ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙ - Gnomonpedia

preview_player
Показать описание
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Ευχαριστούμε Θερμότατα κύριε καθηγητά!
Στην ποντιακή το αυτί είναι οτίον πληθυντικός τα οτία

ΑντωνίαΧαραλαμπίδου-πο
Автор

Πραγματικό κόσμημα οι αναρτήσεις σας. Ευχαριστούμε που μας βοηθάτε να κατανοήσουμε την συνέχεια της γλώσσας μας στον χρόνο. Ακόμη πιο σημαντικό, μας βοηθάτε να προσπαθήσουμε να μεταδώσουμε την αγάπη για αυτό το δώρο που μας δόθηκε, να μιλάμε Ελληνικά, και στα παιδιά μας!

stefanoskoves
Автор

Ευχαριστούμε για την προσφορά των γνώσεων σας.Ποσο πολύτιμες!!!

pierrina
Автор

Θησαυρός το καναλι σας!! Πραγματικο κόσμημα στο YouTube!!

timetraveler
Автор

Όποτε βλέπουμε τα βίντεό σας, αυξάνεται η νοημοσύνη μας! 😍 😍 🤩 🤩 Είστε όντως θυσαυρός!

aggk.
Автор

Είχα την εντύπωση ότι το όνομα σκουλαρίκι βγήκε από το σχήμα του κοσμήματος (σκόλιον = ελικοειδές). Αναφέρονται και στην αρχαία ελληνική μουσική τα περίφημα σκόλια τραγούδια από την ελικοειδή κατανομή των στίχων σε 2 σειρές τραγουδιστών που καθόντουσαν η μια σειρά απέναντι στην άλλη . Ευχαριστούμε και πάλι. Καλή χρονιά.

dimipapadimitrakis
Автор

Τα λέτε υπέροχα απλά λίγα πράγματα για τους σχολαριους
Οι σχολαριοι προήλθαν από τις Παλατινες Σχολές που αντικατέστησαν το έφιππο τμήμα της πραιτωριανης φρουράς όπως αντίστοιχα ο Λέων ο Ά αντικατέστησε το πεζό τμήμα με την φρουρά των Εξκουβιτορων.
Στην Δύση οι σχολές απαρτίζονταν από Φράγκους και Γότθους βαρβάρους
Στην Ανατολή όμως επειδή το αντιγοτθικο αίσθημα είχε φθασει στο αποκορύφωμα του τον 5ο αιώνα έτσι οι βάρβαροι πολεμοχαρείς που έπαιζαν τον ρόλο ήταν ´οντως Αρμένιοι και Ισαυροι
Όμως οι Ρωμαίοι αυτόχθονες έπαιζαν σημαντικότατο ρόλο στην Ανατολή στις σχολές. Μάλιστα σύμφωνα με τον Haldon η αναλογία Ρωμαίων/ Βαρβάρων ήταν 5:1 (!). Φυσικα αυτοί οι Ρωμαίοι είναι σαφώς αυτόχθονες της Πόλης και των γύρω περιοχών οπότε μιλούμε αυτονόητα για Έλληνες . Οι σχολές σύντομα εγιναν διακοσμητικές και με την εισαγωγή του συστήματος των Ταγμάτων έγιναν εθιμοτυπικό σώμα. Τελευταία αναφορά γίνεται επί αυτοκράτορος Ρωμανου Διογένους το 1069

nikostombris
Автор

Οπως και στα ποντιακά ακριβώς !Εν Ωτί!

theodorosnikodimo
Автор

Οι Έλληνες του Πόντου λέμε ωτία ακόμη 👂👂 και ωτί

sophiapapadopoyloy
Автор

Όπως λέμε εμείς οι Έλληνες του Ποντου🇬🇷🇬🇷🇬🇷Οτια!

KaterinaLatsidoy
Автор

αυτό που δεν λέτε είναι αν ισχύει ότι το συγκεκριμένο κοσμημα, ήταν αρχικά ανδρικό και μονο??? Η εξ αρχής το φορούσαν άνδρες γυναίκες???

nikandroselli