Fidan Nasıl Dikilir ? Uygulamalı - Detaylı Anlatım

preview_player
Показать описание
Değerli Tarım Emekçileri;
Dikim; bir çukur açıp, fidanı içerisine gömmekten ibaret değildir. Dikim yapılırken birçok hassas uygulamanın fidanınızın tutmasında ve sağlıkla büyümesinde etkin rol alacağını unutmayın. Bu basit gözüken ayrıntılar bir araya geldiğinde kaliteli ve sağlıklı bir bahçeniz olacaktır. Dikim ile yapılan yanlışlıklar, onlarca yıl yaşayacak olan bahçenizi doğrudan etkileyecek, belki de bahçenizi söküp tekrar dikim yapmanız gerekecektir. Bütün bu olumsuz durumları yaşamamak adına, fidan alırken ve dikim yaparken maliyet ve emek konusunda cömert olmalıyız. Bu emek ve harcamalarınız uzun vadede bahçe kazançlarınız sayesinde aslında tasarruf niteliğinde olacaktır. Dikilecek olan fidanlarımızın gelişmiş ve sağlıklı olmasına dikkat edelim. Çeşidi doğru çıkacak olan mavi sertifikalı fidanlar tercih edelim, anacımız doku kültürüyle üretilmiş klon anaçlar olmasını önemseyelim, fidan ile birlikte zararlılar ve hastalıklar bahçemize taşınmamalı, sağlıklı bir kök yapısına sahip fidanlar seçilmeli ve özellikle agrobacterium (kök kanseri) kontrolleri yapılmalıdır. Fidan tutma oranını arttırmak için dikim harcı (torf-pomza-hayvan gübresi / leonardit) kullanılmalıdır. Fidan gelişimi için endo mikoriza uygulaması sizlere fayda sağlayacaktır. Dikim yönü, fidan bağlama ipi, can suyu, aşı tırnağı alma ve tepe vurumu gibi uygulamalara özen gösterilmelidir.
Meslek hayatım boyunca sayısız fidan dikimi yaptım veya dikim yapan ekipleri yönettim, bu bilgi birikimimi sizlerle paylaşmak için bu videoyu sizlerin hizmetine sunuyorum. Dilerim faydalı olacaktır. Harici bir fidanın dahi tutup büyümesine vesile olabilirsem ne mutlu...

Ben Mustafa Canaz, badem yetiştiriciliği ve bahçe tarımına dair tutkumu paylaştığım kanalıma hoş geldiniz. Bu kanal, badem ağaçlarıyla çevrili bir dünyanın kapılarını aralıyor. Eğer doğayla iç içe olmayı, toprakla çalışmayı ve sağlıklı ürünler yetiştirmeyi seviyorsanız, doğru yerdesiniz.

Kanalımızda badem yetiştiriciliği konusunda adım adım rehberler, bahçe bakımı hakkında püf noktaları, en son tarım teknikleri ve daha fazlasını bulacaksınız. Amacım, tarım ve bahçecilikle ilgilenen herkesin bilgi ve deneyimlerini artırmalarına yardımcı olmak.

Her videomuzda, badem yetiştiriciliğinin inceliklerine dalarak, başarılı sonuçlar elde etmeniz için gerekenleri adım adım anlatıyoruz. Ayrıca, izleyicilerimizin sorularını cevaplamaktan mutluluk duyuyor ve en güncel tarım trendlerini takip ederek size en doğru bilgileri sunuyoruz.

Kanalımı takip ederek, tarımsal bilgi ve deneyimlerinizi genişletebilir, bahçenizde daha sağlıklı ve verimli sonuçlar elde edebilirsiniz. Lütfen abone olmayı ve bildirimleri açmayı unutmayın, böylece yeni videolarımızı kaçırmazsınız.

Badem yetiştiriciliği, Tarım teknikleri, Bahçe bakımı, Organik tarım, Bitki yetiştirme
Sulama yöntemleri, Hasat dönemi, Pest ve hastalıklar, Verim artırma, Gübreleme yöntemleri, İlaçlama yöntemleri, Tohum seçimi, Ekim zamanı, Badem çeşitleri, Organik gübre, Bahçe sulama, Toprak verimliliği, Hasat teknikleri, Bahçe hastalıkları, Seracılık
Zirai ilaçlar, Bitki koruma, Ekim yöntemleri, Zararlı böcekler, Verimli toprak, Bahçe ekipmanları, Sulama sistemleri, Fidancılık, Ferragnes, Ferraduel, Mustafa canaz, fidan dikimi, mikoriza, endo-mikoriza, agrobacterium, agrobakterium, kök kanseri, sertifikalı fidan, nonpareil, teksas, drake, makako, penta, badem, vairo, yeni badem çeşitleri, badem üretimi, meyve üretimi
Almond, Badem dikimi, Garnem, Gf 677, Badem hastalıkları, Badem zararlıları, almonds, cocopit, yaprak biti, empoasca, memeli pas, et leke hastalığı, kırmızı örümcek, feromon tuzak.
Big tarım
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

İzlediğim en harbi bilim dolu video, 24 dk da bilgi küpü olmuş, teşekkür ediyorum!

yldrayyalcin
Автор

Izledigim en guzel anlatim vidyosu. Tebrik ediyorum sizi.

omercihangir
Автор

Rüzgar yönü, kök kanseri vs hiç bilmiyorduk, sayenizde fidan dikmeyi öğreniyoruz.
Teşekkürler.

erikaydin
Автор

HARİKA BİR ANLATIM OLDU ALLAHIM RAZI OLSUN ÇOK FAYDALI OLDU

ulkusahsvar
Автор

Gerçekten yine kaliteli ve bi o kadar da bilgilendirici ve öğretici video olmuş, uygulamalı olarak göstermeniz de büyük bi artı. Böyle kaliteli içerikler hazırlamış olduğunuz içinde çok teşekkürler. Videoların devamını merakla bekliyor olacağız 👏🏻

turansahin
Автор

Muhteşem bilgiler akıcı bir anlatimla buluşunca seyir keyfi yüksek bir içerik haline gelmiş.⭐⭐⭐
Başarılarınızın devamını dilerim yeni içeriklerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.

SUNVER-jfzy
Автор

Çok değerli bilgiler.Bizler için çok faydalı .Emekleriniz için teşekkürler

nacibasalan
Автор

Teşekkürler. Bu işin eğitimini almış uzmanlardan çok çok az video görüyoruz. Video yapanların pek çoğu anadan babadan ne gördülerse onu anlatıyorlar; çünkü alternatif uygulamadan haberleri yok. Haberi olsa da kabul etmiyor. Sağlıcakla

Tamer
Автор

Merhaba Sizi dinleyince araştırıyorum. ben hobi olarak tarasta bir kaç ağaç dikiyorum. Agrobakterium almak istedim ama bana 3 fidelik yeterli. Bu miktarı nasıl ve nerden temin ederim. Sağlıcakla kalın.

fatihtapbantvettaho
Автор

Emeğinize sağlık mükemmel bir video olmuş.benim sorum şu fidanı diktik can suyunu verdik aylardan kasım ve yağmursuz geçiyorsa günler, bundan sonra hangi aralıklarla su verelim.

yuceldur
Автор

Merhaba emeğiniz için teşekkür ederim.Köklerin daha dayanıklı olması için kurumaya ile suyu karıştırıp elde edeceğimiz çözeltinin dikim öncesi köklere uygulanması faydalı olur mu?

sumeyyaerdogan
Автор

Faydalı bilgiler icin çok teşekkürler..

selimyavuz
Автор

Perlit. Kullansak bunu 4 de 1 oranina cikarsak perlitin. Agaclara faydasi olurmu su tutma konusinda

muratyazc
Автор

Kok kanseri ilacinin ismini soyleyebilirmisin bende almak istiyorum

mehmetboz
Автор

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Viyolde yetiştirdiğimiz bir fidanı mesela leylandiyi daha sonra 2 litrelik veya 5 litrelik saksıya almak arasındaki fark nedir yani saksının büyük olmasının ya da küçük olmasının faydası ve zararı nedir?

kemalkulak
Автор

Selam, ben fidan dikerken kök kısmına fermente ağaç yaprağı koydum

TelatarT
Автор

Merhaba, bu ayda meyve fidanı ekimi yapacağım.Leonardit ve yanmış hayvan gübresi aldım.İki gübreyi karıştırıp dip kuyusuna koyup mu ekimi yapmam doğru olur.Yoksa kökü kapattıktan sonra etrafına mi doksem doğru olur.Fidanlar 1 ile 1, 5 yaş aralığında, meyve bahçesi kurma maksatlı ekiyorum.

BestamiArslan-qk
Автор

Mustafa hocam, mikoriza arttırımı saglamak ya da aktif hale getirmek icin ne gibi uygulamalar yapılması gerekiyor?Buna yönelik karışım ya da organik olarak temin edilebilecek hazır paketler var mı?

BestamiArslan-qk
Автор

Dip kurtu ve iç kurtları için de bı uygulama varmı.dikimden sonra ağaçlar kuruyup ölüyor

dagdelensuesenyurt
Автор

Yine güzel ve verimli bir video, teşekkür ediyorum Size.
29500 fidan kaç dönüme diktiniz?
Daha doğrusu soru;
Bir dönüme kaç badem dikilir, ağaç başı ortalama verim kaç yılda elde edilir ve ağaç başı ortalama kaç kğ verim alınır?
Slmlar ve başarılar diliyorum.

hasankarahan