31 Μαρτίου 2019. Φάνης Μαλκίδης. 'Και φτωχοί & Αγράμματοι. Παιδεία στα χρόνια της κρίσης'

preview_player
Показать описание
Πανηγυρική ήταν και η δεύτερη μέρα του συνεδρίου της Σχολής Γονέων, Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης με θέμα: «ΕΦΗΒΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ». Το πρόγραμμα συντόνισε όπως και την πρώτη μέρα η δημοσιογράφος της ΕΡΤ κ Βίκυ Φλέσσα. Το Επετειακό Συνέδριο για τα 30 χρόνια της Σχολής άνοιξε με τη χορωδία των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας υπό την διεύθυνση του χοράρχη κ. Δημητρίου Καραμούζα με 4 χορωδιακά τραγούδια. Στη συνέχεια αναγνώσθηκαν μηνύματα της υπουργού Τουρισμού κ. Έλενας Κουντουρά, των βουλευτών της Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνου Κουκοδήμου, και Κωνσταντίνου Γκιουλέκα, του στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου και του Ιστορικού – Συγγραφέα κ. Βλάσση Αγτζίδη και το μήνυμα της αδερφοποίησης της Σχολής Γονέων Κατερίνης με τον Σύνδεσμο Επιστημόνων Πειραιώς που ανέγνωσε ο Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Κορομπίλης.
2 χρόνια μετά το διήμερο Επιστημονικό Συνέδριο στις 30 & 31 Μαρτίου 2019 με θέμα: "Εφηβεία & Σύγχρονη Κοινωνία" για τα 30 χρόνια της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης ανεβάζουμε σήμερα την εισήγηση του κ. Φάνη Μαλκίδη με θέμα: "Και φτωχοί & Αγράμματοι. Παιδεία στα χρόνια της κρίσης" Απολαύστε την.
Στην αρχή της ομιλίας του ο ομιλητής αναφέρθηκε στο ζήτημα της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης του λαού μας που δοκιμάστηκε και αυτό στα δύσκολα χρόνια της κρίσης. Επίσης δοκιμάστηκε η χώρα μας και στο θέμα της Παιδείας που δεν είναι ανεξάρτητο από την πολιτική και κοινωνική κατάσταση που βρίσκεται μια χώρα και τις μεγάλες εξελίξεις και ανακατατάξεις. Είπε ότι οι πολίτες σε ανάλογες περιπτώσεις, ιδίως οι γονείς και οι νέοι πρέπει να βρίσκονται στην πρωτοπορία, στο δρόμο και όχι στον καναπέ του σαλονιού τους. Ιδιαίτερα οι νέοι. Ανέφερε μάλιστα ότι έχουμε το μεγαλύτερο αριθμό πτυχιούχων νέων στον ΟΟΣΑ, αν και μεγαλύτερη σημασία έχει ελληνοπρεπής ανατροφή και αγωγή των νέων παρά η μόρφωση. Πρέπει να κινηθούμε στην κατεύθυνση μιας ηθικής αναγέννησης. Στη συνέχεια ο ομιλητής αναφέρθηκε στο θέμα των διδακτικών σχολικών βιβλίων της ελληνικής γλώσσας, της Ιστορίας και των Θρησκευτικών. Ισχυρίσθηκε ότι σ΄αυτά διαστρεβλώνονται τα πραγματικά ιστορικά γεγονότα καθώς και ζητήματα Πίστης. Διακωμωδείται το νόημα και το περιεχόμενο των εθνικών εορτών όπως και των εθνικών συμβόλων, ιδίως της ελληνικής σημαίας. Τα νέα σχολικά βιβλία δεν θα περιέχουν σημαντικές περιόδους της μακεδονικής ιστορίας και ιδιαίτερα η αναφορά στον Παύλο Μελά. Ήδη έχει αφαιρεθεί από την ονομασία του Υπουργείου Παιδείας ο χαρακτηρισμός του ως Εθνικής Παιδείας. Στη συνέχεια ο ομιλητής στάθηκε σε δύο αγωνιστές για μια εθνική παιδεία που χάθηκαν πρόσφατα το Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο και τον εκπαιδευτικό και συγγραφέα κ. Σαράντο Καργάκο. Ο ομιλητής κατέληξε ότι η Παιδεία και το παιδί δεν είναι λόγια αλλά είναι παράδειγμα είναι αγώνας στα πρότυπα ενός ελεύθερου και δημιουργικού Ελληνισμού.
Рекомендации по теме