Sizce Felsefenin Amacı Nedir?

preview_player
Показать описание
Desteklemek için "KATIL" özelliğini kullanarak topluluğun bir parçası olun:

💡 Yeni Başlayanlar için "Dilozof Felsefe Tarihi Serisi" (45 Bölüm)

❓BEN KİMİM?

📣 Felsefi Podcast Programım "Dünyaya Fırlatıldık!" ı Dinlediniz mi?

SOSYAL MEDYA

Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Bence en kısa tabirle hayatı anlamlandırma çabasıdır.

meraklokr
Автор

bana göre felsefe hakikate ulaşabilmek için çıkılan ve sonu olmayan bir yolculuktur.

sgh.jmbvl
Автор

Bence felsefenin amacı mutluluğu bulmak değil, hatta sonucu da mutluluk verici değil. Anlamları irdelemek, varoluşu sorgulamak gibi felsefi eylemler çoğunlukla kişiyi anlamsızlığa, mutsuzluğa sürükler.

sim
Автор

Felsefenin en önemli amacı insanın içindeki sorgulama, arayış güdüsünü doyurmaktır.Bizi hayvanlardan ayıran bilinç; zaten sorgulama yeteneğinin kendisidir.

Bluebutterfly
Автор

Varlıkta mükemmelliği...
Ahlakta iyiyi...
Sanatta güzeli...
Bilgide doğruyu...

Arayan tanrısal bir süreçtir.

zorluteolog
Автор

Felsefe insanın düşünmeyi öğrendiği zaman başlar amacı ise hayatı anlamak sorgulamak düzene koymak düzeltmek olabilir.

Felsefe_ve_Tarih_
Автор

Hocam gerçekten diksiyonunuz çok iyi. Kelimeleri çok güzel telaffuz ediyorsunuz🎉

CagriDuy
Автор

Felsefe sonunda yok olacağını bildiğin halde inat etmektir, denemektir ve sonucunda başarısız olmaktır ama üzülmezsin bu başarısızlığa daha çok neşe ile karşılarsın ya da ben felsefeye çok ters geldim.

buyrunbanabakmissiniz
Автор

Mutluluk hayatın anlamı ve amacıdır. İnsan varlığının tüm amacı ve sonu. ( ARİSTOTELES )

Hurhuruk
Автор

Gökyüzündeki milyarlarca yıldızın için de en parlak ve naturel bir yıldız kadar güzelsin 🌞👸🏻

muratcay
Автор

Bana göre felsefe hem mutluğa (yani hayatın nasıl daha yaşanabileceğine) ulaştırma, hem de hakikati anlamadır(bu da aslında huzur verir).
Aynı zamanda da dil üzerinden düşünebilme sanatıdır( böylece hem daha esnek düşünürüz hem sanatı deneyimleriz hem de felsefe yaptığımız dili daha iyi kullanabilmeyi öğreniriz).

placdiss
Автор

Felsefenin amacı bulunduğumuz yere olan merakımızdır. Karanlıkta yürürken yeni bir yerler keşfetmek, yol kat etmek için gereken ışıktır felsefe. Felsefe ne bilimi içinde barındıran o üst bilgi, ne mutluluğa açılan kapı, ne de istediklerinizi karşılayamayacak elzem bir uğraşıdır. Felsefe bize bulunduğumuz yeri göstererek ileriyi, geriyi, etrafı görmemizi sağlayan haliyle kendimizi; toplumda, fikirde, yaşadığımız yerde, gezegenimiz dünyada, evrende, var oluşta, var olmuş olanda yerimizi anlamamızı sağlar. Felsefe ışıktır. Hepimizin farklı cevaplar vermemizin sebebi farklı fikirlerden oluşumuz değil. Hepimizin ışık kaynağının farklı oluşudur ; kimisinde bir el feneri vardır, kimisinde bir meşale, kimisinde bir mum vardır kimisinde geceyi yok eden güneş. Yani demem o ki kimin ışığı fazlaysa o kadar görür gerçeği. Felsefe ışıktır gerçeği görmemizi sağlar.

erensayar
Автор

Felsefenin amacı yoktur, bilincin zaruri ihtiyacıdır.

sophiaphilo
Автор

Aynen öyle kendi çapımda felsefem hep mutluluk için yollar bulmama yardımcı olan bir yol

hdrhdr
Автор

Güzel bir bakış açısı, başarılar dilerim. Her şey gönlünce olsun 😊

kayradagc
Автор

Felsefe Yunanca Philo ve Sophia kelimelerinin bir birleşimi olarak “Bilgelik Sevgisi” şeklinde tanımlanmaktadır . Yani burdan yola çıkarsak filozofluk veya bilgelik de kalbin sevgi ile beynin de bilgi ile yıkanmasıdır.

ozgurzumrut
Автор

Hepsini mantıklı buldum doğrusu :) o zaman bence felsefenin amacı nedir ?, demek doğru deil gibi, insan felsefeyi nasıl anlamlandırıyor sorusu daha doğru, cevap ; istediği gibi :)

vuralcabuk
Автор

kantın mezar taşında şu yazar içimi titreten iki şey var gök gökyüzünde ki yıldızlar ve içindeki ahlak yasası kant

fatihfil
Автор

Hepsi haklı...Bence Felsefe Hayatın Kendisi.. Birsürü şey düşünüp, yaşayıp farkına varıp mutlu oluruz, ya da çoğu zaman düşünmeyi hatırlayamadığımız şeyler sayesinde mutlu oluruz.. Ya da bazen de düşündüklerimizden çokça mutsuz oluruz... Hayatın, felsefenin özeti 🤓

barkin
Автор

Bütün bilimleri karanlıkta yol alan bir arabaya benzetirsek arabanın farlarını felsefe olarak düşünebiliriz. Farlar olmadan araç uçuruma yuvarlanabilir. Bütün bilimler var olan doğal yasaların nasıl olduğunu açıklar. Felsefe ise neden ve niçine odaklanır. Gerçeği öğrenmek için felsefeye çok ihtiyacımız var.

teknocamp