Μετά από δασικές πυρκαγιές μεταφέρονται υλικά για ανέγερση ανεμογεννητριών

preview_player
Показать описание
Μετά από δασικές πυρκαγιές μεταφέρονται υλικά για ανέγερση ανεμογεννητριών

Κύριε Βουλγαράκο, συζητήσαμε για τις ΑΠΕ, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και είπαμε κάποια πράγματα, είπαμε συγκεκριμένα για τις ανεμογεννήτριες.
Σαφώς Να δούμε λίγο ποιοι τις πληρώνουν, πώς πληρώνονται, πώς γίνονται οι χρηματοδοτήσεις γιατί έχουν δαπανηθεί υπέρογκα ποσά για τα αιολικά πάρκα και πρόκειται να δαπανήσουμε γιατί στην ουσία θα δούμε ότι είμαστε όλοι μέσα γιατί τελικά αυτός που πληρώνει θα αποδείξουμε ότι είμαστε εμείς. Είναι το ελληνικό δημόσιο.
Οι ανεμογεννήτριες, κυρία Αρσενίου, αυτή τη στιγμή είπαν ότι υπάρχουν στην ελληνική επικράτεια πάνω από 3.000 ανεμογεννήτριες και προβλέπεται να διπλασιαστούν, να φτάσουν τις 5.000 περίπου μέχρι το 2030. 5.000 ανεμογεννήτριες. Έχουμε πει αρκετές φορές, αν θέλετε, ότι η μία κυβέρνηση που διαδέχεται την άλλη είναι μία συνέχεια της και ο ένας παίρνει τη σκυτάλη και εκτελεί ακριβώς ένα σχέδιο.
Γιατί διαφαίνεται πλέον ότι υπάρχει κάποιο σχέδιο.
Αν κάποιος μελετήσει τις νομοθεσίες, τις υπουργικές αποφάσεις, θα δει τελικά ότι αυτό συμβαίνει. Και σήμερα θα δούμε κάποιες τέτοιες υπουργικές αποφάσεις, που είναι σαν συνέχεια και καρμπόν όσον αφορά το κοστολόγιο ενός αιολικού πάρκου, τη χρηματοδότηση και την εγκατάσταση όλων αυτών των ανεμογεννητριών.
Γιατί βεβαίως είδαμε ότι δεν είναι ένα φτηνό πραγματάκι. Από τα υλικά που είδαμε και την ποσότητα των υλικών που χρειάζονται, πρέπει να είναι υπέρογκα ποσά.
Με το κλειδί στο χέρι, κυρία Αρσενίου, μία ανεμογεννήτρια, αυτής τις μεγάλες που βλέπουμε, των 3 ΜΒ, περίπου χρειάζονται 4 εκατομμύρια ευρώ. Βέβαια, ποικίλουν οι συνθήκες εγκατάστασης τους και ίσως αυξάνεται ή μειώνεται το κόστος κάθε φορά. Και αυτό έχει να κάνει με τη δυσκολία πρόσβασης στην τοποθεσία εγκατάστασης.
Θα το δούμε και αυτό, γιατί έχει πολύ μεγάλη σημασία. Είναι πολύ πιο εύκολο, αν θέλετε, ευκολότερο να εγκατασταθεί ένα πάρκο με αρκετές ανεμογεννήτριες σε μία περιοχή η οποία δεν έχει βλάστηση, δεν έχει αν θέλετε δάσος Παρότι επιλέγουμε ένα συγκεκριμένο μέρος που είναι δάσος για να βάλουμε ανεμογεννήτριες, ξαφνικά βλέπουμε να μην υπάρχει δάσος εκεί και να μπαίνουν οι ανεμογεννήτριες.
Αυτό το συζητάει ο κόσμος και θεωρούν ότι, και εγώ το έχω συζητήσει, και θεωρούμε ότι είναι ένα σχέδιο ουσιαστικά και λεγόμαστε συνωμοσιολόγοι. Γιατί μετά από τη φωτιά, αν και σε κάποιες περιπτώσεις είδαμε να κυκλοφορούν τα φορτηγά μέσα στη φωτιά και να μεταφέρουν υλικά για ανεμογεννήτριες. Στην περιοχή της Εύβοιας δηλαδή.
Ακριβώς αυτό θα έλεγα. Αν κάποιος έχει ταξιδέψει πρόσφατα στην Εύβοια θα τις δει. Στα καμένα. Και θα δούμε ποιος ευθύνεται γι' αυτό και θα δούμε πώς έχει γίνει η νομολογία και τι έχει συμβεί.

Рекомендации по теме