Ζεόλιθο η κομπρέσορα;( συμπιεστή) Πήρα καινούριο αφυγραντήρα. Πως θα επιλέξετε τον κατάλληλο;

preview_player
Показать описание
Δείτε τον καινούριο αφυγραντήρα MORRIS 16 Λίτρων mpd 16100 hi που αγόρασα και κάποιες απο τις διαφορές που έχουν οι αφυγραντήρες με ζεόλιθο και με κομπρέσορα.
ακολουθήστε
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Εξαιρετική έρευνα.Δεν αφήνει κανένα ερωτηματικό. Θέλω απλά να αναφέρω ότι με το καλοριφέρ στους 21 βαθμούς μπορεί η υγρασία του χώρου να πέφτει όμως ΔΕΝ αφαιρείται από τον χώρο παρά μόνο με αφύγρανση..Αλλως μόλις η θερμοκρασία κατέβει η υγρασία ...επιστρέφει..Δεν έχω δοκιμάσει αφυγραντήρα με ζεόλιθο. Έχω δύο με κομπρέσορα..Ευχαριστημένος. ..

LAKIS
Автор

Πόσο χρήσιμο βίντεο. Μόλις αγόρασα τον συγκεκριμένο αφυγραντήρα καί δεν είχα ιδέα για το πού καί πώς θα τοποθετηθούν τα φίλτρα. Φοβήθηκα μήπως προκαλέσω κάποια βλάβη η άσχετη. Λύθηκαν όλες οι απορίες μου... τώρα δε μένει παρά η χρήση του. Να δούμε πώς θα πάει... ευχαριστώ αδερφέ, καλή συνέχεια.

johanjo
Автор

Φιλε μου, εγω ειμαι απο τους τυχερους που εχω φουλ θερμανση και αναξια λογου υγρασια και επειδη ειμαι ειληκρινης, δεν με αφορα το συγκεκριμενο σου θεμα...θελω μονο να σου ευχηθω ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ με υγεια και ευμαρεια!!!...α...και σ ευχαριστω που μου ανοιξες τα ματια καποιες φορες για τεχνικοπρακτικα θεματα!!! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ φιλε μου!!!

ΜΑΡΙΑΤΣΑΓΡΗ-νρ
Автор

Έχω rohnson με συμπίεστη, κάνει πολύ καλή δουλειά.
Φυσάει ζεστό αέρα περίπου 10-12 βαθμούς πάνω από τη θερμοκρασία του χώρου.
Στην αποψυξη φυσάει τη θερμοκρασία του χώρου.

nikitasmergoupis
Автор

Μπράβο καλές πληροφορίες.Ειμουν δύσπιστος με τους αφυγραντήρες μέχρι φέτος που πήρα εναν Meaco 20litr με συμπιεστή.Η καλυτερη αγορά που έχω κάνει τα τελευταία χρόνια

MusicHeals
Автор

Ωραία παρουσίαση όπως πάντα, σου αξίζουν με το παραπάνω οι εγγραφές και τα λάικ. Όπως βλέπω, για μένα που έχω πολύ υγρασία, να φανταστείς αυτόν τον μέτριο καιρό και με 70 - 76% υγρασία περίπου ο αφυγραντήρας με ζεόλιθο βλέπω ότι είναι ο ιδανικός. Υπόψιν ότι η θερμοκρασία σε μένα πέφτει και κάτω από τους 12 βαθμούς.

dimitris
Автор

Καλορίζικος ο αφυγραντήρας μου φαίνεται κι ο δικός μου με κομπρεσορα πρέπει να είναι μάρκας croner και φέτος που δεν έχω θέρμανση και στο σαλόνι η θερμοκρασία κατέβηκε κάτω από 14βαθμους μια χαρά δούλεψε και τα ρούχα στεγνώνει, ευχαριστούμε για το βίντεο!!!

ΙσιδωραΚατσιφη
Автор

εχω εναν inventor με ζεολιθο..Πραγματικα απορω πως τοσα χρονια δεν ειχα.Κατι μερες που βρεχει ολη μερα με καλη μονωση στο σπιτι αν δουλευει ο αφυγραντηρας κραταει ενα σπιτι 100 τετραγωνικα στους 20 βαθμους χωρις καλοριφερ με εξωτερικη θερμοκρασια 7 βαθμους.Γενικα πολυ ικανοποιημενος απο το μηχανημα και θεωρω πως ειναι απαραιτητο ειδικα τον χειμωνα..βοηθαει ΠΑΑΑΡΑΑ πολυ στης αισθηση της θερμοκρασιας.Ειναι διαφορετικο να εχεις 21 βαθμους με 80 τις εκατο υγρασια και διαφορετικο 21 βαθμους με 55 τις εκατο υγρασια

JSer-yejz
Автор

Σημαντικότατη λεπτομέρεια, η αναλογία αφύγρανσης με βάση τα τετραγωνικά του χώρου. Θα πρέπει να γνωρίζουμε πως ο υπολογισμός πρέπει να γίνεται σε κυβικά τετραγωνικά μέτρα όγκου και όχι απλά σε τετραγωνικά μέτρα της επιφάνειας διότι μιλάμε για την ποσότητα του όγκου του αέρα που υπάρχει συνολικά στον χώρο. Δηλαδή ένα σπίτι με τα ίδια τετραγωνικά μέτρα, δεν έχει τις ίδιες απαιτήσεις με ένα ίδιο σπίτι που έχει ένα μέτρο ψηλότερη οροφή. Επίσης, όλες η αναφορές σε τεχνικά χαρακτηριστικά, αφορούν σε ενιαίο χώρο και όχι κατοικία με διαρίθμηση, τοίχους, ξεχωριστά δωμάτια κτλ. Τέλος θα πω πως για να γίνει σωστά η αφύγρανση ενός χώρου, μέσα στο προβλεπόμενο πλαίσιο σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός αφυγραντήρα, αυτός να πρέπει να μπορεί να κυκλοφορήσει μέσα από τον συμπυκνωτή (και όχι τον συμπιεστή) ή τον ζεόλιθο του, τον συνολικό όγκο του αέρα του χώρου, τουλάχιστον 8-10 φορές την ώρα.

Katsoulinos
Автор

Ωραιο βιντεο για να σου δωσει πληροφοριες που χρειαζεται για να αποφασισεις τι θελεις να παρεις, ...,

ioanniskarasavvidis
Автор

Ευχαριστώ πολύ για τις κατατοπιστικές πληροφορίες σας .Θέλω να σας ρωτήσω κάθε ποτέ αλλάζουμε ζεολιθο ?

ΕλενηΜιχοπουλου-ρδ
Автор

Ένα αρνητικό που είδα είναι ότι το δοχείο βγαίνει από την πίσω πλευρά. Και όπως είπες, τα ροδάκια δεν είναι περιστρεφόμενα. Οπότε 2-3 φορές την ημέρα πρέπει να τον γυρίζουμε με αποτέλεσμα να χαλάμε το πάτωμα (ξύλο, πλακάκι, λαμινεϊτ κλπ) αλλά και τα ίδια τα ροδάκια! Θα πρότεινα λοιπόν ένα μικρό πατάκι από κάτω και να γυρίζουμε με το πατάκι.

redpowera
Автор

εγώ έχω έναν Meaco είναι πολύ καλός πολύ δυνατός τραβάει πολύ νερό, τα δυο μειονεκτήματα που έχει είναι ο θόρυβος εμένα με εκνευρίζει, και το άλλο είναι αν είσαι στον ίδιο χώρο είναι τόσο δυνατός που σου ξεραίνει τον λαιμό και σου στεγνώνει τα μάτια, άρα τον βάζω εκεί που θέλω όταν λείπω από το σπίτι και σε άλλα δωμάτια όταν είμαι εκεί.

mixahlguts
Автор

Πολυ ωραιο βιντεο. Αν θες κάνε και ένα με το πώς να καθαρίζεις έναν αφυγραντήρα

hliasgerou
Автор

Έχω εδώ και 3 χρόνια ένα Meaco dd8l junior με ζεόλιθο. Είχα πρόβλημα με υγροποιήσεις σε ταβάνι και παράθυρα. Τέλος με με αυτά.
Ένα πλεονέκτημα που δεν αναφέρθηκε για τους ζεόλιθους είναι ότι μπορούν πιο εύκολα να καλύψουν περισσότερα τ.μ. από τους άλλους, στην ίδια κατηγορία χρημάτων.
Το σπίτι είναι κοντά στα 100τμ και δεν έχει θολώσει ποτέ ούτε το τζάμι του μπάνιου! Είτε το βάζω σε βορεινο δωμάτιο, είτε σε άλλο σημείο του σπιτιού, την ίδια δουλειά μου κάνει. ΔΕΝ ΈΧΩ ΥΓΡΑΣΊΑ!!

vagoraja
Автор

Μπραβο σου πολυ ωραιος κ κατατοπιστικος.

iraklis
Автор

Ποια είναι η επιλογή για στεγνωμα ρούχων στον συγκεκριμένο αφυγραντηρες?σε ευχαριστώ

xtapodixtapodi
Автор

Έχω παρόμοιο μοντέλο της Morris, αλλά εκτός από uv λάμπα, έχει και ιονιστη. Ισχύει ότι οι συσκευές ιονισμού παράγουν όζον (κάτι που είναι επιβλαβές καθώς καταστρέφει τους ιστούς των πνευμόνων);

mariamaraki
Автор

πολλοι ανφερετε για την θέρμανση ναι πολυ σωστα αν εχετε ολη μερα καλοριφερ δεν εχετευγρασια. ποσοι καινε ομως ολη μερα καλοριφερ? το προβλημα της υγρασιας το εχουμε οταν κλεινουμε το καλοριφερ πχ το βραδυ η το πρωι. το ζεστο παραθυρο μονο να κοιταξετε οταν κλεισετε την θερμανση και να δειτε ποσο νερο θα εχουν τα παραθυρα. εκει βεβαια ξεκιναει και η υγρασια... καποιος αλλος αναφερει το 90' ειχαμε αφυγραντηρες? να ρωτησω και εγω το 90' χρησιμοποιουσαν πολλοι καλοριφερ? οι περισσοτεροι ειχαν σομπες που ανεβαζαν πολυ την θερμοκρασια και ειχαν και τζακια που βοηθαν στο να μην εχεις υγρασια.

makgstefan
Автор

Πολυ ωραιο βιντεο μπραβο!

Πολυ ωραια τα συστηματα φιλτρανσης hepa ανθρακα

Το θεμα ειναι περνεις ενα αφρυγαντηρα με hepa

Ποσα συχνα θελει αλλαγη το φιλτρο hepα και ποσο κοστιζει ;
Ποσο ευκολο ειναι να ανοιξουμε τον αφρυγνατηρα να καθαρισουμε τα στοιχεια του ;
Σιγα μην δινουμε καθε χρονο 20ε για καθαρισμα για 10 βιδες που ξεβιδωνουν
Σε 10 χρονια με τα 20ε θαχουμε παρει καινουργιο αφρυγαντηρα
Το ιδιο ισχυει κ για το φιλτρο hepa
Μεν πολυ αποδοτικο
Αλλα αν καθε μηνα θελει 10ε για το φιλτρο δηλ 120 το χρονο επι 5 χρονια 600ε οσο κοστιζουν 2 αφρυγαντηρες
Μονο για την συντηρηση του φιλτρου.

Εγω εχω 2 αφρυγαντηρες με συμπιεστη 6 χρονια
Ενας delonghi και ο αλλος olympia splendid και οι 2 με 12L αποδοση

Ο delognhi πιο αποδοτικος με περισσοτερη ροη αερα αλλα και θορυβο ακουγεται ο ανεμιστηρας
Ο olympia δεν ακουγεται ο ανεμιστηρας αλλα ο συμπιεστης
Δεν ειναι δυνατος δουλευει συνεχεια σε σχεση με τον delognhi που σταματαει με το ενταση στο max .

Ο ολυμπια ειναι πανευκολος στο καθαρισμα 5 βιδες και λυθηκε
Καθε χρονο τον καθαριζω μαζευει πολυ μακα μουχλα βρωμα στα στοιχεια

Τον καθριζω με ατμοκαθαριστη
Και σπρει με ξυδι λεμονι
Πινελακι βουρτσακι

Αν και υπαρχει ειδικο καθαριστικο για συμπιεστες aircοndition

Ο delognhi ειναι λιγο πιο δυσκολος στο λυσιμο.

Εγω εχω κατοικιδια καθε μερα ολη μερα δουλευουν μαζευει το φιλτρο χνουδια
Καθε αδειασμα του δοχειου
Καθαριζω κ φιλτρο
Αν ειχε με hepa θα ηταν ασυμφορο.
Εχω σκουπα με hepa
Σε καθε γεμισμα σακουλας ηθελε και φιλτρο που ειχε γινει μαυρο
Το κατεργησα το hepa εβαλα σφουγγαρι πλενομενο.

Μορις δεν θα επερνα ποτε
Και αν επελεγα αφρυγαντηρα με hepa θα εκανα πρωτα ερευνα ποσο κοστιζει το φιλτρο .

Για τον ιονισμο δεν ξερω αν κανει δουλεια

Ειναι σπουδαιο να εχεις αφρυγαντηρα και καθαριστη της ατμοσφαιρας συχρονος ειδικα για οσους εχουν θεμα υγειας αλεργιες κτλ

Αλλα με τι κοστος θα γινει.

Bob-pnzx