Προσφυγικό και εξωτερική πολιτική: Χ. Καφαντάρη και Στ. Γκίκας αντιπαρατίθενται στο One Channel

preview_player
Показать описание
Στην εκπομπή One Direct μίλησαν η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη και ο βουλευτής ΝΔ, Στέφανος Γκίκας για την πολιτική επικαιρότητα και διασταύρωσαν τα ξίφη τους σε θέματα που αφορούν στο προσφυγικό και την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας.

Για τη συμμετοχή πρώην μελών του ΠΑΣΟΚ στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, η κα. Καφαντάρη σχολίασε προς πρόκειται για μια πολύ θετική κίνηση, καθώς «όλες αυτές οι δυνάμεις μπροστά στον κίνδυνο της δεξιάς και της ακροδεξιάς έρχονται και στέκονται δίπλα και θα δημιουργήσουν αυτό το καινούριο». Από την πλευρά του ο κ. Γκίκας, μίλησε για το προσφυγικό και συγκεκριμένα για την τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στο 13ο Συνέδριο της ΝΔ σχετικά με την επιλογή της λέξης «λαθροεισβολείς». Ο κ. Γκίκας αρνήθηκε να σχολίασε τη χρήση της λέξης αυτής, ωστόσο υποστήριξε πως από τη μία «ο κ. Σαμαράς παρουσίασε τις θέσεις του τις οποίες ασπάζονται πολλοί στο χώρο», αλλά από την άλλη, «η ΝΔ είναι ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα, το οποίο έχει έναν αρχηγό και μέσα σε αυτό είμαστε ενωμένοι». Αναφορικά με το πρόβλημα εν γένει, ισχυρίστηκε πως κανείς δεν περίμενε τέτοια όξυνση του προβλήματος αμέσως μετά τις εκλογές και πως η προηγούμενη κυβέρνηση παρέδωσε ένα σύστημα το οποίο δεν ήταν δυνατό να καταστεί αντιμετωπίσιμο από τους επόμενους.

Από την πλευρά της, η κα. Καφαντάρη, μέσω της εκπομπής ζήτησε από τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί δημόσια σχετικά με τις δηλώσεις Σαμαρά.

Οι δύο βουλευτές μίλησαν επίσης για τη συμφωνία των Πρεσπών με τον κ. Γκίκα να υποστηρίζει πως πρόκειται μεν για μια επιζήμια συμφωνία, αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα προσπαθήσουν να την καταργήσουν. Θα κάνουν ωστόσο προσπάθειες ώστε να βελτιώσουν κάποιες από τις διατάξεις που έχουν επίπτωση στα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας.

Τέλος, αναφέρθηκαν και στην Τουρκία και τις προκλητικές ενέργειες εις βάρος της Ελλάδας λέγοντας πως οι κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης μετά και το μνημόνιο κατανόησης μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Рекомендации по теме