'Πέρα από τα αδιέξοδα...' - «Κάπου Εκεί Έξω» - ΕΠΑΜ Αγγλίας - 1η Αυγούστου 2022

preview_player
Показать описание
Στο μικρόφωνο της αποψινής εκπομπής "Κάπου Εκεί Έξω" τα μέλη του ΕΠΑΜ Αγγλίας, Τάσος Αρετός και Χρίστος Τζιβινίκος.

Όταν οι πολιτικές λύσεις από την Δεξιά και την Αριστερά καταλήγουν να είναι ταυτόσημες και ένα κομμάτι της επιστημονικής κοινότητας επιμένει στην τρομολαγνεία των πανδημιών κανείς ίσως να αισθάνεται ότι βρίσκεται μπροστά και μόνο σε αδιέξοδα. Η πραγματικότητα διαφέρει αρκετά και αυτές τις διαφορές αναλύουμε στην αποψινή εκπομπή.

Η εκπομπή μεταδίδεται μαγνητοσκοπημένη. Παρατίθενται οι σύνδεσμοι για τις αναφορές που ακούγονται κατά τη διάρκεια της εκπομπής.

Μουσική:
Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 Unported

2. High Octane by Bensound

Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 Unported

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

🔴 Στηρίξτε το κανάλι του ΕΠΑΜ κάνοντας Like, Κοινοποίηση και σχολιάζοντας το βίντεο.

🔴 Ο αγώνας είναι εκεί έξω και κανείς μας δεν περισσεύει.

Το Ε.ΠΑ.Μ. καλεί τους πολίτες κάθε πολιτικής καταβολής που αναγνωρίζουν την ανάγκη αντίστασης στην επιβληθείσα κατοχή κατά της Ελλάδας με κύριους μηχανισμούς το ευρώ, Ε.Ε, χρέος, μνημόνια και την ντόπια εναλλασσόμενη δωσιλογική διακυβέρνηση, να αγωνιστούν πλάι στο Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο.

Πιστεύουμε στην πραγματική δημοκρατία, όπως επίσης στην ανάγκη εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας στην πατρίδα μας, όπως αντανακλούν τα Πέντε Προτάγματα του Ε.ΠΑ.Μ. :

- Mη Αναγνώριση - Διαγραφή Χρέους.
- Νέο Εθνικό Νόμισμα.
- Ανατροπή Μνημονίων - Έξοδος από Ε.Ε.
- Δικαιοσύνη - Τιμωρία Ενόχων.
- Συντακτική Εθνοσυνέλευση και Νέο Δημοκρατικό Σύνταγμα.
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

*Η ΙΣΤΟΡΙΑ λέει οτι μπορούμε και με την ψήφο μας:*
1) Η Μερκελ στη Γερμανία, έριξε τον Σρέντερ γιατί *ανακοίνωσε μεγάλες κοινωνικές παροχές.*
2) Ο Λαφοντέν που διαφώνησε με τις περικοπές του Σρέντερ, αποχώρησε από το κόμμα του Σρέντερ και έφτιαξε το «αριστερό κόμμα» και είπε οτι πρέπει να *αυξήσουν τις κοινωνικές παροχές.* Έτσι πήγε στο 8 με 12% και αυτό ήταν που τρόμαξε την Μέρκελ και αυτή αναγκάστηκε να τηρήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις και να δώσει τότε (πρώτη 4ετία της) τις μεγάλες κοινωνικές παροχές που είχε υποσχεθεί. Αυτός ήταν και ο λόγος που ξαναεκλέχθηκε στις επόμενες εκλογές.
3) Στη Γαλλία ο Ντομινίκ Ντε Βιλπέν, δεν είχε βάλει ποτέ υποψηφιότητα για πρόεδρος. Όμως οι εταιρίες δημοσκοπήσεων στην Γαλλία που βγάζουν στις δημοσκοπήσεις, βάζουν και την προτίμηση για δημοφιλή πρόσωπα. Ο Ντε Βιλπέν στις δημοσκοπήσεις αυτές εκείνη την 3ετία, έπαιρνε όπως και πολλοί άλλοι γύρω στο 2%. Μόλις όμως βγήκε και είπε πρώτος από όλους *όχι στο ευρωσύνταγμα και την λιτότητα, του ευρωσυντάγματος, και ότι η μόνη λύση της Ευρώπης είναι να αυξήσει θεαματικά τοις κοινωνικές παροχές, * και όταν τα ίδια ακριβώς, απάντησε στον Μπους στην σύνοδο του ΟΗΕ, λέγοντάς του ότι εμείς οι Ευρωπαίοι δεν θα υπακούσουμε στις υποδείξεις σας για λιτότητα, αντίθετα *θα αυξήσουμε και άλλο το κοινωνικό κράτος, * τότε ξαφνικά ανέβηκε στο 15% μετά στο 30% μετά στο 45% κλπ, πράγμα πρωτοφανές στην ιστορία της Γαλλίας – ούτε ο Ντε Γκώλ δεν είχε πλησιάσει τέτοια ποσοστά. Και όσο ανέβαινε αυτός, τόσο συρρικνώνονταν και πάτωναν ο Σαρκοζί (δεξιό κόμμα) και η Σεγκολέν (σοσιαλδημοκρατικό κόμμα), οι οποίοι κατάντησαν να πέσουν κοντά στο 10%. Σαν να λέμε ότι εδώ προεκλογικά μέσα σε ένα 3μηνο ο Καζάκης να παίρνει στις δημοσκοπήσεις 45% ο Μητσοτάκης 12% και ο Τσίπρας 10%. Θα τολμούσαν να φέρουν μνημόνια;;;
4) Όπως χαρακτηριστικό είναι και το αντίθετο: ένα μήνα πρίν τις εκλογές, και ενώ ο ΝΤΕ ΒΙΛΠΕΝ είναι ο σίγουρος επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας, μόλις οι βιομήχανοι και οι τραπεζίτες, του είπαν να βγει και να υποστηρίξει το νομοσχέδιο για την ελαστική απασχόληση των νέων εργαζομένων, μόλις τόλμησε να το κάνει, ξαφνικά τα ποσοστά του ξεφούσκωσαν και το 45% μέσα σε 20 μόλις μέρες, έγινε 5%. Και έτσι κέρδισε ο Σαρκοζί και για αυτό αναγκάστηκε να δώσει όλες τις κοινωνικές παροχές που είχε υποσχεθεί προεκλογικά και να μην κάνει καμία μείωση. *Με απλά λόγια, και στη Γερμανία και στη Γαλλία (και σε πολλές άλλες χώρες) μόλις οι πολίτες δείξουν ότι ξέρουν τα δικαιώματά τους και δεν διστάζουν να καταποντίσουν τα μεγάλα κόμματα και να αναδείξουν ένα μικρό και ασήμαντο (αρκεί να τα λέει σωστά), αμέσως τρέχουν να δώσουν τις κοινωνικές παροχές που πρέπει. Το πρόβλημα είναι ότι εμείς (όπως Ισπανοί, Ιταλοί, Πορτογάλοι, κλπ) ποτέ δεν έχουμε στείλει ένα τέτοιο μήνυμα σε αυτούς που κυβερνάνε.*

ΥΓ: *Προς ενίσχυση του καναλιού, τις τυχόν απαντήσεις που θα προκύψουν για το συγκεκριμένο σχόλιο, θα τις παραθέτω απευθείας στα κεντρικά σχόλια.*

idmon
Автор

Εργαστηριακό κρέας: Οι επενδυτές το λατρεύουν, αλλά οι επιστήμονες αμφισβητούν την ασφάλεια του
Στo ψαχτήρι(igata)

hugnbsc