Türkiye'nin denizaltındaki yeni gücü

preview_player
Показать описание
Türk Deniz Kuvvetleri ve Türk savunma sanayisine yeni kabiliyet ve yetenekler kazandıran Yeni Tip Denizaltı Projesi kapsamında inşa edilen ilk denizaltı Pirireis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle havuza çekilecek.

Yeni Tip #Denizaltı Projesi'nin birinci gemisi Pirireis'i havuza çekme töreni Gölcük Tersane Komutanlığında gerçekleştirilecek. Törende ayrıca 5'inci gemi Seydialireis'in ilk kaynağı da yapılacak.

Havadan bağımsız tahrik sistemine sahip Yeni Tip Denizaltı Projesi kapsamında 6 yeni tip denizaltının inşası öngörülüyor. #PiriReis havuza çekim aşamasına gelirken, ikinci denizaltı Hızırreis'in donatımı, 3'üncü ve 4'üncü denizaltıların gövde imalatları sürüyor.

Yeni Tip Denizaltı Projesi ile dalmış durumda ve gizlilik içinde uzun süre harekat icra edebilme yeteneği, yüksek süratli gelişmiş torpidoları, satıh hedeflerine (kara dahil) atılabilen güdümlü mermi kabiliyeti olan 6 denizaltı Deniz Kuvvetleri Komutanlığına kazandırılacak.

Piri Reis denizaltısının 2022 yılında hizmete girmesi planlanıyor. Proje kapsamında inşa faaliyetlerine devam edilen diğer 5 denizaltı ise 2027'ye kadar hizmete alınarak donanmanın gücüne güç katacak.

Dünyaca "Tip-214" olarak tanınan ve sahip olduğu yakıt pili teknolojisi sayesinde havadan bağımsız tahrik kabiliyetine sahip denizaltılar, Türk Deniz Kuvvetleri için ilk olma niteliği taşıyor. Su altı, su üstü ve kara hedeflerine karşı silahlarla donatılmış olan denizaltılar birçok tipte torpido, füze atabilme ve mayın dökebilme özelliğine sahip bulunuyor.

Birçok yerli üretici katkı veriyor

Thyssen Krupp Marine Systems ana yükleniciliğinde gerçekleştirilen Yeni Tip Denizaltı Projesi, su altı teknolojileri ve denizaltı platformlarına ilişkin teknoloji transferi, altyapı geliştirme çalışmaları, teknik personel yetiştirme, ürün yerlileştirme ve sanayileşme gibi çok boyutlu hedeflerin tamamlanmasını içeren stratejik önemi haiz bir proje niteliği taşıyor.

Denizaltılarda ASELSAN, HAVELSAN, MilSOFT, STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ, Koç Bilgi ve Savunma, TÜBİTAK, AYESAŞ'ın geliştirdiği milli sistemler kullanılıyor ve Gürdesan, Sirena Marine, Arıtaş, İ-Marine gibi birçok yerli üretici inşa sürecine katkı veriyor.

Azami yerli sanayi katılımı hedeflenen projedeki kazanımlar, Milli Denizaltı (MİLDEN) kapsamında inşa edilmesi hedeflenen yerli ve milli denizaltılar için güçlü bir referans olacak.

Denizaltının kalbi HAVELSAN'dan

Türk Deniz Kuvvetleri için Yeni Tip Denizaltı'nın kalbi HAVELSAN tarafından geliştirdi.

Denizaltı Bilgi Dağıtım Sistemi çalışmalarına 2011 yılında başlandı ve sistem için gerçek zamanlı çalışan gömülü yazılım teknolojisi kullanıldı. Denizaltı bünyesindeki 105 farklı birimle kesintisiz entegrasyon sağlandı.

İlk sistem ek özelliklerle birlikte 8 yılda tamamlandı. 2019'da en az 50 gün veri kaydı yapabilen karakutu kabiliyeti eklendi.

Sistem için 400 bin satır kod yazıldı. Projeye 111 mühendis, teknisyen ve uzman emeğini kattı.

ASELSAN için ilk olacak

ASELSAN ise Yeni Tip Denizaltı Projesi ile askeri haberleşme sistemleri alanındaki yetkinliğini başka bir boyuta taşıyacak. Şirket, Yeni Tip Denizaltı Projesi ile ilk defa denizaltı platformuna yönelik haberleşme sistem çözümü tedarik etti.
#SavunmaSanayi #SavunmaSanayii
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Allah daima devletimizi ve ordumuz daima muzaffer eylesin

cavitilhan
Автор

Cokca devami gelir insaalah her alanda.

leventdoru
Автор

Çok güzel bir gelişme yalnız vidyo içeriğinde tip 212 görselleride kullanılmış malesef almanlar o denizaltıyı başka bir ülkeye satmıyorlar. İnşallah milden o kapasite ötesinde bir denizaltı olacak.

Evren
Автор

АЛЛАХ КОРУСУН РАЧАБ ТАЙИБ АРДОГАНЫ

Ruslan-npvx
Автор

ALLAIM BU CUMA HURMETİNE DEVLETİMİZE ORDUMUZA YATDIM ET YARAB

davutsimsek
Автор

Dünyaya Bedel Türkiye. Vurduqca Vuracaq.

elmarhuseyin
Автор

BU COĞRAFYADA 2 YILDA ÇOOOK ŞEYLER OLUR, KEŞKE BU GÜNE KADAR YAPILSAYDI.O KADAR KAYNAK ÇARÇUR EDİLİP YANDAŞLARA PEŞKEŞ ÇEKİLMESEYDİ.TORUNLARIMIZIN GELECEĞİNE İPOTEK KONULMASAYDI.

redbeard
Автор

İnşallah nükleer denizaltılarıda yaparız.

nesetcoskun
Автор

6 tane degil, tam 12 tane yapilacak. Forkast hesaplarina bakildiginda kullanilacak malzeme sayilari tam 12 tane icin hesaplanilmis.

sabrituncbilek
Автор

Haftaya da yerli otomobil lansmanı var Türkiye bu aralar hızlı gidiyor kesin gene gezi olayları gibi bi kalkışma çıkaracaklar

mahmutozubek
Автор

Hocam eline saglik videoların icin, denizaltılar icin havadan bağımsız karbondioksit çevrimli idealab isimli bir firma çözüm üretmişti birebiredir hic sesleri yok ne oldu acaba bu denizaltılarda bu sistem olmayacakmı.

umitumit
Автор

Hayaldi gerçek oldu Recep Tayyip Erdoğan, Allah razı olsun reisten ve emeği geçen herkesten

mehmet
Автор

Maşallah yüce rabbimiz utandırmasın

omerylmaz
Автор

Yine elmalarla armutlar karışmış. Bilerek maksatlı mı yapılıyor bilmiyorum ama bir niyet olduğu kesin. Bu gemiler, Alman HDW firmasının ihraç modeli 214 modelidir.Gölcük tersanesinde 1972 yılından beri denizaltı yapılmaktadır. Preveze ve Gür sınıfı denizaltılarımız Gölcük'te inşa edilmiştir. Yurdumun vatandaşının haberi bile yok ama normaldir. Milli Denizaltı ise bambaşka bir projedir ve inşallah ilerde, hele önce şu milli arabayı bir görelim bakalım.

ylcg
Автор

2022 de yerli araba va yerli deniz altı ve daha niceleri #milliteknolojihamlesi

erayinm
Автор

Ne gerek var iki tane anit dikin derlerdi eskiden.ve 90 yildir yerli uretimimiz olmadi.ve garip olan kimse bunu sorgulamiyor.neden simdi uretiliyor...

tayyaryilmaz
Автор

Nükler reaktörlü güçlü gemi denizaltılar arzu etmekteyim.

musa_
Автор

Projenin Tsk'ya teslimi malasef 2021'e ertelendi..

biliminotesinde
Автор

Bu deniz alt, i nukler enerjile mi isler, yoksa osuruktan diesel motorlami isler???

hal
Автор

Yorumlara bakiyorum da herkes muhendis (!)

fatma