Το αντάρτικο στον Πόντο | Σάββας Καλεντερίδης

preview_player
Показать описание
Σάββας Καλεντερίδης: Το αντάρτικο στον Πόντο

Ο γεωπολιτικός αναλυτής σε εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στο ινστιτούτο @elismeelisme3542

Πατήστε Like 👍στο βίντεο 📺
Χτυπήστε το καμπανάκι 🔔 των ειδοποιήσεων

🖥️Social Media Monitor:

Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Τον σεβασμό μου στον άξιο πατριώτη Σάββα Καλεντεριδη!

thanosvoyatzis
Автор

Πολύ ενδιαφέρον. Ένα Θέμα για το οποίο οι Νεο Έλληνες γνωρίζουν ελάχιστα ή και τίποτα! Μακάρι να συνεχίσετε να ρίχνετε φως επάνω στο συγκεκριμένο θέμα με περισσότερα βιβλία, διαλέξεις κ.τ.λ.π. Ευχαριστούμε. Με εκτίμηση Κλώνος Δημήτρης ( με καταγωγή από Σαμψούντα από τη μεριά του παππού). Χριστός Ανέστη! Προσδοκώ και την Ανάσταση της Ελλάδας!

ScrapwoodCity
Автор

εχω δύο ρωμαϊκα μαshέρια ✊🏻 οι τεμετέρ έρθαν α'σην Αργυρούπολη του Πόντου✌🏼Ζήτω οι τεμετέρ✌🏼

akades
Автор

Ο Θόδωρος Μικρόπουλος και ο Στάθης Λεοντιάδης, περιοχή Έρπαας, ήταν μεταξύ των οπλαρχηγών;

ΜιχάληςΝεοφυτίδης
Автор

Με το συμπάθιο αλλα απ ότι θυμάμαι απο δικές μου πηγές απ τα βιβλία των δικών μας Ιστορικών! Ο απεσταλμένος του ελληνικού κράτους ο Αντισυνταγματάρχης Ονομαζόταν Καθενιώτης!Ισως ειναι και λόγου τυπογραφικής απροσεξίας!!Απ ότι λέγανε πολλοί!! τα μεγάλα καπετανάτα ήταν Ενδιάμεσα Καβζας και της Μανης του Πόντου δηλ.της Ηρωικής Μπάφρας!!Τ ακούγαμε απ τους μεγάλους!!

theodorosnikodimo
Автор

Κύριε στην προσφώνηση σας ξεχάσατε να αναφέρεται την ανώτατη εφημη μνεία της υπηρεσίας(ΕΥΠ) για ανδραγαθία προσφορά στην πατρίδα κάτω από επικυνδυνες συνθήκες(Τουρκία) και με κίνδυνο της ζωής του και της οικογένειάς του. Σε αυτόν τον τόπο πρέπει επιτέλους να ξέρουμε ποιος είναι ο καθένας και τι πρόσφερε στην πατρίδα!!!

ΚωσταςΔημητριαδης-λσ
Автор

κ. Καλεντερίδη, μιας και είχατε θέσει το ερώτημα πριν μέρες, πως γίνεται και το Ρούβλι ανατιμάται παρά τις κυρώσεις, σας επισυνάπτω ένα άρθρο από το γνωστό έγκυρο αμερικανικό περιοδικό ECONOMIST, με θέμα "Εconomist: Γιατί η ρωσική οικονομία αντέχει στις κυρώσεις", το οποίο μπορείτε να βρείτε στο διαδύκτιο αν κάνετε τη σχετική αναζήτηση. Ακολουθεί το άρθρο:
Εconomist: Γιατί η ρωσική οικονομία αντέχει στις κυρώσεις
Το ρούβλι έχει ανακτήσει και με το παραπάνω τις απώλειες, ενώ η κίνηση στην πραγματική οικονομία δείχνει να μην επηρεάζεται από το μπαράζ δυτικών κυρώσεων. Ποιο είναι το μεγάλο όπλο της Μόσχας.
Στις αρχές Απριλίου o Economist επεσήμανε προκαταρκτικά στοιχεία που έδειχναν ότι η ρωσική οικονομία δεν επιβεβαίωνε τις προβλέψεις για κατάρρευση, ακόμη και όταν οι δυτικές χώρες εισήγαγαν κυρώσεις άνευ προηγουμένου. Πρόσφατα δεδομένα υποστηρίζουν περαιτέρω αυτήν την άποψη, επισημαίνει.
Με τη βοήθεια των κεφαλαιακών ελέγχων και των υψηλών επιτοκίων, το ρούβλι είναι πλέον τόσο πολύτιμο όσο πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου. Η Ρωσία φαίνεται να συνεχίζει τις πληρωμές των ομολόγων της σε ξένο νόμισμα.
Η πραγματική οικονομία είναι επίσης εκπληκτικά ανθεκτική. Είναι αλήθεια ότι οι ρωσικές τιμές καταναλωτή έχουν αυξηθεί κατά περισσότερο από 10% από την αρχή του έτους, καθώς η αρχική υποτίμηση του ρουβλίου έκανε τις εισαγωγές πιο ακριβές και πολλές δυτικές εταιρείες αποχώρησαν, μειώνοντας την προσφορά. Ο αριθμός των επιχειρήσεων που καθυστερούν τις πληρωμές των μισθών τους φαίνεται να αυξάνεται.
Από την άλλη πλευρά, όμως, η συνολική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας έχει μειωθεί ελάχιστα. Μετά από μια ανάπαυλα τον Μάρτιο, οι Ρώσοι φαίνεται να ξοδεύουν αρκετά ελεύθερα σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια, σύμφωνα με μια υπηρεσία παρακολούθησης δαπανών που διευθύνει η Sberbank, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας. Στις 29 Απριλίου, η κεντρική τράπεζα μείωσε το βασικό της επιτόκιο από το 17% στο 14%, ένδειξη ότι ο χρηματοοικονομικός πανικός που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο έχει ελαφρώς εκτονωθεί. Η ρωσική οικονομία αναμφίβολα συρρικνώνεται, αλλά οι προβλέψεις ορισμένων οικονομολόγων για πτώση του ΑΕΠ έως και 15% φέτος αρχίζουν να φαίνονται απαισιόδοξες.
Ακόμη και πριν από την εισβολή, η Ρωσία ήταν μια αρκετά κλειστή οικονομία, περιορίζοντας τον κίνδυνο από τις κυρώσεις. Αλλά ο μεγαλύτερος λόγος για την ανθεκτικότητα της οικονομίας σχετίζεται με τα ορυκτά καύσιμα. Από την εισβολή η Ρωσία έχει εξάγει ορυκτά καύσιμα αξίας τουλάχιστον 65 δισεκατομμυρίων δολαρίων υποστηρίζει το Κέντρο Έρευνας για την Ενέργεια και τον Καθαρό Αέρα, ένα think tank στη Φινλανδία. Το πρώτο τρίμηνο του 2022 τα έσοδα της κυβέρνησης από υδρογονάνθρακες αυξήθηκαν πάνω από 80% σε ετήσια βάση.
Στις 4 Μαΐου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου μέχρι το τέλος του έτους. Μέχρι τότε, να περιμένετε ότι η ρωσική οικονομία θα συνεχίσει να κινείται.

fonivoodos