ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ - ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

preview_player
Показать описание
ΦΘΟΓΓΟΛΟΓΙΚΟΝ. ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ. ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ. ΔΙΑΙΡΕΣΙΣ ΤΩΝ ΦΩΝΗΕΝΤΩΝ. ΔΙΑΙΡΕΣΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΩΝ.ΟΙ ΔΙΦΘΟΓΓΟΙ. ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ .
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Eπιτελους μπραβο σας .
Ας μάθουμε εμείς οι Έλληνες την ελληνική μας γλωσσα

effis
Автор

Κυρία Μήτρου είστε καταπληκτική δασκάλα! Ούτε στην γ´ δέσμη δεν μας τα δίδαξαν αυτά! Να είστε καλά! Συγχαρητήρια!

maritamaltezaki
Автор

Η αγαπημένη μου καθηγήτρια!! Ευχαριστώ πολύ για τα μαθήματα. Μιλάω λίγο πολύ 6 γλώσσες και αρχαία ακόμη να μάθω δυστυχώς.

cavemancyproductions
Автор

Κα ΜΗΤΡΟΥ ΕΙΣΤΕ ΕΞΑΙΡΕΤΗ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΞΑΝΑ ΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΤΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ

andreasandreou
Автор

Το ζητά δεν ειναι διπλό γράμμα! Ουδέποτε οι αρχαίοι το έγραφαν ως διπλό. Εργασιακές θεωρίες του τύπου οτι το ζ ηταν sd zd dz tz απλά δεν ισχύουν, αν ήταν έτσι τότε και λέξεις όπως το (προσδόκιμο, προσδιορίζω κ.τ.λ.) θα ηταν προζιοριζω ή τα παιδιά θα ήταν παιζά. Η εναλλαγή του συμπλέγματος σδ σε ζ δεν συμπεραίνει οτι ειναι διπλό γράμμα, με αυτό το σκεπτικό το Καππά είναι το τσ γιατί εναλλάσσεται σε άλλες διαλέκτους π.χ. και γίνεται τσαι στα κυπριακά. Συν τοις άλλοις έχουμε και ορθογραφικά λάθη σε αρχαίες επιγραφές του τύπου Σευς αντί Ζεύς και θα πει κάποιος: "μα το Ζ με το Σ μοιάζουν οπτικά!" ναι αλλά κανείς δεν θα τα μπέρδευε αν δεν έμοιαζαν ηχητικά, όπως το i και το j φερειπείν.

ΕυσταθίοςΔραγώνας