situația la zi: imobiliare, criză, lanțul de distribuție întrerupt și altele

preview_player
Показать описание
Mă găsești și aici:
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Piata imobiliara din Romania este plina de specula !

imobiliare
Автор

Cam aia e cu criza. Lockdownul de anul trecut a fost doar începutul. Prin prisma locului de munca am înțeles cum sta treaba cu scumpirile astea. In lockdown costul transportului de export a ajuns in unele cazuri și dublu față de import și s-a resimțit prin faptul că unele fabrici din Europa au ales să închidă producția decât să plătească transportul mai scump decât produsul final. Clar că după ce lucrurile au început sa miște cat de cat, s-a ajuns la prețul dublu al unor materiale. Asta și plus că unul din cei mai mari furnizori de produse metalice din Romania a închis una din fabricile din Romania la 3 cazuri. 3 din 600 de angajați. Și sigur nu e singura din Romania sau din lume.
Anul trecut în lockdown ne sunau lanțurile de supermarketuri sa le dam mașini că au depozitele goale și plăteau și triplu transportul. Cine a resimțit costurile astea? Dar romanul de rand vrea ca statul să plafoneze preturile. Și lucrurile cred că o să meargă din ce in ce mai rău, ex: in 03.10 SK a intrat în zona galbenă și toți șoferii de tir nevaccinati ar fi trebuit să stea în carantină 2 sapt. Așa ca fapt divers, Gorenje are 2 fabrici in SK și de acolo vin electrocasnicele in Romania. Are rost sa mai vb de costurile transportului maritim și de întârzierile containerelor?

Cât despre joburile din SUA, nu prea știu ce să zic. Cred că depinde mult de domeniu. Și ca o comparație, zilele trecute a fost o discuție la job vizavi de mărirea salariului și faptul că trebuie să aștepți mult până ți se aprobă și de ce nu se mărește automat pt vechime. In domeniul nostru e dificil, stresant, etc. Din toată discuția colegelor nu am auzit : "rezultatele mele in ultimele 12 luni au fost x și peste media anilor anteriori" sau "consider că o mărire de 30% este corecta raportat la faptul că sunt momente când lucrez de acasă, după program" sau alte chestii de negocieri. Doar că "meritam" sau "nah, ne mulțumim cu atât" sau "pai nu îți dă posibilitatea să cresti in companie". Când am vrut sa le ajut cu specificațiile de mai sus m-am lovit de "pai așa ar fi normal într-o companie, dar nu știi cum e la noi?". Pai daca noi, angajații nu implementam normalitatea, cine o va face? E simplu sa te plângi când ai zile stresante sau zile f ușoare și nu faci nimic sa te dezvolți. Nu pui mana pe o carte de management, nu te înscrii la un curs, nu urmărești un podcast. Și crede-mă că am fost acolo, să mă plâng de orice, să nu îmi placă nimic la job și rezultatele mele sa fie dezastruoase, dar până când? Nu vine nimeni să îți de-a, să îți facă, etc, vb poetului "eat that frog". Nu știu cum e la alte companii, însă la noi șăfu' chiar se implica f mult pentru angajați. Nu știu onorariul lui, dar știu sigur că nici nu îmi trebuie. Pentru că eu nu sunt dispusa să renunț la viața personală în favoarea jobului și să lucrez de la 06:00 la 01:00 aproape zilnic.

MaryCMakeup
Автор

hmm.... complicat... oare pana la primavara aflam ceva?

thr
Автор

N-ai un prieten, un vecin, cunostinta, oricine cu un garaj, un beci, camera, ceva sa te ajute o saptamana, doua, trei cu depozitarea a ce vrei tu? Pana la urma si un locker de inchiriat, am vazut ca e 2-300 de lei pe luna. Raportat la costul renovarii e nimic. Si stai cu inima impacata.

adriansicaru
Автор

Si intre timp Cristi Dascalu si asociatul lui Raul Pop ne spun ca un sofer de Uber la NY castiga 9.000 de dolari net pe luna, asa ca hai si voi in libertateinit ca sa faceti tot atat.
Ba baiatule, daca un sofer de Uber facea banii astia, se angaja tot americanul la Uber.

cristian_pop
Автор

Nu vrei sa stii ce criza ascund astia in industria auto. O sa auzi de ea din ianuarie incolo

AutoReportRO
Автор

Cred ca 2025 - 2026 o sa fie o perioada buna de cumparat proprietati, pentru actiuni cam la anu cred ca o sa fie ok daca da tot cu fata de ciment.

andreicd