İfade Özgürlüğünün Sınırları - Cenk Özdağ

preview_player
Показать описание
Ankara Barosunda Stajer Avukat, Hukukçu ve Felsefeci Cenk Özdağ ile ifade özgürlüğünün sınırları üzerine konuştuk.

"Nefret söylemleri kısıtlanmalı mı? Hakaret ifade hürriyeti kapsamında değerlendirilmeli mi? Cumhurbaşkanına hakaret, halkın dini ve milli değerlerini aşağılama, Atatürk'e hakaret gibi kutsal değerleri nerede görmeliyiz? Halkı kin ve nefrete teşvik eden ifadeler de özgür mü olmalıdır? Hoşgörüsiz fikirlere hoşgörü göstermenin sonuçları nelerdir? Karl Popper'ın Hoşgörü Paradoksunun tarihsel ve güncel analizi ifade özgürlüğünü sınırlandırmaya yeter mi? Kamu sağlığını kötü etkileyecek ifadeler de özgürce paylaşılmalı mı? Peki özgürce iftira atabilir miyiz?"

Bu ve buna benzer çok sayıda konuyu değerlendirdik.

Yorumlarınızı belirtmenizi çok isteriz.

Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Ders niteliğinde, son derece faydalı bir konuşma olmuş. Cenk hocama da tamamen katılıyorum. Emeğinize sağlık.

ergunsungu
Автор

Hocam sizi dinlemeyi çok özlemişiz. İlk fırsatımda tamamını izleyeceğim:)

selimdee
Автор

beklediğim videolardannnn syess sonunda

phantomlacrias
Автор

Mozambik'e o konuda ben de çok kırgınım 🤔

volkanaktepe
Автор

Öldüm gulmekten ya ifade özgürlüğü nü konuşurken acikca ifade edemedikleriniz ulkemizin de bu konuda nerde oldugunu gosteriyor işte. Ağlanacak halimize gülüyoruz bizde

Coldush
Автор

Çoğu insan yalnızca kendi beğendikleri ifadelere özgürlük istiyor. Beğenmedikleri ifadeleri duyunca o savundukları ifade özgürlüğünden eser kalmıyor.

cemaltaylansozudogru
Автор

Keşke şu soruyu da sorsaydınız.

Bir iktidarının adil bir yarışma sonucu ya da toplumsal gelişmişlik düzeyinin yüksek olduğu yahut olmadığı bir yerde iktidara gelmiş olmasından bağımsız olarak; iktidar olması, sesini tüm ülkeye ve dünyaya duyurma kapasitesinin yüksek olması, sözüne itibar edilir olma, halka huzur borçlu olma vb vasfıyla duyması gereken sorumluluk kapsamında ifade özgürlüğünün sınırları ne olmalıdır? Bir de bu kişilerin dokunulmazlıkları da var. TV'den kadınların bir kısmına sürtük, eksik/yarım vs denmesi de ifade özgürlüğü kapsamında mı değerlendirilmeli?

Yani adil bir seçimle, toplumsal gelişmişlik düzeyi yüksek bir ortamda iktidara gelen insan bir gün kafalarına saksı düşmesi sonucu doğrudan şahıslara ve belli gruplara hakaret etmeye başladıklarında bizim bu kırgınlıkla kendi içimizde mücadele etmeyi öğrenmemiz mi gerekiyor? Teşekkürler.

Elifk
Автор

Hocam din felsefesi ile ilgili videolar devam edecek mi?

Yusuf-xqdv