Imobiliarele in 2023 - Podcast

preview_player
Показать описание


La invitatia lui Daniel Tudor am avut ocazia sa vorbesc despre intraprenoriat, bursa si piata imobiliara din 2023.

Am discutat despre cum poti face multi bani prin intraprenoriat si mai ales, cum poti ajunge sa faci intraprenoriat.

Am adus in fata multe date factuale despre imobiliarele din Romania, vorbind despre tranzactii, credite, modul de cumparare si multe altele.

Am atins si cateva puncte legate de bursa, respectiv planurile mele pentru restul anului 2023.

🤝 Unde ma poti gasi:

📢 Alte video-uri care te-ar putea interesa:
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

In Brussels indicele de accesibilitate (cate salarii iti trebuie pt un m2) e 1.2-1.5 (Pretul mediu, conform immoweb: 2900 pt case si 3500 pt apartamente, la un salariu mediu de 2600 Euro/luna net. In Bucuresti ai nevoie de 2 salarii medii pt un metru patrat. In plus, dobanda la credit imobiliar in Belgia e 3%, fata de 8% in Romania. In schimb ne spuneti ca e mult mai greu sa isi ia belgianul apartament in Brussels fata de un roman in Bucuresti. Cand sunt interese se prezinta statisticile incomplet sau usor umflate.

dan
Автор

Salut! Te urmaresc cu mare interes de ceva vreme si sunt incantat ca iti prezinti perspectiva pe imobiliare in 2023. Ce nu inteleg : cum v-a iesit voua o piata imobiliara mai accesibila cu 11% in 2022 decat in 2014? Personal in 2015 am luat un credit de 251500 de lei la care am inceput cu o rata de 1050 lei/luna ( salariul era la vreo 4000 lei) . Astazi, daca merg la orice banca sa iau aceeasi suma rata nu este sub 2050 lei. (salar actual 6000 lei) Deci, mi-am crescut salariul cu 50% dar rata a crescut cu aproape 100%. Mai mult, de aceeasi bani nu mai pot cumpara un ap de 2 camere in zona, poate cel mult un studio! Cum e piata mai accesibila?

CBN
Автор

un it ist senior intr o capitala economica europeana nu are 2-4 mii euro pe luna, are 5+ k. deja in RO sunt salarii de 3-4k in mod frecvent. eu am cautat apartamente si iti cam permiti, daca nu le cumperi in oras sau in orase mari. sa fim seriosi, nu e comparabil Bucuresti cu o capitala europeana cu traditie si totul pus la punct, sub nici o forma. Daca nu era asa, nu pleca toata lumea din Ro, inclusiv tu. Salariul minim e mic fata de media europeana si pe salariul minim sau aproape de salariul minim munceste o buna parte din forta de munca activa din RO. Aia isi permit sa iei ia rapid un apartament? Nu prea. Poate ca tranzactiile cu banii jos sunt asa de multe pt ca romanii au in cap pusul la ciorap ca si trauma colectiva post comunism. Poate pt ca in vest oamenii investesc in ei, nu neaparat in imobiliare, cand au ceva bani, nu foarte multi bani. Cati romani cheltuie zeci de mii de euro pentru educatie ? Probabil cateva zeci de mii si probabil aia pleaca din tara. Ma uitasem acum 1-2 ani pe preturile din cateva orase europene si nu erau de speriat, decat cele din orase f importante care erau in zona centrala. Totusi in in Bucuresti sau cluj costa foarte mult mp, e deja la standarde europene. Eu cred ca mai degraba oamenii cumpara apartamente cu cash aici pt ca sunt analfabeti economic si au mania asta de a trai rau si a strange bani.

tlNCG
Автор

Salut. Nu am apucat sa vad tot live-ul tău. Găsesc undeva sa îl revăd? Ms

alexmusic
Автор

cica s-a cumparat fara credit. Pai daca unii fac credit, cei care incaseaza nu isi cumpara cu banii cash? Eu am vandut apartament prin credit, am luat banii cash si mi-am cumparat casa. De unde sa vina cash-ul? De la banci sau din munca in strainatate. Sunt putini care au bani cash din afaceri si inca cumpara. Eu il cred pe Dragos Dragoteanu, a prezis si caderea pietei in 2008 si a prezis si pentru 2023. Cei care trancane aici sunt useless.

cocomax
Автор

Salut. Unde pot începe sa investesc pe bursa. Ce platforma? Multumesc

iustyionut
Автор

Cum vi se aplica dvs ce a zis K.Schwab - "Nu veti avea nimic si veti fi fericit!". In fapt, preconizez o crestere uriasa a taxelor si impozitelor in ideea deposedarii oamenilor de case si de orice. Cum credeti ca veti scapa si cu bani si cu case, de tavalugul mondial?

carturescumihai
Автор

Bogdan te urmaresc de ceva timp.
Poti sa ne spui daca ai investit deja intr-un proiect imobiliar?
Nu intr-un apartament. Ci intr-un proiect.
Multumim!

siacolo
Автор

Buna! As dori si eu sa intru in posesia cursului, îmi poti spune te rog cum pot face asta?

biancamariasolomon
Автор

Vesticii nu cumpara apartamente si din cauza impozitelor (unele state au impozit de 5% pe an). Practic in 20 ani il cumperi din nou

iulian
Автор

Sa traiti domnule Bogdan Dinu!
Vreau sa iau legatura cu dvs..pe ce platforma va pot gasi?
Multumesc

tiberiualexandrudragoi
Автор

Daca companiile mari au făcut disponibilizări cum zice asta că o să mai crească preturile la imobiliare?

danielpuscasu
Автор

Comparam blocurile din Franța cu cele comuniste?

hellojolly
Автор

ar fi interesant daca ati face si o analiza comparativa calitate - pret a imobiliarelor din Romania versus tarile din vestul Europei, USA, Canada chiar si Polonia, Cehia ; am avut o vacanta mai lunga in Canada si am fost mirata de calitatea muuuult mai ridicata a imobiliarelor de acolo ; daca te uiti in Ro la cartierele de blocuri vechi dar chiar si la cele noi, care in majoritate sunt low cost, pretul imobiliarelor din Ro este exagerat comparativ cu cele din tarile dezvoltate din vest in ce priveste raportul calitate - pret

rodicahelen
Автор

Bai nea Spinare 2000 € are un necalificat in Germania

megadirettore
Автор

pierdeti din vedere ca in RO creditarea imobiliara este peste 6%, iar in UE este 2% !!!

youkman
Автор

Salutare, cartea lui Pabrai Dhandho este fenomenala. Îl urmăresc cu foarte multa placere

JohnSmith-wgfy
Автор

Clujul nu are nicio justificare pentru prețul foarte mare/mp. România scade drastic demografic, in 30 de ani o-r sta blocurile goale ca nu mai are cine sa le cumpere.

LeonardChanneI
Автор

Asta-i analistul "datorita", mai foloseste si din cauza daca stii contextul...zic

kikimiki
Автор

Cel mai bun credit e ala care nu-l faci. Iar daca vrei neaparat sa-l faci, fa-ti unul care sa il poti duce, max 20% din veniturile nete.

crater