Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Tanıtım Filmi

preview_player
Показать описание
GENEL BAKIŞ
Teknoloji fakülteleri, Türkiye de yeni bir fakülte modelidir ve bu kararla birlikte yirmi bir adet Teknoloji fakültesi kurulmuştur. Endüstrinin ihtiyaç duyduğu uygulama becerisi yüksek mühendisler yetiştirmek üzere kurulmuş olan Teknoloji Fakülteleri bünyesinde mühendislik bölümleri bulunmaktadır. Mühendislik müfredatı, öğrencilerinin “Mühendislik” unvanını ifade edebilecekleri şekilde eğitecek ve öğretim kadrosunu da bu doğrultuda düzenlenmiştir.. Diğer mühendislik fakültelerinin müfredatlarından farklı bir yapıya sahip olan Teknoloji fakültesi, öğrencilerinin uygulama becerilerini geliştirmesine ve pratik bilgilerinin artmasına yönelik bir misyon belirleyip, o doğrultuda bir çalışma sistemini benimsemektedir. Teorik dersler açısından ise diğer mühendislik bölümlerine eşdeğer bir müfredata sahip olup, uygulama becerisi ve pratik bilgi edinme amacına sahip olan mühendislik müfredatında, Teknoloji fakültesi öğrencileri; yaz dönemlerinde yetmiş iki (72) günlük endüstri stajı ve ayrıca bir yarıyıl da (7. Yarıyıl) işletmede mesleki eğitim görmektedirler. Mühendislik Teknoloji Fakültesi mezunlarının diplomalarının da “… Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur.” ibaresi yer almakta ve Teknoloji Fakültesi mezunu mühendisler de Türkiye Mimar ve Mühendisler Odaları Birliğine bağlı mühendis odalarına üye olabilmektedirler. Teknoloji Fakültesi mühendislik bölümleri mezunlarının, lisansüstü (Yüksek Lisans+Doktora) eğitimleri mühendislik fakültelerinde olduğu gibi düzenlenmektedir.

FAKÜLTENİN TARİHİ
Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi 13.11.2009 tarih ve 27405 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile endüstrinin ihtiyaç duyduğu uygulama becerisi yüksek, mühendisler yetiştirmek üzere kurulmuş olan 21 Teknoloji Fakültesinden biridir. 2010-2011 öğretim yılında Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, İmalat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği bölümleri açılmıştır. 2012-2013 öğretim yılında Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Makine Mühendisliği bölümlerine öğrenci alarak lisans öğretimi başlamıştır.

FAKÜLTEMİZ HAKKINDA GENEL BİLGİLER
Fakültemizin temel amacı uluslararası düzeyde başarıyı yakalayabilecek teknik bilgiye sahip mezunlar ve ülkemizi kalkındıracak yeni teknolojiler üretecek mühendisler yetiştirmektir.

Ayrıca Fakültemizin Konya Organize Sanayi Bölgesindeki bulunan Teknopol Binasında üniversite öğrencilerinin kendilerini endüstriye hazırlamalarını kolaylaştıran bir oryantasyon merkezidir. Teknopol Selçuk AR-GE / Akredite Uygulama Merkezi (Teknopol-SAUM), Türkiye’de katma değeri ve milli geliri artırıcı projeleri hayata geçirme özelliğine sahip ilk teşebbüstür.
Bu yönüyle Fakültemiz Sanayi Bölgesi içerisinde Mühendislik eğitimi veren ülkemizdeki ilk ve tek fakültedir.

Selçuk Üniversitesi Aleaddin Keykubat Kampüsünde bulunan Fakültemizde öğrencilerimizin faydalanabildiği 3 adet Bilgisayar Laboratuvarı, 1 adet Sayısal Elektronik Laboratuvarı, 1 adet Analog Elektronik Laboratuvarı, 1 adet Mikroişlemci ve PLC Laboratuvarı, 1 adet Kontrol Sistemleri Laboratuvarı, 1 adet Elektrik Makineleri ve Güç Elektroniği Laboratuvarı, 1 adet Haberleşme ve Sinyal Üretme Laboratuvarı yer almaktadır.
Рекомендации по теме