Dil ve Yazının Evrimi | Mahir Ünsal Eriş & Dr. Töre Sivrioğlu | Geri Dönüyoruz

preview_player
Показать описание
Socrates Videocast'e hoş geldiniz!

Mahir Ünsal Eriş ve Dr. Töre Sivrioğlu, Geri Dönüyoruz’da tarihe, kültüre, antropolojiye, arkelojiye ve sanata bakıyor, hem geçmişi hem de bugünü konuşuyor, insanın insan olma macerasını merakla heyecanlı soruların cevaplarının peşinden koşuyor.

Geri Dönüyoruz'un Socrates Videocast kanalındaki ilk bölümünde konumuz dildeki ve yazıdaki değişim. Konuşma ve yazma dillerinin birbirlerine etkileri ve aralarındaki farklar, Harf İnkılabı ve Dil Devrimi sonrasında değişen yazının toplumun düşünce sistemine yaptığı etki, Osmanlıca-Türkçe geçişinde yaşananlar, eski çağlarda yazının yarattığı toplumsal etkiler, toplumların kullandığı farklı yazıların beraberinde getirdikleri ve çok daha fazlası Mahir Ünsal Eriş ve Töre Sivrioğlu'nun gündeminde.

Keyifli seyirler.

#GeriDönüyoruz
#TöreSivrioğlu
#MahirÜnsalEriş

YouTube kanalımıza abone olmak için tıklayın: @socratesvideocast

Socrates Dergi'yi diğer sosyal medya mecralarından takip etmeyi unutmayın!

Güncel yazılar ve abonelik için:
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Socrates'in en iyi işi. Hastasıyız.

osmantok
Автор

Müthiş bir program hak ettiği ilgiyi görmesi dileğiyle. teşekkürler emekleriniz için

hll
Автор

Büyük sürpriz oldu. Hocalara saygılar.

emredemirdagli
Автор

30 bölüm podcast dinledikten sonra videocasta alışmak zor olacak. Hocalarımın yüzlerini böyle hayal etmemiştim 🤭 Dublaj yapılmış gibi geldi. Sizler videocaste alışırken ben sizlere alışırım sanırım 🙏🏽 Muhavereye devam 😉

Автор

Bu adamları dinlerken halı saha maçında hissettiğim şeyi hissediyorum. Bize a priori olarak verili olan zamandan kopuyorum.

cehalet_ortusu
Автор

Yemin ederim bunu bekliyordum başka herhangi bir video bildirimi beni bu kadar mutlu edemezdi. Sizi seviyoruz hocalar

kobebryant
Автор

Şu programın podcastten buraya gelmesini ne zamandır bekliyordum çok iyi oldu .

karahan
Автор

Podcast alışkanlığımın olmamasına ilk defa bu kadar üzüldüm çünkü bu programla yeni tanışabildim. Çok beğendim. Yüksek Lisans tezini Çağatayca transkripsiyon üzerine yapmış bir öğrenci olarak Mahir Bey'in açıklamalarını elimde olsa alnıma yapıştırarak gezerim. Temel mesele eski harflerin Türk harfleri değil Arap harfleri olması. Transkribe ederken sürekli harflerin altına üstüne bir yerlerine nokta çizgi koymak zorunda kalıyorsunuz çünkü alfabe sizin isteklerinizi karşılamıyor. K ama hangi K, T ama hangi T sürekli bunlarla uğraşmak durumunda kalıyorsunuz. Haddim olmayarak çok takdir ettim programı. Ağzınıza sağlık umarım her hafta videocast olarak izleme şansına erişebiliriz.

rasitcrak
Автор

Spotify üzerinden dinlemek büyük bir zevkti. Şimdi görüntülü izleyebilmek daha da sevindirdi beni. Yüzlerine yansıyan ilk bölüm heyecanı da çok tatlı😃Mahir Ünsal Eriş'in öykülerini severek okurdum bu program sayesinde Töre Hoca'yı tanıdım ve aralarındaki dostluğa hayran kaldım. İyi ki böyle bir program yapıyorsunuz canım insanlar😊Bölümü elden ele yayalım çünkü hepimiz Töre Hoca'nın askerleriyiz 😃

haticeakaln
Автор

En iyi yerli podcast. Sizi dinlemekten inanılmaz keyif alıyorum. Dostlugunuza dair hissettirdikleriniz de korkunç tatlı hisler. İyi ki varsınız

orhan
Автор

Vaaayy sizleri görüntülü izlemek ne kadar da keyifli

halilibrahimdemir
Автор

Sonunda gorduk sizleri. Muthis podcast harika muhaverat

Floydofthepink
Автор

Socrates kanalını takip etme sebebim bu programdı. Podcasti istikrarlı bir şekilde dinlerken videocast kanalında görmek mutlu etti.

ozceliktuna
Автор

O kadar mutlu oldum ki anlatamam hocalarım. Ağzım kulaklarımda izliyorum. Podcast i dinledim 3 kere sıra görsel de🥰🖖

emrahtali
Автор

Socrates'i kanalını çok seviyorum ama Geri dönüyoruz'un yeri ayrı teşekkürler. Bu arada Töre hocam Slavoj Žižek çok benziyormuş.

mordekaay
Автор

Bir de zaman kaygısı yaşamadan rahat rahat, uzun uzun konuşsanız. Bizler de doya doya dinlesek. Her bölümün tadı damağımızda kalıyor. Emeğinize sağlık 😊

borayaman
Автор

Bu arada asla sıkıcı konuşmuyorsunuz, gayet didaktik bir videocast

halilibrahimdemir
Автор

İyi ki varsınız. İyi ki böyle bir iş yapıyorsunuz. Lütfen devam edin. İnanın çok ama çok faydalı oluyor. Teşekkürler emeğiniz için.

sedatylmaz
Автор

Çocukluğumun 1967-1970 yılları arası Adıyaman'da geçti. Çarşıda sözünü ettiğiniz "destancı"lar olurdu. Kolunun üzerinde bir tomar basılı kağıt. Ağıt şeklinde hikayeyi yüksek sesle okuyarak dolaşırdı. Destanların içeriği genç yaşta ölen aşk, kader kurbanları vs olurdu.

HasanGez
Автор

çok geç keşfettim ya. nefis programmış keşke devam etseydi.

Cemil-gp