✅iç cephe ısı yalıtımı❗ İçeriden Mantolama Nasıl Olmalı ❓

preview_player
Показать описание
İçerden Mantolama Nasıl Yapılır?
iç cephe mantolama Nasıl Olmalı?
İç cephe mantolama, binaların iç kısımlarında ısı, ses ve nem yalıtımını sağlamak amacıyla kullanılan bir yalıtım tekniğidir. Bu yöntem, binaların enerji verimliliğini artırarak enerji tasarrufu sağlar ve aynı zamanda iç mekanlarda daha sağlıklı ve konforlu bir yaşam alanı yaratır.

İç cephe mantolama işlemi genellikle duvarlarda uygulanır ve bu işlem sırasında duvar yüzeylerine uygun yalıtım malzemeleri uygulanır. Yalıtım malzemeleri arasında genellikle polistiren, cam elyafı, taş yünü veya kaya yünü kullanılır. Bu malzemeler, duvarların iç yüzeyine sabitlenir ve ardından bir çeşit sıva veya kaplama malzemesi ile kaplanarak duvar yüzeyi düzgün hale getirilir.

İç cephe mantolama uygulaması sayesinde, duvarlardan geçen ısı kaybı azaltılır ve böylece daha az enerji tüketilerek ısıtma veya soğutma sağlanabilir. Ayrıca, bu yöntem nem oranını da azaltarak iç mekanlarda daha sağlıklı bir hava kalitesi oluşturur. İç cephe mantolama ayrıca, bina dış yüzeyine göre daha kolay ve daha az maliyetli bir işlem olduğu için, çoğu zaman tercih edilen bir yalıtım yöntemi olarak kabul edilir.

İç cephe mantolama işlemi, birçok avantajının yanı sıra, doğru malzemelerin seçilmesi ve profesyonel bir uygulama ile birlikte yapılmalıdır. Bu nedenle, işlemi yaptırmadan önce, bu konuda deneyimli bir uzmandan destek almak önemlidir.

RS DEKOR
Reşat Seklem
0532 488 99 79
İstanbul

WhatsApp iletişim
#içcephemantolama
#içcepheısıyalıtım
#içeridenmantolama
#içmekanmantolama
#rutubeteçözüm
#rutubetönleyici
#rutubetiçin
#rutubetnasılgider
#Ummantelung
#wasistummantelung
#wiemanbeschichtet
#dieFeuchtigkeitimInneren
#duvaryalıtımı
#içcephemantolama
#içmimari
#evdekorasyonu
#mantolama
#ısıyalıtımı
#sıvacı
#inşaat
#yapidekorasyonu
#evyapımı
#tasarım

RS DEKOR
Reşat Seklem
0532 488 99 79
İstanbul

WhatsApp iletişim
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Malesef 10 milyon civarındaki villarda dahi mantolama düzgün değil aslında cevapta bu değil insanlar ucuza çıkarmak için kötü işçilik ve eksik malzeme kullanıyorlar Türkiyede, ben bir sene norveçte yaşadım 50 yıllık evde elektrikli ısıtıcı 22 derecede çalıştırdım üşümeden şort tişörtle gezdim evin içinde bu arada bulduğum senede dışarısı eksi 30 du Türkiyede +19 derecede (dış mekan ) 60 derecede kombi yakıyorsun ve içerde hala şort tişört gezilemiyor Türkiyede yapılan çoğu binalarda aşırı derece yalıtım açığı var ve buda ciddi olarak milli sarfiyata yol açıyor halbuki yapılar düzgün yapılsa içinde oturan insamlar 4 milyon gibi rakam ödedikleri evlerde ısınmak için aylık 6 bin gibi yakıt yakmazlar, ve bu da ciddi ablamda tüketimi etkiler. Ama alışmışız herkes birbirinin sırtına vurmaya burda sözde müslüman ağırlıklı bir ülke yersen tabi.

pctechnic
Автор

Temiz işçilik, net yormayan anlatım. Emeğiniz için tşk.

endoplazmikretikulum
Автор

Usta eline sağlık. Tam bir eğitmen edasıyla anlatmışsın.. Teşekkürler Allah işini rast getirsin.

dunyalikurt
Автор

Tam anlaşır bir üslup ve dille anltmışsın eline sağlık 💯

UstaEllerDekor
Автор

Anlatım çok net ve güzel teşekkürler ustacım eline sağlık

svssvs
Автор

hasret kaldığımız kaliteli ustalardan birisiniz. Tebrik ediyorum. İyi kazançlar.

eldarers
Автор

Usta valla sende iyi sabır var. Ben senin yerinde olsam ana avrat dümdüz giderim.

UstaEllerDekor
Автор

Ustam ellerine sağlık bina zaten dışarıdan mantolama yapılmış sen içeriden en son yapılacak işi yapmışsın bundan sonra yapılacak bir iş yok bazı yorumları dikkate alma hayırlı işler

MustafaBidav
Автор

Dışını süsleyip, binanın içini kurallara /yönetmeliğe uygun yapmayarak alıcıyı kandırmaya, dolandırmaya kalkmışlar, mülk sahiplerinin binanın müteahhidini dava etmeleri, tazminat istemeleri gerekir

epsomtuzud.
Автор

Bu tarz İzlediğim en iyi en doğru video olabilir

tugayengin
Автор

Yoğuşma yapan yerde kalorifer peteği olmadığını gördüm burada hava durgun hava olduğu için duvarlardaki sıcak ve soğuk farkından dolayı yoğuşma yapıyor aslında kalorifer peteği konulsaydı duvarlarda yoğuşma olmazdı

Cihan.
Автор

Süper bir anlatış şekli şimdi de bayan olarak ben yapıcam

selvinazyerli
Автор

Ustam süper bilgilendirici bir video eline sağlık . Tam yol ileri.

Bozkurt.
Автор

Dış cephe için mantolama nasıl yapılıyor kolay gelsin hayırlı işler videolarınız bilgilendirici

mehtapaladag
Автор

temiz iş. ben biraz pipirikliyim. straforların belli yerlerinden geniş kafalı çivi çakmayı tercih ederdim. elinize sağlık, hayırlı işler.

ayhanerdogan
Автор

18 m2 yerin içeriden mantolaması için malzeme aldım dubelli filesi yapıştırıcısı straforu ince ve kalın sıvı harcı hemen hemen 4000 TL tuttu Mayıs 2024 fiyatları Ustam güzel anlatmış tane tane Ben de birazdan uygulamaya başlayacağım

mustafaesenlik
Автор

Ustam harika bir anlatım ve işçilik olmuş. Benim bir sorunum var. Çocuğumun odasının iki duvarı apartmanın koridorlarına pencere de dışarıya bakıyor yani üç tarafı sıkıntılı. Odada nem çok eşyalar falan küfleniyor fakat duvarlarda ne boya atması nede başka bir şey var. Önerin ne olur?

gokhan
Автор

Elinize sağlık ustam net bir anlatım olmuş staraforun üstüne alçı plaka koyan varmış o nasıl olur acaba

ibrahimelmal
Автор

içerisi veya dışarısı fark etmez. Dubel kullanılması gerekir. İzalasayon için yapıştırma harcı henüz tam olarak icat edilmedi. yapıştırma harcı denen madde sadece izalasyonu düs koymaya yarar. yapıştırılan yer beton blok değil tuğla ise hiçbir şekilde yapışma sağlamaz. videoda arkadaş eski boyanın dökülen kısımlarını kazıyıp geçiştirmiş. oysa boyanın 20-25 yıl ömrü vardır. Boya ömrünü doldurduktan sonra duvarı bırakacaktır. Boyanın üzerine yapılan yapıştırmada boya duvarı bıraktığında yapıştırılan izalasyonlarda düşmeye başlayacaktır. İşte bu nedenle dubel kullanmak şarttır.

ferhatsevim
Автор

Ellerine sağlık usta işin hakkını verdin aldığın para helal olsun..

serdarcan