Totul despre constructia gardului dintre vecini!

preview_player
Показать описание
Legea imprejmuirii propietatii!
Delimitare intre vecini!
ce spune legea despre gardurile dintre vecini!#casa#lege#teren
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Asta înseamnă "educație"...scurt și la obiect iar informația de calitate! Felicitări spor și succes! 👏👍😊

husonthebike
Автор

Multumesc frumos. FOARTE EDUCATIVA. 🙏🙏🙏

robertk
Автор

Multumesc, pentru toate informatiile pretioase!

anaveres
Автор

Interesant videoclip. Mulțumesc frumos și vă doresc sănătate !

corneliacraciunescu
Автор

Foarte util clipul!
eu fac gardul fix avand autorizatie de construire, si nu oriunde ci la sat! Asa am siguranta ca limitele corespund cu cele din acte, exista planuri definitive si am acordul notarial al celor 3 vecini. Doar cu acordul verbal, eu n-as dormi linistit in cazul unui gard fix.

electrocomm
Автор

Mulțumesc frumos pentru informații! Foarte utile 👍👍

lilianaluca
Автор

Adevarat, acest videoclip imi este de folos ! Multumesc foarte mult pt toate sfaturile date !

helenmerygreen
Автор

Mulțumesc tare mult, chiar aveam nevoie de informațiile astea .Am problemă cu vecinul care îmi este rudă și nu știam ce soluție să găsesc, deoarece este așa de gospodar exact cum era Dincă de la Caracal .

valentinamarin
Автор

Foarte bună seria asta despre relațiile de conviețuire între vecini. Ai și ceva sfaturi pentru vecini dintr-o anumită etnie pentru care legile și regulile nu se aplica, nici măcar de către poliție?

ignoranceisbliss
Автор

Excelente informatii Tibi, iti multumim din inima ca ne inveti si pe noi! Bravooo, esti grozav! Te rog mult daca nu ai facut pana acum un filmulet sa ne spui cum putem sa conservam bine semintele de la legume, cand si cum sa le folosim. Semintele sunt aurul pamantului!

marianaisvoranu
Автор

Util, interesant si la obiect!!!multumim pt toate videoclipurile!!

ovi-prinde-peste
Автор

Multumesc mult!Util, la obiect si corect!

emilciurca
Автор

Multumesc mult ptr informati sint foarte utila ptr mine

zenoviamorozan
Автор

Ce bine ar fi fost sa stiu toate acestea cu ani in urma! Multumesc! 🙏🌺🌈🌅

ioanagheorghita
Автор

salut Tibi...multumim pentru informatii .

istvanszlovenszky
Автор

Tocmai voiam sa pun un gard la teren. Extrem de util ! 👍👍👍

criss
Автор

Foarte frumos explicat. Si apropo de autorizație. Prima de la primărie de construcție, a doua de la arhitect cu schiță, a treia de la cadastru cu luare în evidenta, trebuie măsurătoare cadastrala, apoi depunere dosar la primărie pentru avizarea construcții, iar numai după ce am obținut avizarea atenție atunci vom construi gardul . Astea ca să fi legal și dreptul pt gard. Costurile avizelor sunt mari și în funcție de lungimea gardului

vicnataly
Автор

AȘA E E INTERESANT DAR E BINE DE ȘTIUT 👍👍👍!!!

vladutconstantin
Автор

Multumim pt informați o întrebare dacă nu îți place gardul vecinului poți să faci alt gard paralel

cotletaglaia
Автор

Buna ziua, v-am descoperit de curand si va urmaresc cu interes videoclipurile, mi se par foarte utile si educative. As dori sa fac o completare vis-a-vis de cele spuse de catre dvs.in acest video referitor la inaltimea gardului si linia de hotar. Precizez ca aceste completari sunt pt judetul Maramures si nu stiu daca sunt aplicabile si in alte judete deoarece reglementarile se fac prin hotarari ale consilierilor locali. Astfel, in orasul meu, inaltimea gardului este reglementata prin PUG(plan urbanistic general) si este in functie de zona orasului : zona industriala, zona mixta, zona de case etc. Functie de zona in care se afla terenul, in Certificatul de urbanism (care este actul premergator obtinerii autorizatiei de constructie) iti scrie inaltimea gardului legala pe care trebuie sa o ai. In cazul meu personal pt zona unde se afla terenul mi-a impus o inaltime de 2.20 metri din stalpi de teava. rectangulari si panouri de plasa. Referitor la linia de hotar, la noi in oras cel putin, nu este o linie imaginara, ci reprezinta linia despartitoare dintre 2 imobile diferite.Adica terenul avand cele 4 laturi (nord, sud, est, vest) fiecare latura reprezinta linia de hotar fata de vecinatati. Forma unui teren nu este obligatoriu sa fie regulata. La mine terenul are o latura (linia de hotar catre drum) cu cateva inflexiuni. Si de precizat ca pe latura in care ma invecinez cu drumul, a trebuit sa ma retrag 60 cm pe toata lungimea si adancimea acelei laturi. Retragerea fata de aliniament am facut-o dupa ce un topograf autorizat mi-a trasat limitele terenului, mi-a facut proces-verbal de delimitare a imobilului si mi-a aratat unde exact trebuie sa ma retrag 60 cm de la aliniamentul drumului. Precizez acest lucru, deoarece la noi in oras nu poti obtine autorizatie de constructie daca terenul nu este intabulat si daca nu ai nr cadastral in baza caruia se face planul de situatie care este musai sa fie avizat de catre OCPI. Sper ca nu v-am suparat ca am facut aceste completari, insa in Romania legea 350/2001 legea urbanismului si amenajarea teritorului (daca retin minte corect) se aplica diferit din cauza PUG-ului. Care PUG-ul se face la propunerea Consiliului local in fiecare localitate diferit. Si mai este si PUZ-ul care atunci cand nu poti construi din cauza reglementarilor date in PUG, primaria iti impune sa faci PUZ (plan urbanistic zonal) ca sa poti obtine aprobare legala de a construi. Daca vati confruntat cu asa ceva, ar fii de interes daca ati impartasii si cu noi experienta dvs. Va doresc spor si voie buna in tot ceea ce inteprindeti.

rebecsrebecs