Sfinții Noului Testament, Personalități ale Noului Testament - Nimic fără Dumnezeu | Vlad Rădulescu

preview_player
Показать описание
ABONAȚI-VĂ GRATUIT CANALULUI NOSTRU ȘI DISTRIBUIȚI PRIETENILOR
Alătură-te și suține producția acestui canal:

NE PUTEȚI URMĂRI ȘI PE FACEBOOK

Vlad Rădulescu

PARTENERI MEDIA:
PARTY MEDIA STUDIO
Realizator - Petcu George

Personalități ale Noului Testament, Sfinții Noului Testament

Bună ziua tuturor, bine ați revenit la emisiunea noastră, „Nimic fără Dumnezeu”.
Astăzi vom discuta despre Personalitățile Noului Testament și anume vom vorbi despre Sfinții scrierilor nou testamentare.
Noul Testament are ca şi persoană centrală pe Domnul Iisus Hristos dar se mai vorbeşte şi de alte persoane sfinte care au urmat după Domnul Iisus Hristos. O astfel de persoană a fost Sfântul Apostol Pavel despre care Noul Testament ne spune că s-a convertit în mod miraculos pe drumul Damascului.
Sfântul Pavel a fost un iudeu din şcoala rabinică a lui Gamaliel. Hotărât să îi înăbuşe pe creştini el v-a merge la Damasc cu scopul de a îi distruge pe creştini. Pe drumul Damascului i se arată chiar Domnul Iisus Hristos cel înviat într-o lumină care l-a orbit pe Pavel.
Domnul Hristos îl mustră pe Pavel pentru învârtoşarea sa. Pavel renunţă la iudaism şi devine creştin. Odată convenit la creştinism îşi primeşte din nou vederea. Sfântul Pavel se retrage în deşert unde petrece mai mulţi ani. După această perioadă de asceză şi nevoinţă, Sfântul Pavel se v-a întâlnii cu sfântul apostol Petru şi împreună vor merge la propovăduire. Moartea Sfântului Pavel a fost una tragică fiind decapitat la Roma în 29 iunie 67 de împăratul Nerone.
Viziunea Noului Testament asupra sfinţeniei este una fundamentată pe trăirea morală și duhovnicească. Pentru a trăi în sfinţenie, este nevoie de trăire şi experienţă. Sfinţenia nu este în Noul Testament o stare teoretică ci o stare experimentală care se bazează fapte concrete și pe propriul exemplu.
Criterile unei astfel de trăiri sunt menționate de Însuși Iisus Hristos la Matei Capitolul 25 Versetele de la 25 la 26: „căci flămând am fost şi Mi-aţi dat să mănânc; însetat am fost şi Mi-aţi dat să beau; străin am fost şi M-aţi primit; gol am fost şi M-aţi îmbrăcat; bolnav am fost şi M-aţi cercetat; în temniţă am fost şi aţi venit la Mine”. Acestea sunt criteriile sfinţeniei. Noul Testament este cartea care ne relatează învierea Domnului Iisus Hristos ca anticipare a propriei noastre învieri.
Sfânta Scriptură nu reprezintă numai o simplă istorisire a unor evenimente din viața și cultura poporului ales, ci şi o sursă de înţelepciune spirituală, o prezentare obiectivă a inceputului mântuirii neamului omenesc. Dragi credincioși, vă dorim o zi ușoară și până data viitoare, numai bine. Doamne-ajută!

#Ortodox #NimicFărăDumnezeu #VladRădulescu
Рекомендации по теме