thrakionline.gr: Με κατάνυξη ο εορτασμός του Αγίου Ελευθερίου στις φυλακές Κομοτηνής

preview_player
Показать описание
Στον λόγο του αναφέρθηκε στον χαρισματικό βίο και το μαρτύριο του Αγίου Ελευθερίου και της μητέρας του, Αγίας Ἀνθίας, οι οποίοι με την παρρησία του βίου τους και το μαρτύριό τους, κατά την ανηλεή περίοδο της ειδωλολατρίας, αναδείχθηκαν ως δοχεία χάριτος και πηγές ιάσεως σε όσους προστρέχουν σε αυτούς με πίστη και ευλάβεια.
«Αντιλαμβάνεστε ότι εδώ γίνεται ένα σπουδαίο έργο, οι άνθρωποι οι οποίοι διακονούν εδώ πρέπει να συνδυάσουν ότι πρέπει να τηρήσουν τον νόμο, αλλά να σεβαστούν και τα πρόσωπα αυτών των ανθρώπων, γιατί μπορεί να έκαναν ένα λάθος στην ζωή τους, αλλά είναι πρόσωπα και κάθε πρόσωπο ο θεός το έχει φτιάξει κατ’εικόνα εκείνου και βέβαια η πορεία της ζωή μας είναι να φτάσουμε στο καθ΄ομοίωση», δήλωσε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων που συνέχισε λέγοντας ότι «εγώ θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που διακονούν με πολλές δυσκολίες σε αυτό το κατάστημα και αφετέρου θέλω να ευχηθώ και στους τροφίμους τους οποίους είδα στον εσπερινό που τελέστηκε μόνο για εκείνους, να κάνουν μια καινούργια αρχή στη ζωή τους, να επαναπροσδιορίσουν την ζωή τους, να τοποθετήσουν μέσα στην ζωή τους τον Χριστό και εκείνοι και όλοι μας γιατί αυτός είναι ελευθερία και μας ανοίγει δρόμους να φτάσουμε στη ζωή, γιατί εκείνος είναι η οδός, η αλήθεια και η ζωή. Ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όσους φέρουν το όνομα του Αγίου Ελευθερίου και Καλά Χριστούγεννα σε όλους».
«Άγιος Ελευθέριος, προστάτης των φυλακισμένων και δικός μας, προστάτης όλου του κόσμου, είναι ευχής έργων που ανοίγουν οι φυλακές, για να δει ο κόσμος ότι υπάρχουμε και εμείς , ότι είμαστε εδώ, επιτελούμε ένα έργο και καλό θα είναι όλο αυτό να επικοινωνηθεί στον κόσμο έξω. Καλές είναι οι γιορτές αλλά τα προβλήματα εξακολουθούν και υπάρχουν δήλωσε ο αρχιφύλακας των δικαστικών φυλακών Κομοτηνής κ. Αντώνης Παπαδόπουλος.
«Αν και δεν είναι δόκιμο να αναφερθούμε σήμερα σε προβλήματα ωστόσο το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει η φυλακή είναι ο υπερπληθυσμός φυλακισμένων και ότι δεν μπορεί να γίνει ένας στοιχειώδες διαχωρισμός κρατουμένων, αυτή τη στιγμή ο μόνος διαχωρισμός που γίνεται είναι ανάλογα με την εθνικότητα και την φυλή, ενώ θα έπρεπε να γίνεται διαχωρισμός ανάλογα με το έγκλημα που έχει διαπράξει ο καθένας» υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος.
Ερωτηθείς για τις φυλακές της Δράμας που στόχο έχουν να αποσυμφορήσουν τις φυλακές ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι «το γεφύρι της Άρτας ποιο γρήγορα έγινε, έχει μια εικοσαετία που το λένε, πήραμε υποσχέσεις, κάτι κινείται το τελευταίο διάστημα, όντως έγινε μια αποσυμφόρηση, από τους 350 κρατουμένους έχουμε τώρα γύρω στους 240, ευελπιστούμε να φτάσουμε στον αριθμό των 120 που είναι ο επιτρεπόμενος αριθμός ώστε να μπορούμε και εμείς να ανταπεξέλθουμε στο δύσκολο έργο μας , αλλά να μπορέσουμε να τους αποδώσουμε και καλύτερα και ψυχικά και σωματικά στην κοινωνία».
Παρά την υπερπληθώρα κρατουμένων το προσωπικό παραμένει μειωμένο σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο που τόνισε ότι «πάντα φωνάζουμε, πάντα διεκδικούμε, ευελπιστούμε κάποια στιγμή οι κυβερνώντες να σκύψουν το κεφάλι ότι τα πραγματικά προβλήματα είναι και στις φυλακές και στην κοινωνία και να δώσουν λύσεις, αυτές που πρέπει να δώσουν».
Ερωτηθείς για το θέμα των μεταγωγών ο κ. Παπαδόπουλος εξήγησε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της φυλακής είναι αυτό «έρχονται από άλλες φυλακές στις δικαστικές φυλακές της Κομοτηνής για να δικαστούν, γιατί η Κομοτηνή είναι έδρα του εφετείου και έρχονται 30 – 40 άτομα σε κάθε δικάσιμο, ξέρετε όταν κάποιος πάει φιλοξενούμενος σε κάποιο σπίτι, επειδή θα φύγει, όσα δεν κάνει σπίτι του τα κάνει όλα μαζεμένα, αυτό είναι το μεγάλο το πρόβλημα και ευελπιστούμε να δοθεί μια λύση, εγώ είμαι εδώ 32 χρόνια και ακόμα ελπίζω…».
Рекомендации по теме