Προετοιμασίες για χειμώνα.

preview_player
Показать описание
Πρίν το χειμώνα πρέπει να φροντίσουμε για τις τελευταίες μας κινήσεις.
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Και αυτά τα βίντεο έχουν την αξία τους και ας έχουν λιγότερο μελισσοκομικό ενδιαφέρον.Είστε ευχάριστοι άνθρωποι και μοιράζετε την θετική σας ενέργεια.!Να είστε καλά παιδιά!

dimitrissykaras
Автор

Καλημέρα Πέτρο και στον Αργύρη .χαιρετισμούς από την Κρήτη

ΓΙΩΡΓΟΣΒΙΑΝΝΙΤΑΚΗΣ-φβ
Автор

Κ.Πετρο καλησπερα μια ερωτηση πηγα για επιθεωρηση στα μελισσια και ειδα σε καποια μελοσσια 3, 4 ισως και και 5 πλαισιων βρεγμενες μισοπεθαμενες μελισσες στον πατο της κυψελης δεν κανω τροφοδοσιες σιροπια τετοιον καιρο αλλα μονο ζαχαροζυμαρο βαζω απο τι μπορει να συμβαινει και τι μπορω να, περιμενω την απαντηση σας.

ΣτέλιοςΟΜελισσοκόμος
Автор

Καλησπέρα Πέτρο και Αργύρη. Εκείνο που χάρηκα στο video ήταν ο ήχος της Αμερικάνας (έτσι λέγαμε αυτά τα τζιπ στο στρατό). Αργύρη χαλαρά. Θα έρθει πάλι το καλοκαιράκι μη στενοχωριέσαι.

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣΜΠΟΡΜΠΙΛΑΣ-υπ
Автор

Πέτρο καλησπέρα
Στα πειράματα που κάνεις για την αντιμετώπιση της Βαρροα, μελετώντας διαφορά αιθέραια έλαια, θα σου πρότεινα να μελετήσεις το «Δύκταμο» Tο φυτό δίκταμο (δίχταμος) περιέχει καμφορά, ενώ το βασικό συστατικό του αιθέριου ελαίου του είναι η καρβακρόλη. Η θυμόλη αποτελεί κύριο συστατικό του πολυσύνθετου αιθερίου ελαίου, σε ποσοστό 78% (v/v). Ακόμα, σε αυτό υπάρχουν μεταξύ άλλων τα 3-θουγένιο (0.3%), α-πινένιο (0.3%), β-πινένιο (0.3%), α-τερπινένιο (0.9%), π-κυμένιο (10.1%), γ-τερπινένιο (7.9%), β-καρυοφυλλένιο (0.4%), λιναλοόλη (0.4%) και τερπινεν-4-όλη (0.3%). Προσδιορίστηκαν και τα ακόλουθα συστατικά: τρικυκλένιο, σαβινένιο, λιμονένιο, λιναλοόλη και καμφορά.
Από τα συστατικά του προκύπτει οτι διαθέτει θυμόλη και σε συνδιασμό με την καμφορά εκτός από την μικροβιακή του δράση πιστεύω οτι εκτός από την εισαγωγή του μέσο τροφής στην διατροφή της μέλισσας θα μπορούσε μέσο ψεκασμού εκτός απο απολύμανση να δράσει και εναντίον της βαρροα .
Κάποιοι άλλοι επιστήμονες ασχολήθηκαν με την πιθανή αντιμυκητιασική δράση που μπορεί να έχει το αιθέριο έλαιο του δικτάμνου έναντι του μύκητα Penicillium digitatum [Daferera et al. 2000]. Χρησιμοποίησαν στα πειράματά τους το αιθέριο έλαιο του φυτού καθώς και καθαρή θυμόλη και καρβακρόλη ως θετικά δείγματα. Μετά το τέλος των πειραμάτων διαπίστωσαν ότι η μέση ανασταλτική δόση της καθαρής θυμόλης (ED50, η δόση που προκαλεί αναστολή της ανάπτυξης του μύκητα κατά 50%) και η ελάχιστη ανασταλτική δόση (MIC) ήταν 79 και 200 μg/mL, και της καθαρής καρβακρόλης 47 και 160 μg/mL, αντίστοιχα. Επιπλέον, το αιθέριο έλαιο του φυτού οδηγούσε σε καθολική αναστολή της ανάπτυξης του μύκητα στη συγκέντρωση 300 μg/mL. Το γεγονός αυτό οδήγησε στο συμπέρασμα ότι η συνύπαρξη στο αιθέριο έλαιο του φυτού της θυμόλης και της καρβακρόλης έχει ως συνέπεια την εμφάνιση συνεργιστικού αποτελέσματος στην αναστολή της ανάπτυξης του μύκητα.
Επίσης έχουν γίνει μελέτες εκτός απο μύκητες και σε ακάρεα και άλλους μικροοργανισμούς με μέγεθος περίπου 0, 3 χιλιοστών αλλά και μεγαλύτερους που τρέφονται με τα νεκρά κύτταρα και ο ψεκασμός με δικταμο ειχε πολυ καλά αποτελέσματα .

aegeanbees
Автор

Καλησπέρα Πέτρο συνονόματε..!! Αν εχουμε ενα μελίσσι με 5 τελάρα (εχει και από λιγο γονο σε 2 πλαισια) και θέλει σφίξιμο και εχουν ολα τα πλαισια από λιγο μελι τι κανουμε? πως συγκεντρωνουμε το μελι σε λιγα πλαισια? ή να τα αφήσω ετσι χωρις να τα σφιξω?

petrosmp
Автор

σιροπι 30 νοεμβρη? σκεφτομουν και εγω να βαλω αλλα το φοβηθηκα. μπορεις να μας πεις δυο λογια πανω στην τροφοδοσια με σιροπι τον χειμωνα?

nikosbarcelona
Автор

Γειά στην παρέα.
Γυρεοπιτα που την έβαλα τον Νοέμβριο θα αντέξει μέχρι τον Φεβρουάριο αν δεν την φάνε ή μπορεί να χαλάσει και πρέπει να την βγάλω?

samkleo
Автор

Καλησπέρα και από Καλαμάτα, ασυγχώρητος χαχαχαχαχαχ

photisgg
Автор

Τα κακά του τροφοδότη. Μας στερεί το υλικό.

nkouk