9 Adımda Kendini Tanı I SoruYorum

preview_player
Показать описание
Merakla beklenen an geldi! Kendini Tanımanın 9 Adımını tek bir videoya sığdırdık ve yoğun istek üzerine yayınlıyoruz! İçsel keşif yolculuğuna hazır mısınız?

🎯 İlk adım, niyet etmek! Kendini tanıma sürecinde niyet, harekete geçirici kararın anahtarıdır. Sizce, niyet etmenin gücü hakkında ne düşünüyorsunuz?

🔥 Gayret, zorlukları aşmak için gereken sürekli çaba demektir. Peki, sizce gayret ve kararlılık birlikte nasıl bir güç oluşturur?

🚀 Başka bir insan olma cesareti, belirsizlikle başa çıkma becerisini artırır ve yeni olanaklar sunar. Sizce, kendinizi başka bir insan olmaya cesaret eder misiniz?

Haydi, içsel dönüşüm yolculuğuna birlikte çıkalım! Bu derin ve ilham dolu konuşmayı kaçırmayın. İzleyin, düşünün, ve kendi dönüşümünüzü başlatma cesaretini bulun! 💪

✨ #İçselDönüşüm #KendiniTanıma #Cesaret #Değişim #kendinitanı #niyet #gayret #feraset #cesaret #basiret #hayret #hikmet #merhamet #şikayet #sinancanan #soruyorum

AçıkBeyin'e Katıl!:

gibi videolarımızı görmek ve takip etmek istiyorsan kanalımıza abone olmayı ve zili açmayı unutmayın;

Önce kendimizin sonra da toplumun olumlu ve faydalı yönde dönüşümüne katkı sağlamak için buradayız…

AçıkBeyin Eğitim ve Danışmanlık
''Kendine İyi Bak... Göreceksin!''

Daha fazla bilgi için:
0 (216) 356 49 69

Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

KENDİNİ TANIMANIN ADIMLARI
1-NİYET; niyet ettiğin bir şey varsa onun için hareket halindesindir. eğer hareket halinde değilsen niyetli değilsindir.
eyleme geçmeyen farkındalık pişmanlık doğurur.

2-GAYRET; bir işin sürekli peşinden koşmak; gayret.
bir işi sürekli hale gelebilmesi için üç şeyin olması gerek; ilgi(kısa süreli yarar sağlar), heyecan(biraz daha uzun süreli fayda)engelle karşılaşınca heyecan kaybolur. motivasyon(işi neden yaptığını biliyorsa motivasyonu oluşur.) disiplin, engelleri azaltır, planlı olduğun için. aşk
3-CESARET;korkusuzluk değildir. riskin olduğunu görüp korkacaksın ama o korkuya rağmen adım atacaksın. cesaret devresi; dış uyartı talamustan amygdalaya giderse strese giriyoruz, ön kortexe giderse harekete geçiyoruz. sinaptik plastisite; beyinde hangi devreler çalışırsa onlar gelişir. çalışmayanlar körelir. bir şeyi küçük küçük yapmaya başlayınca beyinde o şey otomatikleşmeye başlar ve o şey riskli olsa bile plastisite kazandığın için amygdala yerine kortexle harekete geçmeye başlarsın.
4-BASİRET; cesaret edip bir şey yaptığında girdiğin riskli ortam seni otomatik pilottan çıkarıp normalde göremeyeceğin şeyleri görmene ve yeni bir bakış açısı kazanmana fayda sağlar. Küçük şeyleri yapamayanlar büyük şeyleri yapamaz. Basiret bir nevi görüş alanının genişlemesi.
5-FERASET; görülemeyeni görme yeteneği. bu yeteneğin gelişebilmesi için üstteki anlatılanların sürekli sürekli yapılması gerekiyor.
6-HAYRET; kimsenin görmediği şeyi sen görsen ne hissedersin? hayret. şaşırma ile hayret aynı kelime değil. hayvanlar da şaşırır. hayret yüksek bir duygulanımdır. bir konuda hayret edersen otomatik olarak o hayret duygusunu daha da arttırmak için üstteki adımları daha çok yapma isteği duyarsın.
7-HİKMET; beyin sahibi olmak bilmekle değil yapabilmekle ortaya çıkar.ne kadar yapabiliyorsak hikmet basamağı bize o kadar yaklaşıyor. bir insan yapabiliyorsa bilgedir.
8-MERHAMET; rahim koruyucu kollayıcı demek. rahmet hakkı olana hakkını vermektir. merhamet için de aynını kullandı. merhamet isteyen insan hakkını istemektedir. insan kendine ve çevresine merhamet etmelidir yani hakkını vermelidir.
BU ADIMLAR TEKRAR TEKRAR UYGULANMALI.
niyet, gayret ve cesaretin en büyük zehri ŞİKAYET ETMEK; eğer bir şikayet cümlesi kurarsan hemen ardından ama diyeceksin ve çözüm cümlesi söyleyeceksin. bunu kural olarak uygulamalısın.
Cesareti kullanamazsan zamanla C si düşüyor ve hayatında esaret yer kaplamaya başlıyor.

onurakcay
Автор

Bir insanın bilgisini bu kadar mükemmel bir şekilde anlatabilmesi, hiç şaşırmadan karıştırmadan teklemeden, çok büyük bir yeteneksiniz. Sizi dinlemek büyük zevk..teşekkürler..

EsinKizilkaya-sf
Автор

-Niyet
-Gayret( İlgi, heyacan, motivasyon, aşk)
-Cesaret
-Basiret
-Feraset
-Hayret
-Hikmet
-Merhamet
-Şikayet Etme

kelesoglan.
Автор

Biraz iddiali olacak ama tam bir basyapitti.Tesekkurler..

haceritirovul
Автор

Seviyoruz seni HOCAM..inanıyorum ki çoğu kanaat önderinden alim ve ilahiyatçılardan daha üstün ve nitelikli görüyorum. ALLAH AZZE VE CELLE sayınızı arttırsın ☝🏻🤲🏻☝🏻🌹🕋🌹🕋🌹

mehmetakaga
Автор

Emeğinize sağlık. Başucu kitabı gibi, başucu videosu olmuş, sayenizde farkındalığımız artıyor, çok teşekkür ederim.
Yılların birikimiyle, bilimsel bakışı birleştirerek,
kendini formatlamak isteyenlere,
başlamak isteyip, bir türlü başlayamıyanlara vb. yol rehberi olabilecek, başucu videosu.
Zaman ayırıp, izleyin derim.

zeyyadbuyruk
Автор

Her insanın bir tek gerçek işi vardır:
Kendine giden yolu bulmak.

🕊️
Hermann Hesse

drcunda
Автор

Hiç sıkılmadan pür dikkat dinledim. Daha sonra tekrar dinlemek için kayıt ettim . Verdiğiniz bilgileri emek verip paylaştığınız için teşekkür ederim.

alidurmusali
Автор

Okuma fırsatı olmayanlar için "insan odaklı liderlik" kitabınızın çok güzel bir özeti olmuş, teşekkür ederiz Hocam... Gelişim sürecinin zıddı da maalesef "şikayet, atalet, hıyanet, delalet ve ihanet" oluveriyor...

mahmutkurt
Автор

Sinan abi, zaman içerisinde hak ettiğin değeri aldığını ve alacağını görüyor olmak beni mutlu ediyor. ayrıca konu bu iken Niyet ve ardından gelen Gayretlerin içinde teşekkürlerimizi ve sevgi saygılarımızı sunuyorum.

DogukanGunes-rqjo
Автор

Insanlığa yapılmış bir lütufsunuz Hocam👌❤️‍🔥🤝❤️‍🔥💪❤️‍🔥🤲🤲🤲❤️‍🔥

nulifersen
Автор

Hocam siz de bu işin Hakkını veriyorsunuz!...

MecitPolat-bs
Автор

Sayın hocam sizi pandemide takip etmeye başladım. Verdiğiniz bilgiler bana ; 63 yaşımda olsamda kendime ve çevreme daha çok katkım olacak motivasyonu sağlıyor. Çok teşekkür ederim.🍀

ayseserapkaraaslan
Автор

Merhamet kelimesinin mânâ alemindeki kaynağını bilirdim ama neden ilahi bir kavram olduğunu şimdi daha iyi farkettim.. Öğrendiklerim karşısında Hayret ettim.. Teşekkür ederim..😊🌌🌠🌌

zozcan
Автор

Gerçek bir hoca budur işte . Herkezin anlayabileceği dilde insanı/beyni anlatiyorsunuz. İnşallah bir gün sizin verdigiginiz derslere katilabilirim.
Niyet ediyorum🤲

halifemecnun
Автор

uyumuyorum çünkü sinan canan izliyorum ama çok faydalı bilgiler öğreniyorummm...

AliyeDemir-rhrm
Автор

Her videosunda bana yep yeni şeyler öğreten hocamız sağolun, var olun, daim olun. Her ne kadar yaşasığımız zaman dilimi hakkında bolca şikayet edebileceğiniz döneme denk gelmiş olsakta, İyi ki sizinle aynı zaman diliminde, aynı gökyüzünde var olmanın gururu içerisinde yaşadığım, nadir insanlardansınız. Çok teşekkürler. 🙏😇

theaquarian
Автор

Çok emek verilmiş videoya çok teşekkürler bnce bu tarz içi dolu içerikler youtube da artsa çok güzel olur❤

gamzekahraman
Автор

Tebrik ediyorum
Tasavvuf ve bilmi çok güzel harmanlayıp sundunuz bize çok teşekkürler emeğinize sağlık.

nesrincavus
Автор

Hocamızın ifade ettiği Hikmet nedir, hikmet verilen bir insan neden talihlidir?

يُؤتِي الْحِكْمَةَ مَن يَشَاء
وَمَن يُؤْتَ الْحِكْمَةَ فَقَدْ أُوتِيَ خَيْرًا كَثِيرًا
وَمَا يَذَّكَّرُ إِلاَّ أُوْلُواْ الأَلْبَابِ

“O hikmeti dilediğine verir. Kime hikmet verilmişse ona pek büyük bir hayır verilmiş demektir. Bunu ancak sağlıklı düşünen akıl sahipleri (Ulül elbab) anlar.” (Bakara, 269)

Hikmet; ulûl'elbab makamının bir özelliğidir. Hikmet burada başlar. Ondan evvel hikmet oluşamaz.

Hikmetin muhtevasında kalp gözünün, kalp kulağının açılması söz konusudur.

Hikmetin muhtevasında o kişinin kalbinde hiç afet kalmaması söz konusudur.

Öyleyse hiç kimsenin nefsinin kalbinde ulûl'elbab olmadan evvel afetler yok olmaz.

Ulûl’elbab ne demek?

Ulûl; sahipleri demek, elbab da; lübbler demektir. Beş duyumuzla ulaşamadığımız; onun ötesindeki hissiyata, hissetme muhtevasına Allahû Tealâ “lübb” diyor.
Yani fizik ötesi (metafizik) bir görüş, fizik ötesi bir idrak.

Allah’ın söylediklerini işitip hakkıyla anlama gücü, Allah’ın gösterdiklerini görebilme gücü, fiziğin ötesini görebilme gücü.

İşte Allahû Tealâ tarafından kime böyle bir imkân verilirse o kişi, ulûl’elbab olmuştır.

Müfessir Elmalı Hamdi Yazıt’a göre “Hikmet: ilim ve onunla ameldir. Her ikisini cem edemeyene hakim (hikmet sahibi) denmez.”

Elmalılı Hamdi Yazır yukardaki izahı yaptıktan sonra hikmetin tefsirlerde geçen 23 manasını sıralar. Sonra da bunu şu 3 manada toparlar:

1- Faydalı amele götüren bilgi, ilim.
2- ilme, bilgiye dayalı olarak ortaya konan faydalı amel.
3- İlimde ve amelde ihkâm (sağlamlık).

Hikmet için ayrıca değişik tarifler getirilmiş, farklı mânâlar verilmiş. Bunlardan birkaçı şöyle:

“İşleri en doğru ve en uygun biçimde yapmak.”

“Eşyanın hakikatinden bahseden ilim, hayatın anlamını idrak etmek”

“Eşyada gizli ilâhî sırlar ve gayeler.”

“Amelle beraber ilim.”

“Faydalı ilim ve salih amel.”

Risalede Hikmet

“İnsandaki akıl kuvvesinin (muhakeme yeteneği) istikamet üzere ve aşırılıklardan uzak olma mertebesi.”

Kuvve-i akliyenin ifrat ve tefriti hikmetten uzaklaşmanın bir göstergesidir.

Bu mesele İşaratü’l-İ’caz'da şu şekilde tarif ediliyor:

“… kuvve-i akliyenin tefrit mertebesi gabavettir (ahmaklık) ki, hiç bir şeyden haberi olmaz.

İfrat mertebesi cerbezedir ki (demagoji, polemik); hakkı bâtıl, bâtılı hak suretinde gösterecek kadar aldatıcı bir zekâya mâlik olur.

(Cerbeze, yalanı süsleyerek doğru göstermek, kurnazca lâflarla aldatarak üste çıkmak, lâf cambazlığı ile doğruları örtmek, yalan dolanla hakikati örtbas etmek anlamlarına gelir. Bu hâliyle cerbeze, yalandan daha öte bir cürüm ve günah teşkil eder)..

Vasat mertebesi (orta yolu) ise hikmettir ki; hakkı hak bilir imtisal eder, bâtılı bâtıl bilir içtinab eder.”

“Evet fâsık olan kimsenin kuvve-i akliye ve fikriyesi itidali kaybedip safsatalara düşerse, itikadata ait rabıtaları kesmekle, hayat-ı ebediyesini yırtar atar.”

Bu dünya darül hikmettir ahiret ise darül kudrettir ne demek?

“Evet dünya dâr-ül hikmet ve âhiret dâr-ül kudret olduğundan; dünyada Hakîm, Mürettib, Müdebbir, Mürebbi gibi çok isimlerin iktizasıyla, dünyada icad-ı eşya bir derece tedricî ve zaman ile olması; hikmet-i Rabbaniyenin muktezasıyla olmuş. Âhirette ise, hikmetten ziyade kudret ve rahmetin tezahürleri için maddeye ve müddete ve zamana ve beklemeye ihtiyaç bırakmadan birden eşya inşa ediliyor.” (1)

(1) bk. Şualar, İkinci Şua.

Cenâb-ı Hak, bu dünyada sebepleri yaratmış, terbiye etmiş ve sonsuz hikmetiyle neticeleri bu sebeplere bağlamıştır.

Ahirette ise sebeplerin icraatına gerek kalmadan her şey İlâhî kudretle bir anda, zamansız yaratılacaktır.

Yani, bu dünyada hikmet daha galiptir, ahirette ise kudret.

Yoksa, bu dünyadaki sebepler de neticeler de Allah’ın kudretiyle yaratıldığı gibi, ahiretteki bütün icraatlar da yine hikmet üzere olacaktır.

Drmehmetbey