DIY: Πως αλλάζουμε ένα 'σκασμένο' λάστιχο

preview_player
Показать описание
Σε αυτό το βίντεο , δείχνουμε την διαδικασία που ακολουθούμε για να αλλάξουμε το σκασμένο ελαστικό με την ρεζέρβα .

Our guide will assist you on how to change a flat tire quickly and easily.

Subscribe for more !

# πως αλλάζουμε ένα σκασμένο λάστιχο
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Μας έσωσες! Ακολούθησα τον ""οδηγό σου" live και έγινε η δουλειά, 2:30 τα ξημερώματα την έπαθα και πετάχτηκες εσύ σωτήρας!

xtypiseme
Автор

Σωστός σε όλα, ξέχασες μόνο να αναφέρεις ότι πρ ώτα έχουμε "δέσει" το αυτοκίνητο (χειρόφρενο ταχύτητα) ώστε όταν σηκώσουμε με το γρύλο να μη το κυνηγάμε... ( το έχω πάθει πιτσιρικάς σε κατηφορικό σημείο)

Georgios
Автор

Μπραβο ρε φιλε για το βιντεο!Ο γυναικειος πληθυσμος σε ευχαριστει!

bilektra
Автор

Πανω απ ολα ασφαλη οδογηση....με πεθανες...εισαι ωραιος

konstantinospinakas
Автор

Ωραίο βίντεο.
Εγώ, έχω αντικαταστήσει την ρεζέρβα ανάγκης, που είναι μικρότερη, δε μπορεις να τρέξεις πάνω από 80, δεν αντέχει βάρος, κλπ, με κανονικού μεγέθους τροχό ολόκληρο.
Βέβαια, δεν χωράει στην εσοχή του χώρου αποσκευών που αποθηκεύεται η ρεζέρβα, αλλά μπορείς να τρέξεις κανονικά.
Επίσης, με την μικρή ρεζέρβα, αν σου σκάσει μπροστινό, και έχεις μπροστά σου πολλά χιλιόμετρα ακόμα για τον προορισμό σου, είναι λίγο επικύνδυνο να έχεις μπροστά, μία ρόδα μεγάλη, και μία μικρή.
Καλύτερα να κάνεις το εξής:
Βγάζεις το πίσω καλό λάστιχο της ίδιας πλευράς, και βάζεις την ρεζέρβα, και κατόπιν βγάζεις το σκασμένο μπροστινό, και βάζεις το πίσω καλό που έβγαλες πριν, (αν έχεις επαναλαμβάνω, πολλά χιλιόμετρα μπροστά σου).
Ενώ αν έχεις αντικαταστήσει την μικρή ρεζέρβα με κανονικού μεγέθους ρόδα, και είναι και σε καλή κατάσταση το λάστιχό της, δεν έχεις κανένα πρόβλημα και να τρέξεις, και να φορτώσεις κλπ.
Κατά την γνώμη μου αξίζει ακόμα κι αν κλέβει λίγο χώρο από τον χώρο αποσκευών.
Και κάτι ακόμα, (το βίντεο βοηθάει σε αυτό).
Και οι κυρίες (περισσότερο), αλλά και κάποιοι κύριοι, που τυχόν δεν ξέρουν, μην <<ψαρώνεται>>, είναι εξαιρετικά εύκολο, ακόμα και για μία νέα κοπέλλα 40 κιλλών.
Εννοείται ότι λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, θα πρέπει να σας δείξει κάποιος γνώστης,
και να εκτελέσεται οι ΙΔΙΕΣ-ΙΔΙΟΙ, μία φορά μία εκπεδευτική αλλαγή.
Μία φορά στην ζωής σας ολόκληρη, φτάνει.
Δύσκολα ξεχνιέται.
Εννοείται χειρόφρενο, ταχύτητα, για να μη τσουλήσει, ποτέ τα χέρια κάτω από την ρόδα!!! ή αν έχω βγάλλει τη ρόδα, κάτω από την στρογγυλή βάση της ρόδας.
Θα έλλεγα μάλλιστα ούτε και πάνω από την ρόδα όσο είναι χωρίς βίδες, έστω και χαλαρά σφιγμένες), , (μεταξύ δηλ. του πάνω μέρους της ρόδας, και του φτερού), γιατί σε περίπτωση που πέσει το αμάξι από τον γρύλλο, μπορεί να μας πιάσει το χέρι μεταξύ ρόδας και φτερού.
Πρέπει να έχουμε μια τρόμπα, τις τρόμπες ποδιού τις χειρίζονται (χμμμμ κάποια άλλη λέξη πρέπει να βρώ, αφού είναι ποδιού), και ένα μικρό κορίτσι.
Φαντάζεστε να είναι η ρεζέρβα ξεφούσκωτη; Θα μπορούσε να το σατυρίσει ο Σεφερλής στο Δελφινάριο.
Αν δεν έχουμε καθόλου ρεζέρβα και το λάστιχο είναι με σαμπρέλα, ή τούμπλες, αλλά δεν μπορώ να το επισκευάσω επιτόπου, πάρα πολύ χρήσιμος είναι ο αφρός που πουλάνε τα βενζινάδικα.
Αρκεί να πάρεται τουλάχιστον δύο, και γιατί μπορεί να μη φτάσει ο ένας, αλλά και γιατί είναι ΛΙΑΝ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ το λαστιχάκι που βγαίνει από το μπουκάλι και καταλήγει στο βύσμα, να παθαίνει διαρροή, αμέσως μόλις ξεκινήσω να βάζω αφρό, καθιστώντας το μπουκάλι άχρηστο, για πέταμα.
Επηδή μόλις βάλλω αφρό, πιθανό η βαλβίδα να μη κλείνει καλλά, χρειάζεται και η τάπα βαλβίδας, την οποία βάζω αμέσως μόλις τελειώσω.
Επί τροχάδην, να πώ, ακολλουθούμε τις οδηγίες, (νομίζω η τρύπα της βλάβης προς τα κάτω), δεν τσιγκουνευόμαστε αφρό, βάζουμε πατώντας συνεχώς την σκανδάλη του μπουκαλιού, ακόμα κι αν υπερβούμε την πίεση (την οποία την αντιλαμβανόμαστε εμπειρικά, ποτέ δε θα μετρήσουμε πίεση σε λάστιχο με
Αν τελειώσει το μπουκάλι, και χρειάζεται έστω και ελάχιστα ακόμα, δεν τσιγκουνευόμαστε το άλλο μας μπουκάλι.
Βάζουμε μέχρι ΝΑ ΜΗ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΦΡΟΣ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ-ΣΧΙΣΙΜΟ ΠΟΥ ΠΑΘΑΜΕ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΛΑΣΤΙΧΟΥ-ΖΑΝΤΑΣ.
Σύμφωνα με τα παραπάμω εφόσον μπορεί να χρειαστούμε 2 μπουκάλια, και εφόσον μπορεί να τύχουμε σε αστοχία στο σωληνάκι ενός μπουκαλιού, συνεπάγεται (αν θέλουμε να είμαστε απόλυτα σίγουροι), ότι αγοράζουμε ή 2 μεγάλλα μπουκάλια, ή 3 μικρά.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ να πιστέψουμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πάθει διαρροή το σωληνάκι ενός μπουκαλιού κατά την διάρκεια της χρήσης του, ακόμα και αν μας το έχει πεί σε κάποια συζήτησή μας ο οποιοσδήποτε μάστορας., (δεν υπάρχει συμφέρον πράγματι), αλλά, ασχετοσύνη και αλαζονεία.
Κατόπιν τρέχουμε μέχρι 70πχ, και μετά από λίγα χιλιόμετρα, ελέγχουμε για διαρροή αφρού ή πίεσης.Συμπληρώνουμε μόνο με
Υπάρχει περίπτωση να αντέξει για πολλές εκατοντάδες χιλιόμετρα.
Και μη ξεχνάμε, η ρεζέρβα ανάγκης ίσως έχει ηλικία 20 ετών.

ΑΣΑ-ρμ
Автор

Ευχαριστούμε ήσουν πολύ επεξηγηματικος

ΓιαννηςΞουλος
Автор

δεν ξεχασε τίποτα το παιδι.το βιντεο ειναι για το πως να αλλαξεις ενα λαστιχο.οχι για το πως να εφαρμόσουμε τον κ.ο.κ....ελεος κάποιοι.ψαχνετε το παραμικρο για να το παίξετε εξυπνοι.

Υ.Γ ευχαριστουμε πολύ φιλαράκι για το βιντεο!!

mariosmpesis
Автор

Φίλε πολύ καλή δουλειά Αλλά ξέχασες να αναφέρεις να τσεκάρουμε πάντα τη Ρεζέρβα να είναι φουσκωμένη.

ΘάνοςΜίχογλου-υφ
Автор

Τα μπουλόνια που εγώ τώρα έπαθα λάστιχο πως θα τα βγάλω που δεν έχω πολύ δυναμη 😂.... βοήθεια....

fotinifyll
Автор

...ακολουθώντας την παράδοση των αποκάτω σχολίων, να πω κι εγώ τί ακόμη ξέχασες : να πεις να προσέχουμε την στάθμη της βενζίνης στον σχετικό δείκτη πριν ξεκινήσουμε, ώστε να μη τυχόν έχουμε αλλάξει λάστιχο μεν, , , αλλά να μη μπορέσουμε να συνεχίσουμε λόγω έλλειψης καυσίμου ;ρ

washcloud
Автор

Όπως ξέχασε να πει για το σήμα με το τρίγωνα κι ώστε να το βλέπουν οι άλλοι οδηγοί. Το πιο σημαντικό για την ασφάλεια.

ΗλιαςΕυθυμιαδης-φσ
Автор

πάνω απ' ολα, ασφαλή οδηγηση...και παντιλίκια με τη ρεζερβα...χαχχαχα

homosapiensrimini