Hayat Boşluğu | Dr. Mehmet Dinç

preview_player
Показать описание
▌Hayat Boşluğu | Dr. Mehmet Dinç | 18 Mart 2023▐

Türkiye Turing ve Otomobil Kurumunun düzenlediği kültür-sanat etkinlikleri kapsamında, akademisyenlerin ve alanında uzman isimlerin konuk olarak katıldığı konferanslar devam etmektedir.

Dr. Mehmet Dinç Kimdir?

İstanbul'da doğdu. Marmara Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümünden mezun oldu. RMIT Üniversitesinde Eğitim üzerine, Okan Üniversitesinde Klinik Psikoloji üzerine, Melbourne Üniversitesinde Narrative Terapi üzerine yüksek lisans yaptı. Doktorasını ise Marmara Üniversitesinde internet bağımlılığı üzerine tamamladı. Melbourne Üniversitesinde bir yıl misafir akademisyen olarak bulundu.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Psikoloji bölümünde çalışıyor ve aynı zamanda Dulwich Centre Uluslararası Fakülte Kurulu Üyeliği yapıyor. Dijital Bağımlılıklar, Psikolojik Dayanıklılık ve Narrative Terapi üzerine çalışmalarını devam ettiriyor.

Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu 6 Kasım 1923’te Cumhuriyetimizin ilk sivil toplum kuruluşu olarak “Türk Seyyahin Cemiyeti” adıyla kurulmuştur. Derneğimiz, yurdumuzun tarihi ve tabii güzelliklerinin tanıtılması ve yaşatılması, yol emniyeti ve yardımı, otomobil yarışları ve turizmin geliştirilmesi konularında hep ilklerle tanınmaktadır. Turing 90. yılından itibaren de özellikle motokuryelerin eğitim donatımları ve gençlere yönelik kültür sanat etkinlikleri ile farkındalık oluşturmaya çalışmaktadır. Kamu yararına çalışan dernek statüsündeki TTOK, 1930 yılından bu yana uluslararası seyahat belgeleri düzenlenmesinde tek yetkili kurum olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

#mehmetdinç #konferans #psikoloji #turing
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Sıkıntılı oldugum bir süreçte sifa buldugum sey bu videolar. Emegi gecen herkesten Allah razı olsun.

r.arslanarslan
Автор

Bulaşık makinesinde tabaklar bardaklar cok sık oluyorsa yıkanmıyor. Çiçekler açmadığı gibi 😊

nurtenboyraz
Автор

❤ emeğinize sağlık Mehmet hocam, yine ve yeni bakış açıları öğrettiniz bize, sevgiler ❤

eneskaya
Автор

Allah razı olsun Mehmet bey konferanslarinizi yeni dinliyorum iyi geliyor bakış açısı kazandiriyorsunuz ömrümüze bereket

esmaatalay
Автор

Allah razı olsun çok verimli sohbet olmuş🎉

sahrebozan
Автор

Bütün programlarınızı izlemeye çalışıyorum Hocam, hepsi tekrar tekrar izlenesi nitelikte.
Bakış açımıza bambaşka ufuklar katıyor.
Ömrünüze nefesinize bereket.
İlminiz daim olsun

arzusenell
Автор

Konuşmayı aynı hafta ikinci kez dinliyorum hayatımdaki boşlukları seviyordum daha da sevdirdi Mehmet hocam

brkkbrkrcn
Автор

Mehmet dinc hocamızın hemen hemen bütün konuşmalarını dinledim Elhamdülillah. Ruhsal anlamda çok değer kattığını düşünüyorum. Dinlememek büyük bir eksiklik olurdu..

siyahnurrr
Автор

Boşlukta bile hikmet yaratan Allaha hamd olsun💕
Sunum için teşekkürler

inneddineindallahilislam
Автор

Bir dakikasini bile atlamadan dinledim ve tat aldim. Hayat sevinci konulu semineriniz icin ne kadar uzmanliktan uzak ve sig bulduysam bu semineriniz tam tamına dolu anlamli ve neyi anlatmak istedigi cok acik mesajlardan olusmus. Herkesin dinlemesini va anlayabilmesini dilerim. 🎉

ruhsarperi
Автор

Allah razı olsun hocam dinleyince sizi yaşam sevincim artiyo

Ayse-dteb
Автор

Farkındalık oluşturdunuz.Teşekkür ederiz

seymagulten
Автор

Muazzam sunumlardan birisine şahitlik edebildiğim için bu programı hazırlayan her bir kimseye müteşekkirim💐

🌺Mehmet hocamın 'kalpte boşluk, hayatta boşluk bırakabilmek' biraz da "istiğnâ" makamı ile alakalı bir şey. Zira insanda (illa olması gereken zannettiği eşya, film, makam, mevki vs. yanılsamalara karşı...)
"olmasa da olur ahlakı"yerleşirse eğer,
bu ona müthiş bir özgürlük alanı tanıyacaktır. Olmayan o şeyin verdiği 'boşluk', kişi tarafından olumlu değerlendirilebilirse ancak gerçekten büyümeye vesile olabilecektir.

🌺Bir diğer ekleme yapmak istediğim konu ise: Her ana bir şeyler sığdırma endişesinin dikkati toparlayamama, an'ın içinde olamama hissiyle rahatsızlık vermesi. Bu endişeler içerisinde hızlı hareket ederken durma gerektiren o an'ın getirdiği fırsattan, tezahürden nasiplenememe konusu. Bununla ilgili kendi yaşantımdan şöyle bir şeyin farkındalığına vardım. Hayatımızın her alanında her şeyin bir ritmi var. Konuşmanın bir ritmi, yürümenin bir ritmi, yemek yemenin bir ritmi... Örnekler çoğaltılabilir. Burada insan, kendi kapasitesi üzerinde kendine bir şeyler ekleme hızına girdiğinde kendi ritmini bozuyor ve dikkat dağınıklığı yaşıyor.
Ya da anın içine bir türlü bulunamama, yapılacak her zaman daha iyi bir iş olduğu düşüncesiyle sürekli bir kaygı hali. Böyle bir durumda ise aklıma gelen şey şu: Tanrı bile insana kendi kapasitesinin üzerinde yük yüklemeyeceği teminatını veriyor . Normal şartlarda Bir adım bir-iki adım atmamız gereken yerde beş-on adım atmayı kendimizden bekleyerek biz kendi elimizde kendimize zulmediyor olabilir miyiz?
Kısacası değindiğim iki şey:
'Olmasa da olur' ahlakıyla bir 'istiğnâ' üzerinden 'hakikat' temelli kaliteli bir hayat inşa edebilmek.
İkincisi ise hayatın ritmine, alabildiği ölçüde uygun hareket+vakitle uyum sağlayabilmek.
Sevgiler...

filizer
Автор

Mehmet dinç hocamın çok kullandıgı bir kelimeyi kendileri ve anlam yüklü konferansları için kullanacagım : HARİKULADE

esraefe
Автор

Hayat boşluğuna ithafen dolu dolu bir konferans olmuş. Teşekkürler, Mehmet hocam ☀️

betulakdeniz
Автор

Uzun zamandır kulak vermemişim size Mehmet Dinç hocam, güzelde olmuş aslında hani hasretle su içtiğimiz zamanlar gibi tat aldım sohbetiniizden.Tesekkür ederim 💐

zuleyhaozmermer
Автор

Ağzınıza yüreğinize sağlık. Evden oturduğum yerden konferanstaydım sanki. İyi geldi

nargulkacar
Автор

İşin garibi şu ki;
Öyle dolu dolu, kesintisiz.. sunum yapıyorsunuz ki, sizi soluksuz izliyoruz / dinliyoruz muhterem hocam!
🙏🤲

suleymangurses
Автор

Ne güzel bir imkan bu eğitimlere öğrenci iken birebir katılmak 👍🏼 çok güzel işler yapıyorsunuz turing ve Sayın Mehmet Dinç

asyailhan
Автор

Farklı ve faydalı bir " boşluk ve boş zaman " anlatımı olmuş teşekkürler

mehmetbozkurt