπασμα του πολέμου στο Ισραήλ (Οκτ 23) ήρθε στο μυαλό μου αυτό το βίντεο όπου ο Κοέν τελικά προφητεύει το μέλλον...όταν το πρώτο άκουσα αυτό το βίντεο δεν πίστεψα ότι μπορεί να ήταν όπως τα έλεγε αλλά τελικά είχε δίκιο

LoryLo-iw
Автор

Αποψη μου είναι ότι δεν εχουμε καμμία σχεση οι δύο λαοί.Εδω γεννηθηκαν και μεγαλούργησαν ανθρωποι που η σκέψη τους το μυαλό τους όσο περνούν τα χρόνια γινονταιι όλο και πιο σπουδαίοι.Δυστυχώς όμως αυτοι οι οποίοι εχουν τα ηνία της χωρας παραμερίζουν τις αξίες που υπηρξαν σε αυτο τον τόπο καθώς και τα νεα μυαλά που γενιούνται.Κυριε ΚοένΕσεις ασπάζεστε μια θεωρία που μονο η πίστη μπορει να κανει καποιον να την αποδειχτειΔεν στηρίζεστε στην απόδειξη.Ολα ξεκινούν απο εκει δηλαδη από τον Θεό ((οταν μας συμφέρειι))) Οι Εβραίοι και οι υπόλοιπες θρησκείες δεν αναρωτιάστε αν ενας νόμος ειναι δικαιος η αδικος γιατι ο νόμος αυτός είναι δοσμένος απο τον Θεό. Στις αρχαίες Ελληνικές κοινωνίες για πρώτη φορά ετεθησαν η αμφισβήτηση αναρωτήθηκαν αν κατι ειναι σωστό η όχι.Ετσι γεννήθηκε η Δημοκρατία που εχει μετατραπει στους καιρούς μας σε κοινοβουλευτική δικτατορία.Μην συγκρίνουμε τους αρχαίους με οτιδήποτε σε οποιδήποτε τομέα.Σήμερα αν ειναι σωστο αυτο που εχω πληροφορηθεί γνωριζουμε πολύ λιγοτερο απο τα μισά αυτων που ξερουμε για τους αρχαίους.Ευχαριστώ για την φιλοξενίσ.

ΚΩΣΤΑΣΙΑΤΡΑΚΗΣ-ζε
Автор

Άλλο πράγμα ο Έλληνας ως άνθρωπος και άλλο η εξουσία της Ελλάδας και το σύστημα, όπου ο απλός άνθρωπος θελει να κρατάει τους επιστήμονες αλλά η εξουσία δεν τους θέλει.

k-nx
Автор

Δεν υπάρχει αξιοκρατία. Παντού κυριαρχεί το βύσμα, ο φίλος και φυσικά τα κομματόσκυλα. Μιλάμε για μικρόβιο που δεν φεύγει και το έχουμε όλοι μας, ασχέτως αν νομίζουμε το αντίθετο.

theonikanelopiperidou
Автор

Δεν διαφωνω σε τιποτα που ειπε, δικιο εχει, στην ουσια μας λεει Μονοι σας βγαζετε τα ματια σας, ξυπνηστε μπας και δειτε ασπρη μερα!

echetlusa.
Автор

START UP NATION - βιβλίο για την ανάπτυξη του Ισραήλ, κυκλοφορεί και στα ελληνικά!

eliasbartzoulianos
Автор

Φοβερός κ γλυκύτατος .. Τον παρακολουθώ στο κανάλι του ... μεγάλο μυαλό ..

pelopidasproskefalas
Автор

Μόλις βλέπω τέτοια υποκείμενα ...που αν καταλάβατε ο κύριος αυτός προσπαθεί να σας πείσει ότι οι πολεμικές διαδικασίες είναι απλά εμπόριο κ φυσιολογικό ..τοτε όντως καταλαβαίνω γιατί οι Έλληνες είμαστε ο καλύτερος λαός !!!είμαστε λαός με εθνική συνείδηση και πατρίδα από πάντα ...πριν έρθει καν ο θεός είμασταν εδω!

nikosnikos
Автор

Σωστά τα λέει αλλά ξεχασε να αναφέρει το ποιο σημαντικό.. Η Ελλάδα μεγαλούργησε και άφησε το αποτύπωμα της στον χρόνο όταν ερευνούσε τα πάντα και όλοι της οι επιστήμονες, φιλόσοφοι κλπ αμφισβητούσαν τα πάντα και προκαλούσαν ο ενας τον άλλον να τους ξεπεράσει ή εστω να φέρει μια καινούρια ιδέα. Η σύγχρονη Ελλάδα αποκόπηκε από αυτή την κουλτούρα όταν ασπάστηκε την θρησκεία των Εβραίων και το πίστευε και μη, ερεύνα, έγινε πίστευε και μη ερεύνα.. Για ενα κόμμα πως αλλάζει η νοοτροπία..

TylerDurden