Sivil İtaatsizlik - Henry David Thoreau

preview_player
Показать описание
“Ben dünyaya birileri beni bir şeylere zorlasın diye gelmedim. Kendi üslubumla nefes alacağım. Kim daha kuvvetli bakalım. (…) Kendileri gibi olmaya zorluyorlar beni. İnsanların kitlelerce şu veya bu şekilde yaşamaya zorlanmasını kabul etmiyorum. Öyle hayat mı olur?”
Henry David Thoreau'nun Sivil İtaatsizlik (Civil Disobedience) adlı eseri, bireylerin vicdanlarına aykırı gördükleri yasalara karşı pasif direniş hakkını savunan önemli bir politik felsefe metnidir. İlk olarak 1849'da "Direniş Hakkı" adıyla yayımlanan eser, daha sonra "Sivil İtaatsizlik" adını almıştır.
İncelediğimiz kitap: Sivil İtaatsizlik ve Yürüyüş, Henry David Thoreau
*
Öz Hakiki Kişisel Gelişim serisinde ne yapıyoruz? Sahte bilimcilerin ve diplomalı şarlatanların dile düşürdüğü kişisel gelişime sahip çıkıyor, kişisel gelişim öyle değil böyle olur diyoruz. Karanlığa küfretmeye ara verip mumlar yakıyoruz. Doğru yazarlardan doğru kitaplar okuyor, düşünüyor ve sorguluyoruz. Beyinlerimizin çürütülmesine karşı koyuyoruz. #psikoloji #felsefe #antropoloji #mitoloji gibi alanlarda kitaplar okuyoruz.
Okuyacağımız kitapları Dağ ve üzeri KATIL üyeleri seçiyor.
#ÖzHakikiKişiselGelişim
Bu serinin diğer videolarına ulaşmak için oynatma listesi linkine tıklayınız:

Bizi takip edin!
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Gerçekten köleliğin bile kalkmadığı bir dönemde böyle bir eserin yayınlanmasına, bu ifade özgürlüğüne hayran kaldım.Şuan günümüzde bilebazı ülkelerde böyle eserler yayınlanması sansürlenebilir, yazarlar vatana ihanetten suçlanabilir gibi geliyor.

berkaysekercioglu
Автор

Teşekkürler. İyi ki varsınız, lütfen paylaşmaya devam edin ❤

seydanuryasarsoy
Автор

Öncelikle dışarıda çektiğiniz videolara bayılıyorum. Arkhé Projesi'nin kampına gitmiştim ve derslerimizi Şirince'de, yeşillikler ve çiçekler arasında yapıyorduk. Bu video o hissiyatı verdi bana. En etkilendiğim kısım "Çoğunluğun kötü ya da azınlığın iyi olması önemli değil, bir yerlerde katıksız iyilik varsa o tüm hamuru mayalamaya yeter" oldu sanırım. Kötülüğün meşrulaştırılması ve bozuk düzenin devamının sağlanması, o düzeni istemeyenler tarafından bile tam olarak bu düşüncenin tersiyle gerçekleşiyor aslında. Kişi "Ne yapalım, güçlü zayıfı ezer, zaten doğanın kanunu budur" gibi Sosyal Darwinist bir bakış açısına sahip olduğu anda sivil itaatsizliğin ihtimali bile ortadan kalkmış oluyor. Doğada güçlü olan değil adapte olabilen hayatta kalır. Ve adaptasyon "kötüleşerek" gerçekleşmemeli, iyiliği tüm bu kötülüğün arasında yaymanın yollarını bulmaktır adaptasyon. Belki çabalamamız gereken de bu.

lsnehir
Автор

Thoreau'nun "Walden", "Nerede ve Ne için Yaşadım?", "Yalnızlık" kitaplarını okumuş birisi olarak aslında yaşamı ne kadar sevdiğini ve yaşamın ahengini bozan şeyleri fark etmiş bir insan olarak hayatını da bu düşüncelerin eyleme dökülmesiyle sürdürdüğünü okuduğumda çok farklı bakış açıları edinmiştim. Özellikle bir insanın hiçbir edebi kaygı gütmeden doğayı ve yaşamı bu kadar güzel betimleyebilmesi bende hayranlık uyandırmıştı. Tüm bireyselliğiyle hayata bu kadar bütünsel yaklaşan bir insanın devleti değerlendirmesi de bu şekilde olur ancak. Örnek bir yaşam sürdürdüğünü düşünüyorum.

looneytune
Автор

geniş geniş manzara izlemek harika bu kadraj çok iyi olmuş

Turgut_t
Автор

Manifesto gibi video.. içine düştüğümüz basiretsizlik çok canımı yakıyor

emreunalir
Автор

Yürüyerek yapılan açılış kısmı çok güzel olmuş, belki kaliteli gimbal olsa daha stabil olurmuş ama yine de muhteşem video.❤

rcyparisis
Автор

Thoreau'dan favorim 'Yürümek' kitabı. Yürümenin felsefesi ve iyileştiriciliği üzerine harika bir yol gosterici.
Siz de videoyu yürüyerek açtığınızda acaba dedim ona mi gönderme yapıyorsunuz ❤❤❤ çok güzel video şimdi tamamını izleyeceğim

sudedundar
Автор

Kitap yorumlama videolarına bayılıyorum Ceren Hanım, siz de bir harikasınız. Sizinle beraber yorumlamak ve düşünmek zihin açıyor ❣️

yarenbutsad
Автор

yayınlar iptal deyince bi tüh çekmiştim ama ne güzel olmuş bu video. daha fazlasını isterim.

JayBap
Автор

Bu videoda çocukluğum geldi aklıma. Dedikodu yapan bir alay akraba arasında ödev yapmaya çalışırdım.

mihribankanat
Автор

Cesaret verici, dik tutan yönlendirmeler barındıran bi kitap tanıtım videosu olmuş. Emeğine diline sağlık Ceren 🌸🌿😇

elenour
Автор

Bu videoya bayıldım tam da aklımdan geçenler.. 💓

deyroder
Автор

Yine çok güzel bir yayın ve sizin son sözleriniz... Özellikle Erich Fromm İtaatsizlik Üzerine yaptığınız yayınla birlikte izlenmeli. Sevgiler.

getoutofurownway
Автор

Her verdiğin esi kesmek iyi olmamış abla bana göre, senin verdiğin esler anlatımına iyi katkı yapıyor

buraxemih
Автор

Hanim izledim vidyolar benim için çok değerli tamda benim düşündüğüm gibi düşünüyor yazar çok mutlu oldum sizin açıklamalarınız çok aydınlatıcı tessekkür ederim

sohretaydn
Автор

Merhaba farklı farklı kaynaklardan araştırma yaparak olayları en doğru şekilde anlatmanıza ve anlatım tarzınıza bayılıyorum . Rica etsem Çerkesler / Abazalar kimdir? Çerkes sürgünü niye ve nasıl gerçekleşti? Çerkeslerin Osmanlı’ya gelişi konularına yönelik bir video çekebilir misiniz?

eslem
Автор

Video için teşekkürler, okuma listeme ekledim, alır almaz okuyacağım

MunirKarademir
Автор

Daha bu sabah arkadaşıma bu makaleden bahsediyordum, harika !

verdayigit
Автор

En sevdiğim yazar hayatımda bir çok şeyi değiştirdi. Özellikle walden. Çok teşekkürler Ceren hanım!!

mertfatihh