#Kayseri Akkışla yaylasında yoğurt festivali 🍃

preview_player
Показать описание
Akkışla halkı, göçebe obalar halinde Orta Asya’dan gelmiş Oğuz Boylarından bayat Türkmenleridir ve bugünkü ilçe sınırları içerisine yerleşmiştir. Bugün üç kasaba ve sekiz pare köy kalmıştır. Akkışla daha önce Sivas il sınırları içinde bulunmaktayken, Kayseri'nin il olması ile birlikte Kayseri ili Pınarbaşı (Aziziye) ilçesine bağlanmıştır. Ardından Bünyan ilçesine bağlanmış ve bu durum 1987 yılına kadar devam etmiştir. 19 Haziran 1987 tarihinde Kayseri'nin bir ilçesi olarak tescil edilmiştir.
Akkışla Yoğurt Festivali
Akkışla'da Belediye teşkilatı 1953 yılında kurulmuştur. İlçe Akkışla adını; kuzeyindeki kayaların beyazlığından ötürü Ak ve kış aylarında hayvanların dışarıda kalmasına müsait olduğundan da Kışla kelimesini birleştirerek Akkışla olarak almıştır.
İlçe halkının büyük kısmı geçimini tarım ve hayvancılıktan kazanır. Akkışla’da faal nüfusun %65'i ufak çaplı tarım ve hayvancılıkla uğraşmakta olup, %35’i yurt içinde ve yurt dışında geçici veya kadrolu işçi, memur, esnaf olarak çeşitli sektörlerde çalışmaktadır. İlçe dahilinde, buraya has kök boyası ile Gömürgen kasabası ve Ganişeyh köyünde kilim, heybe, seccade gibi el sanatları ile halı dokumacılığı yapılmaktadır.[kaynak belirtilmeli] Ufak çapta birkaç demirci ve marangoz atölyesi dışında,su fabrikası, evcil hayvan çiftliği vardır. 7 market, fırın, internet cafe, bilardo salonu, lokanta vardır.
İlçe halkının büyük bir bölümü tarım ve hayvancılıkla uğraştığından yazın tarla, bağ ve bahçe işleri, aynı zamanda hayvancılıkla uğraşanlar daha iyi verim alabilmek için yazın yaylalara çıkarlar. Kışın ise hayvanlarını ağıllara çekerek bakımlarını burada yaparlar. İlçe genelinde 1937 yılına kadar okur-yazar olan yok denecek kadar az iken, bu gün okur-yazar oranı % 93'e çıkmıştır.[kaynak belirtilmeli] Okur-yazar nüfusun %38’i ilkokul, %28’i ortaokul, %18’i lise, %6 sı yüksekokul mezunudur.

İlçe genelinde sinema, kültür sitesi, çocuk bahçesi, dinlenme parkı ve lunapark gibi eğlence yerleri bulunmamaktadır. Sadece internet cafe ve bilardo salonu bulunmaktadır. akkışla halkı Oğuzların bayat boyundan gelen Türkmen lerdir. kuzugüdenli (conali) aşiretine mensupturlar. düğünleri 3 gün surer davulla yapılır.
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Merhaba herkesin geçmiş bayramı mübarek olsun 🍃

Sadebihayat
Автор

Temiz hava güzel bir gün. Eğlenceli bir festivaldi.

necmettinhanilci
Автор

Merhaba, 🎁👈 yoğurt festivali, ilk defa izliyorum, çok güzel 🌴keyif aldım

Автор

AA ilk duydum yoğurt festivali ve çok beğendim 👍🔔👈

ÜlpersTastyRecipes
Автор

Güzel festivale benziyor oldukça da kalabalık 👍panayır gibi

selcuk.yildiz
Автор

Şu kalabalığı görünce kendimi o kuyruğa atasım geldi vallahi bu kadar kuyruk olduğuna göre çok değerli birşey var orada eminim🤗hem çok güzel görüntüler olmuş emeklerinize sağlık

YigitTalhanndunyas
Автор

Merhaba. 151. komşunuz oldum. Like 11 oldu.Uğurlar olsun 🔔👍

Автор

wow nice to see lot people full in line

yuchienmoonrow
Автор

Good morning new friends I'm come to gift you support

PermataHati
Автор

Komşu olalım mı birbirimize sayfalarımıza

erdogduhobiuretimcanlimuha
Автор

Güzel festivale benziyor oldukça da kalabalık 👍panayır gibi

selcuk.yildiz