Αλέξανδρος Δρίβας: Επική ανάλυση - Η πλανητική Ελλάδα & γιατί οι πολιτικοί φοβούνται την ομογένεια

preview_player
Показать описание
Στη συζήτησή μας (08--05-2023) ο διεθνολόγος και στρατηγικός αναλυτής αναφέρεται στη μεγάλη ευκαιρία που έχει η Ελλάδα λόγω της πλανητικών διαστάσεων αντιπαράθεσης που έχει ξεκινήσει μεταξύ της Δύσης και την εν τη ευρεία έννοια Ευρασίας να αποτελέσει την πολιτισμική "γόμωση' του δυτικού ευρωατλατντικού συνασπισμού.

Η ελληνική ιστορική συνισταμένη να καταστεί η τρίτη πρόταση έναντι της παρεκτρεπόμενης αξιακά και πολιτισμικά Δύσης και του ασιατικού αυταρχισμού είτε αυτός εκδηλώνεται θρησκευτικά είτε πολιτικά - καθεστωτικά.

Οι νέες μορφές ισχύος πέραν της ήπιας ισχύς, η έξυπνη ισχύς (smart power) , η οξεία ισχύς (sharp power) και οι δυνατότητες που έχει η Ελλάδα να αξιοποιήσει αυτές τις εκδοχές δύναμης για να διαδραματίσει μεγεθυμένο ρόλο και να αποκτήσει παγκόσμια προβολή αυτού του ρόλου.

Η Ελλάδα όμως χρειάζεται μία νέα πολιτική και κοινωνική ελίτ που θα αντιλαμβάνεται αυτές τις διαστάσεις και θα είναι αποφασισμένη και ικανή να υλοποιήσει αντίστοιχη στρατηγική.

Εφοπλισμός, πολιτισμός, ομογένεια, τρεις στρατηγικού χαρακτήρα πλανητικές διαστάσεις που διαθέτει η χώρα, με το εγχώριο κατεστημένο να... ανησυχεί και να μην πολυθέλει την τελευταία, διότι η εμπλοκή της στα εσωτερικά θα λειτουργούσε καταλυτικά.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΉ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ- ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ
PERSONAL INTERVIEW - REPRODUCTION IS NOT ALLOWED

Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Μένω στο εξωτερικό πάνω από 2 δεκαετίες.
Τον προηγούμενο μήνα γνώρισα δύο Αμερικανούς φοιτητές τουρίστες, μόλις τους είπα πως είμαι Έλληνας.
Μου λένε, εμείς οι Αμερικανοί έχουμε την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό σαν πρότυπο.
Αυτή και μόνο, μια μικρή φράση τα λέει όλα.
Η παγκόσμια υπερδύναμη έχει τον πολιτισμό μας σαν πρότυπο

achilleus
Автор

Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση Χαιρετισμούς από Γερμανία σε όλον τον ελληνισμό 🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇨🇾🇨🇾🇨🇾

dimikargas
Автор

Εξαιρετική συζήτηση. Συγχαρητήρια και στους δύο σας.
Συνεχίστε ετσι δυναμικά. Βοηθάτε να ισχυροποιηθούν τα επιχειρήματα όλων μας μέσα από αυτές τις συζητήσεις.

mpazomenos
Автор

Να ελπίσουμε ότι η νέα γενιά θα φέρει τη σωτηρία του έθνους μαε

leandroschristides
Автор

Μπράβο Λάμπρο και κυρ Δρίβα, καλή συζήτηση και πολλά λογικά θέματα αναφέρθηκαν. Το σημαντικό το είπε ο κυρ Δριβασ, εάν ειχε η ομογένεια ύπαρξη στην χώρα θα ήταν άλλη χώρα η Ελλάδα, γιατί εμείς η ομογένεια έχουμε μεγαλώσει σε χωρεσ με συστήματα κανονικά με δικαιοσύνη και ηθική και σχεδιασμούς που γενικά δουλεύουν. Και σκεφτόμαστε θετικά για την Ελλάδα και για το λαό, να μπορεί να πάει μπροστά και όχι στραβά με κομπίνες και ξεπούλημα την Ελλάδακαι τον Ελληνισμο. .
Που να θέλει το πολιτικό σας σύστημα εμάς, αφού θα πεινάσουν και το τσίρκο τουσ θα το τελειώσουμε, γιατί θα λειτουργεί κανονικά η χώρα. Στην αρχή θα σασ κακο φαίνεται οι αλλαγές αλλά στο τέλος θα είναι διαμάντι η Ελλάδα με την βοήθεια μασ.
We are here if you want us, always have been.

chrispys
Автор

Καλημέρα Λάμπρο από Γερμανία.
Ωραία ανάλυση και από τους δύο σας.
Αυτό που αναφέρατε για την ήπια ισχύ της Ελλάδος και τις μελλοντικές της δυνατότητες είναι σημαντικό. Πέρα από την Ελληνική ομογένεια, την πρώτη μας θέση στην παγκόσμια ναυτιλία και τον Ελληνικό πολιτισμό, η Ελλάς έχει πολλά άλλα στοιχεία, (γεωγραφική θέση στην συνάντηση τριών ηπείρων, φυσικός και ορυκτός πλούτος, Ελληνική ευφυΐα και ευευρετικότητα, κλπ.), που της ανοίγουν απεριόριστες δυνατότητες. Η Ελλάς μπορεί πράγματι να γίνει μια παγκόσμια ισχύς, ένα σημείο αναφοράς και η απαραίτητη υπόσταση για την παγκόσμια συνοχή, ασφάλεια και κοινωνική ευημερία.

Όμως απέχουμε πολύ από αυτό και με τις υπάρχουσες ηγεσίες και πολιτικές, με τον ραγιαδισμό και την ηττοπάθεια που συνεχώς εμφυτεύουν στον Ελληνικό λαό, γνωστά και άγνωστα κέντρα συμφερόντων, εντός και εκτός Ελλάδος, με την διχόνοια που εύκολα μας κυριεύει, δεν μπορούμε να φτάσουμε εκεί.

Χρειαζόμαστε ενότητα πολιτών και ηγεσίας και έναν μακρόπνοο εθνικό σχεδιασμό, για τις δύο - τρεις επόμενες γενιές. Και πρέπει επιτέλους να τελειώνουμε με την Τουρκία. Πρέπει να την τιμωρήσουμε για τα εγκλήματα που έκανε και συνεχίζει να κάνει, με τρόπο τέτοιο ώστε να μην τολμήσει ποτέ ξανά να μας γίνει απειλή. Αυτό το θέμα είναι καθοριστικό και πρέπει να το διευθετήσουμε τώρα και όχι να επιφορτίζονται με αυτό τα παιδιά μας. Τους γείτονες μας δεν τους επιλέξαμε, αλλά πρεπει να τους αντιμετωπίσουμε όπως πρέπει, αν θέλουμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε ως έθνος.

manolisleon
Автор

Καλό θα είναι να βρει έναν τρόπο ο κύριος Δρίβας, να δώσει στην δημοσιότητα τα ονόματα αυτών των αλητήριων.

gesypetha
Автор

Ενα σημαντικο τμήμα της εγχώριας οικονομικης ελιτ δεν θελει την ανταγωνιστική Ελλάδα.Προτιμα την εσωστρέφεια για να ελέγχει την αγορα και τις τρεις συνιστωσες της εξουσίας.

aggeloskonstantilieris
Автор

Δεν γίνεται να συζητάμε στο ραδιόφωνο κατά πόσο μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις πυθανες συναισθηματικες αδυναμίες που μπορεί να έχει ο Βασιλιάς ενός άλλου κράτους.
Ακόμη και να υπήρχε, με τέτοιου είδος ανοικτά σχόλια θα το ακυρωναμε.
Ο λαός μας πρέπει να αποβάλλει αυτή την κουτοπονηρη αξιοποίηση προσώπων και συναισθημάτων, προκειμένου να γίνεται λιγότερο αποτελεσματικος με την δική του αξία. Αλήθεια αν άκουγε ο Βρετανός πρεσβυς θα είχε
άδικο να το έβλεπε στραβά??
Υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται, και πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται!!!!

costasyiannourakos
Автор

γιατί δεν χρησιμοποιείτε τον όρο προδοσία καθαρά; προς τί ο δισταγμός;

eggmel
Автор

Κύριε Καλλαρύτη, κύριε Δρίβα, το μεγάλο μας πρόβλημα είναι το πρόβλημα νοοτροπίας!
Αυτό πως μπορούμε να το ξεπεράσουμε;;;

mixalispatsourakis
Автор

Δρίβας, Δρουγος, παρακολουθώ παλιές συνεντεύξεις 2 χρόνον ξανα και είναι διαπιστευμένοι. .. πόλους άλλους αναλυτές τους εχω διαγράψει...θελω αλήθειες όχι ανθρώπους να μου γαργαλαν τα αυτιά...😊

niknasvan
Автор

Η ανάλυση φαίνεται να έχει αρκετά στοιχεία ορθολογισμού,
Εντούτοις, αρκετά συχνά ακούμε (και σε παρόμοιες εκπομπές του κου Κλαρρύτη) για "κάποιους" οι οποίοι ασκούν μία τουλάχιστον ακατανόητη πολιτική στα εθνικά ζητήματα π.χ Πρεσπες Αιγαίου κ, α. Μήπως ήρθε η ώρα σε αυτά τα ζωτικά θέματα ύπαρξης του ελληνισμού να πραγματοποιούνται διάολγοι με περισσότερη σαφήνεια, προκειμένου να μην δημιουργούνται εσφαλμένες ή μή εντυπώσεις ?

trifmit
Автор

9:50 οι ίδιοι άνθρωποι είναι
Αρα η το κανουν γιατί το πιστεύουν
Η χρηματίζονται
Η και τα δύο

TheKatr
Автор

Αχ βρε Λάμπρο μου...έκοψες τον Αλέξανδρο πάνω που είχε απασφαλίσει!! Την επόμενη χρωστάς ένα 10λεπτο επιπλέον για να αδειάσει πλήρως το όπλο. Πέρα από την πλάκα, άψογοι και οι δυο σας. Να σας έχει ο Θεός καλά!

Accoy
Автор

Εγω θέλω τα παιδιά μου να μεγαλωσουν σε μια αξιολογη Πατρίδα. Θελω τη λυτρωση των προγονων μου. Ειμαι ετοιμη για να παω μπροστα την Πατριδα μου και δεν φοβάμαι.

EYA
Автор

Ο κ.Καρολος εστεφθη Βασιλευς του Η.Β.και ολων των χριστιανων. Μια παραλληλη στεψη στο Οικουμενικο Πατριαρχειου κατα την επομενη επισκεψη του ως " Βασιλευς απαντου των χριστιανων " θα ηταν λιαν ευπροσδεκτη.

stelparis
Автор

Το θεμα δεν είναι μονο τα δημογραφικα μεγεθη, αλλα και η νοοτροπία(και εδω συμφωνω απολυτα με τον κο Δριβα, απλα η γενια που επικαλείται βλεπω να φευγει τρεχοντας για το εξωτερικό) του καθε λαου. Στην ελλαδα καταφεραμε να χουμε και στα 2 πρόβλημα. Αφηνω στην ακρη τα οικονομικα μεγεθη, που εκει και αν έχουμε θεμα.

dracha
Автор

Η Ελλάδα έχει πολλά. Αλλά δεν έχει ηγέτες. Έχει προδότες.

nkarrpumpky
Автор

κ. Δρίβα, το Πολυτεχνείο δεν ήταν "ζόφος" όπως το ονομάζετε . Όταν συνέβαιναν αυτά τα γεγονότα εσείς δεν ήσασταν καν γεννημένος, αλλά και οι προκαταλήψεις σας δεν σας άφησαν μάλλον να αντλήστε τη σωστή πληροφόρηση . Γι αυτό σας παρακαλώ να είστε πιο συγκρατημένος στους χαρακτηρισμούς σας . Και κ. Καλαρρύτη, μπορεί κάποιοι να έφτιαξαν καριέρες εκμεταλλευόμενοι αυτό, αλλά ήταν λίγοι και αδικείτε τη συντριπτική πλειοψηφία όσων αγωνίστηκαν για την επιστροφή της Δημοκρατίας στην Ελλάδα . Ναι, Το Πολυτεχνείο δεν ήταν η Λυδία λίθος ούτε το μοναδικό γεγονός της επιστροφής στη δημοκρατική ομαλότητα και νομιμότητα, ήταν όμως ένα μικρό λιθαράκι που έπαιξε σπουδαίο ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση . Αναμασώντας διάφορες στερεοτυπικές εκφράσεις και σκέψεις είναι μεν εύκολο και εύπεπτο για τους άλλους, αλλά δεν βοηθά στη κατάδειξη της ιστορικής αλήθειας .

nikosm.georgiou