Στα δύο το ενεργειακό σύστημα του κόσμου: Ο «σκιώδης» στόλος των τάνκερ με το ρωσικό πετρέλαιο

preview_player
Показать описание
Σύμφωνα με ξένο μέσο ενημέρωσης, το σαράντα τοις εκατό των δεξαμενόπλοιων που εντοπίστηκαν σε βασικά ρωσικά λιμάνια εξαγωγής πετρελαίου, ανήκαν σε ελληνικές εταιρείες που θα έπρεπε να εγκαταλείψουν τις επικερδείς συναλλαγές μόλις θα ξεκινούσε η απαγόρευση της ΕΕ για τα διυλισμένα προϊόντα, στις 5 Φεβρουαρίου.

Μέχρι τον Δεκέμβριο, τα ελληνόκτητα δεξαμενόπλοια αποτελούσαν περίπου τα μισά δεξαμενόπλοια που μετέφεραν ρωσικές εξαγωγές αργού, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερο ποσοστό επιχειρηματικής δραστηριότητας από ότι πριν από την εισβολή, καθώς πολλοί άλλοι πλοιοκτήτες εγκατέλειψαν την αγορά, επικαλούμενοι κίνδυνο φήμης.

Σύμφωνα με ξένο μέσο ενημέρωσης, ο Matthew Wright, ανώτερος αναλυτής εμπορευμάτων στην Kpler, ταξινομεί τα σκάφη που μεταφέρουν ρωσικό αργό σε δύο κατηγορίες: «γκρίζα πλοία» και «σκοτεινά πλοία».

======================
Κεφάλαια:
0:00 - Εισαγωγή
0:18 - Ελληνόκτητα δεξαμενόπλοια με ρωσικό αργό
1:39 - «Γκρίζα πλοία» και «σκοτεινά πλοία»
2:11 - Ερωτήματα και κίνδυνοι
2:55 - Αποφώνηση

-----------------
Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, με τους Ρώσους να προελαύνουν στο Μπαχμούτ του Ντονμπάς και τους Ουκρανούς να αμύνονται σθεναρά.

Ωστόσο ενώ στην Ανατολική Ουκρανία οι Ρώσοι έχουν το πάνω χέρι, τροφοδοτώντας τις επιθέσεις τους την μια μετά την άλλη, στην Κριμαία η κατάσταση φαίνεται να είναι διαφορετική, αφού οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις εκεί, οργανώνονται αμυντικά, ενόψει της εαρινής επικείμενης επίθεσης των Ουκρανικών δυνάμεων.

Ως γνωστόν η Ουκρανία στην παρούσα φάση, εκπαιδεύει προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεών της σε δυτικές χώρες, στην χρήση κρίσιμων οπλικών συστημάτων που αυτές θα της παράσχουν σε σύντομο χρονικό διάστημα από τώρα.

Αυτά είναι δυτικά άρματα-ΤΟΜΠ-ΤΟΜΑ-Αυτοκινούμενα πυροβόλα , με τα οποία ο Ουκρανικός στρατός αναμένεται να συγκροτήσει οκτώ (8) Μηχανοκίνητες-τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες προκειμένου να επιτεθεί για απελευθέρωση της Κριμαίας από τους Ρώσους.

Ο κύριος άξονας επιθέσεως των Ουκρανών θεωρείται ότι θα είναι Χερσώνας-Κριμαία, αν και η εκτίμησή μας, όπως αυτή έχει διατυπωθεί σε σχετικό προγενέστερο άρθρο μας, είναι πως μόνο σε περίπτωση διπλής ενέργειας, αποβατικής και χερσαίας από τους Ουκρανούς υπάρχει περίπτωση καταγραφής κάποιων νικών τους σε τοπικό περιορισμένο επίπεδο.

Επειδή οι Ρώσοι έχουν αντιληφθεί ότι ουσιαστικά η Κριμαία είναι η μόνη περιοχή όπου μπορεί ο Ουκρανικός στρατός να εκδηλώσει επιθετική ενέργεια μείζονος κλίμακας, έχουν προβεί στην δημιουργία διαδοχικών γραμμών αμύνης με μόνιμα και ημιμόνιμα έργα, τόσο από την κατεύθυνση του Χερσώνα, όσο και κατά μήκος των δυτικών ακτών της Κριμαίας, για απόκρουση ενδεχόμενης αποβατικής ενέργειας των Ουκρανών.

"Σχεδόν 4 χιλιόμετρα χαρακωμάτων και μηχανικών οχυρώσεων σκάφτηκαν κατά μήκος της ακτής της Κριμαίας", αναφέρει σε άρθρο του Ρωσικό ΜΜΕ το οποίο διαθέτει πρόσβαση στο ΥΠΑΜ της χώρας του, επισημαίνοντας:

"Κρίνοντας από δορυφορικές εικόνες, το συνολικό μήκος των οχυρωματικών έργων και τάφρων είναι περίπου 3,6 χιλιόμετρα, που βρίσκονται στη δυτική ακτή της Κριμαίας.

Προηγούμενες δορυφορικές εικόνες δεν αποκάλυψαν ίχνη συνεχιζόμενων εργασιών εδώ, γεγονός που δείχνει ότι οι οχυρώσεις δημιουργήθηκαν σχετικά πρόσφατα , αν και πληροφορίες σχετικά με αυτό εμφανίζονταν περιοδικά στα μέσα ενημέρωσης.

Στις δορυφορικές εικόνες, φαίνεται ότι οι αμυντικές οχυρωματικές γραμμές εφάπτονται σχεδόν της ακτογραμμής.

Δεν είναι ακόμη δυνατό να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες, ωστόσο, ενδέχεται να τοποθετηθεί επιπλέον εξοπλισμός εδώ.

Δεν υπήρξαν επίσημες δηλώσεις από τις αρχές της χερσονήσου σχετικά με αυτό, και ως εκ τούτου, δεν είναι δυνατό να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες σχετικά με την εμφάνιση σχεδόν τεσσάρων χιλιομέτρων γραμμών αμύνης."

Παράλληλα οι Ουκρανοί προλειάνουν με επιθετικές ενέργειες στην ευρύτερη περιοχή το έδαφος, πραγματοποιώντας επιθέσεις κατά Ρωσικού στρατιωτικού αεροδρομίου στην Αζοφική θάλασσα, το πιθανότερο με drones.

Ρωσικές πηγές κάνουν λόγο για ισχυρή φωτιά που εδώ και ημέρες μαίνεται κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Yeysk, στην Αζοφική θάλασσα, ενώ 6 Ρωσικά μαχητικά που υπήρχαν νωρίτερα σε αυτό δεν υφίστανται πλέον.

Συγκεκριμένα πριν λίγες μέρες υπήρξαν πληροφορίες ότι είχε σημειωθεί ισχυρή έκρηξη στην περιοχή Yeysk και είχε ξεσπάσει φωτιά, παρά την επίσημη άρνηση τέτοιων πληροφοριών από το Υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, αποδείχθηκε ότι εξακολουθεί να σημειώνεται ισχυρή φωτιά.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο:

-----------------
Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:
-----------------
#Ρωσία
#Πετρέλαιο
#Κυρώσεις

==========
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Τα πλοία δεν είναι αγοραστές ούτε πωλητές πετρελαίου αλλά είναι απλοί μεταφορείς. Στον αντίποδα είναι οι πωλητές πετρελαίου στη Ρωσία, και οι αγοραστές οι οποίο πολλοί από αυτούς είναι στην Ευρώπη. Αφήστε λοιπόν τα πλοία και ασχοληθείτε με τους αγοραστές και τους παραλήπτες των φορτίων αυτών.

adoniskasimatis
Автор

Τελικά ο Πόλεμος είναι Υβριδικός! 🦉. 😎 Ποιός προηγείται? 🦉 Ο επί του πεδίου της μάχης, ή μήπως ο οικονομικός? 🦉 😎

nicholas
Автор

Η Βενεζουέλα γιατί έχει εμπάργκο και δεν μπορεί να πουλήσει πετρέλαιο;;;

thiodorchalkias
Автор

Money speak lol business is business 😂😂

Spiror
Автор

η κυρια δυση, ο πυργος της βαβελ, ολα στραβα της πανε

ΝΙΚΟΛΑΟΣΛ-υδ