Μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών: ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ

preview_player
Показать описание
Στο απόσπασμα αυτό ασχολούμαστε με συνήθειες των αρχαίων μας προγόνων οι οποίες θυμίζουν αρκετά την δική μας καθημερινότητα. Για παράδειγμα, όπως κι εμείς έτσι και οι αρχαίοι έκαναν ποδαρικό, έπαιζαν τυχερά και άλλα αθωότερα παιχνίδια συναναστροφής: κορώνα ή γράμματα (νὺξ ἢ ἡμέρα), μονά ζυγά (ἀρτιάζειν), πεντόβολα (πεντέλιθοι), σβούρα (βέμβιξ) και τυφλόμυγα (τυφλόμυιγα).

Έλυναν σπαζοκεφαλιές, γρίφους ή αινίγματα, ενώ σχολίαζαν και τους γείτονές του βγάζοντας παρατσούκλια: π.χ. τον Τίμαρχο εξαιτίας της ανηθικότητάς του τον αποκαλούσαν «Ἀτίμαρχον» ή τον Αντιφάνη εξαιτίας της αδυναμίας του στο κρασί και εξαιτίας του πάχους του σώματός του τον έλεγαν «Ἀσκόν». Ακόμη, γελοιοποιούσαν τους ψευτοκουλτουριάρηδες που άφηναν μακριά γένια θεωρώντας ότι αυτό τους προσδίδει σοφία («εἰς τὸ τρέφειν πώγωνα δοκεῖ σοφίαν περιποιεῖν»).

Αυτά και άλλα πολλά ενδιαφέροντα για την ζωή των αρχαίων Ελλήνων έχετε την ευκαιρία να μάθετε στα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών.

Με την μέθοδο εκμαθήσεως των Αρχαίων Ελληνικών της Ελληνικής Αγωγής, ο σπουδαστής διδάσκεται ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ από το πρωτότυπο κείμενο, με αποτέλεσμα, μέσα σε τρία μόλις έτη, να μελετά και να κατανοεί τα διαχρονικά και ανυπέρβλητα αρχαία κείμενα, όπως ακριβώς διεσώθησαν.

Όλα τα έτη των Αρχαίων Ελληνικών διατίθενται και μέσω διαδικτύου στους εγγεγραμμένους μαθητές για την εξ αποστάσεως παρακολούθησή τους. Μάθετε για την απλούστατη διαδικασία συνδέσεως, με έναν μόνον κωδικό!

Αρχαία Ελληνικά, Α' έτος ενηλίκων κάθε Πέμπτη στις 18:00 με την Ευμορφία Καπόλου.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
210.5221314

Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Άρα η λέξη Θεός, σημαίνει αυτός που τρέχει σε βοήθεια? Αυτός που τρέχει? Από το θέω? Άρα ο Θεός δεν είναι στατικός αλλά δυναμικός και βρίσκεται σε διαρκή κίνηση ?

ΕλένηΣαμακλή