Junior Yazılımcı Mülakatı | Hamza Coşkun

preview_player
Показать описание
Hamza Coşkun yine genç bir arkadaşımız olarak mülakata katıldı ve çok güzel bir mülakat geçirdik kendisiyle. TechBuddy bünyesinde daha önceki mülakatlar gibi bu sefer de yine önce mülakat sonra da feedback bölümü oldu. Kendisine medeni cesareti için teşekkür eder, mülakattaki başarısından dolay tebrik ederim.

#TechBuddy
#blazor #docker #dotnet

Do not forget to subscribe

Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

1. Mülakat Akışı ve Sorular: Hamza Coşkun ile yapılan mülakatta, onun CV'si ve geçmiş projeleri üzerinden sorular yöneltildi. Özellikle yazılım dilleri ve algoritmalar üzerine yoğunlaşıldı.

2. İki Boyutlu Diziler ve Algoritmalar: Mülakatta, iki boyutlu dizilerle ilgili bir algoritma sorusu Hamza'ya soruldu. Bu soruda, grid üzerindeki komşuluk ilişkileri değerlendirilerek doğru sonuçlar elde edilmesi bekleniyordu.

3. Kodlama Deneyimi ve Teknik Yetenekler: Hamza'nın genç yaşta yazılıma başlamış olması ve çeşitli projelerde yer almış olması mülakatta olumlu bir izlenim yarattı. Kodlama sırasında bazı değişken isimlendirme ve kontrol hataları olsa da genel olarak doğru bir yaklaşımla problemi çözmeye çalıştı.

4. Gerçek Mülakat Simülasyonu: Mülakat boyunca gerçek bir iş görüşmesi ortamı simüle edilerek, Hamza’nın baskı altında nasıl performans gösterdiği gözlemlendi. Hamza’nın bu süreçteki heyecanı ve baskıyla başa çıkma şekli de değerlendirildi.

5. Geri Bildirim ve Sonuçlar: Hamza’ya, CV düzenlemesi ve kodlama sırasında izlediği yol hakkında geri bildirim verildi. Mülakat genel olarak başarılı geçti ve Hamza’nın yazılım alanındaki potansiyeli ve yetenekleri olumlu değerlendirildi.

onur_eren
Автор

Hamzanın kalitesi başkadır, videoda da belli olmuş zaten seviliyorsun başarılar. :)

OguzhanMath
Автор

Hamza Ecole 42’de kimsenin göremediği noktaları çok iyi gören ve düşündüğü algoritmayı hızlı ve hatasız şekilde çalıştırabilen çok iyi bir yazılımcıdır. Github sayfasında da yaptığı projelerde algoritma yeteneklerini görebilirsiniz. Helal olsun yine çok iyi iş çıkartmış 🔥

buraksoykan
Автор

Bence algoritma sorusu başvuranın problemlere yaklaşımını anlamaya yardımcı olur. Fakat günü crud işlemleri ile geçen bir web developer`a web development lifecycle`dan sorular daha doğru olur doğru adayı bulmak için.

mehmetakifyldz
Автор

İçerik güze, arkadaşı cesareti için tebrik ederim. Soru seviyeye göre zor.

ucretsiztakipci
Автор

Soruda aslında her elemanın hem kendi bulunduğu griddeki komşusu ile hem de kendisinden bir önceki elamanın aynı indexde olanı ile ve aynı şekilde sonrası ile komşu olduğunu söyleyebiliyoruz. Burada ilk başlangıçta array içerisinde dolaşırken bir önceki bir sonraki kısmını kontrol etmek gerekiyor. Mesela elemanın kendi bulunduğu gridde bir sonraki değil bir önceki olabilir ve bir sonraki olmadığı için doğru sonuç vermeyebilir. Ya da daha başlangıçta bir önceki indexi kontrol edemeyeceği için istediğimiz sonuca ulaşamayabiliriz. Bu kontrolleri yapıp array içinde dolaşmak gerekiyor.

cKc.
Автор

En sevdiğim content. Umarım sık sık yeni videolar görürüz. Emeğinize sağlık <3
edit: CV göremedik sanırım veya ben kaçırdım. Bunları da görebilsek güzel olmaz mı demek istiyorum.

marktwain
Автор

Hamza Coşkun 42Kocaeli havuzunda boğulmamı engelleyerek hayatımı kurtardı, iyi ki varsın Hamza ❤

funnytimezula
Автор

Yeni başlayan kardeşlerimiz önce notasyonları öğrenirse Deve Notasyonu (Camel Notation), Paskal Notasyonu (Pascal Notation), Altçizgili Notasyon (Underscore Notition) çok işlerine yarar. Bence 5 ay önceki koduna baktığında her yer X Y olduğu için hiç bir şey anlamaz. Değişkenleri Camel la, fonksiyonları Pascal la, projenizde birden fazla dil varsa diğer dilin değişkenlerini Underscore la yazarsanız sizin için daha güzel olur. Çocuk o kadar alışmış ki her yere x y yazıyor otomatik. Birde uzun değişken yazmaya korkmayın ve türkçe karakter kullanmayın.

Şöyle yazabilirsiniz mesela

MarixtenGelenSutunDegeri
MatrixinSatirSayisi
MatrixinIciniDoldur
MatrixeYaz
KomsusuVarMi
KacinciSatir

gibi değişkenler kullanırsanır daha sonra kodu açtığınız da okumak daha kolay olur.

uranos_gaia
Автор

video anasayfama düştü ve bu sayede izleme fırsatım oldu.yazılım konusunda daha çok başlardayım bu yaz biraz da olsa üstüne koymak istiyorum. bölümüm EEE fakat hem bölümümle kesiştiği için yazılımı öğrenmem gerekiyor hem de gerçekten sevdiğim bir alan. mühendissel olarak bir probleme çözüm bulmak da alanımla ilgili ve bunun yazılıma faydalı olabileceğini düşünüyorum. açıkcası böyle videoları hep düşünürdüm ilk defa böyle bir örneği görmem benim için güzel oldu teşekkür ederim. ayrıca hiç c# bilmiyorum çok az bir c biliyorum ona rağmen sorunun mantığını ve bazı satırları arkadaş da üzerinden giderken anladım bunun için mutluyum.umarım bu seviyelere bende kısa sürede kalıcı bir şekilde gelebilirim

bilgemanyak
Автор

Hcoskun'un 42Kocaeli'de bize çok yardımı olmuştur, adamsın hcoşkun ❤

mertcatalkaya
Автор

Elemanların 1. İndisleri veya 2. İndisleri eşitse sonuç bir oluyor. Diğer koşullarda 0 verilmeli. Gerisi zaten iç içe for döngüsü. Hatta for döngülerinde dizinin indis uzunluklarını çarpıp büyük eşittir dersek o zaman sadece bu dizi için değil istediğimiz dizi boyutunu da verebiliriz algoritmaya.

ilkayguvenc
Автор

TechBuddy, eğer kabul ederseniz sizi de sektördeki yılınıza göre bir soruya ya da sorulara tabii tutalım bakalım siz de çözebiliyor musunuz ? Birisi böyle videolar çekip atıyorsa izleyicilere kendisinin kanıtlaması gerektiğini düşünüyorum ^^ Aksi takdirde bomboş.

recepsadullahyegin
Автор

Bence mülakatlara ben bu işi hakediyorum diye girmeyin. Kendinizi yeterince geliştirmişseniz bu şirket beni hakediyor mu diye girin.

kazimkinci
Автор

Hamza ile 42 Kocaeli'de tanıştık. Adam kod anlamında dipsiz kuyu, çok da mükemmel bir insan. Hcoskun alfadır💚

yusufyasar
Автор

Sorunun çözümü için sayının matriste bulunduğu konum, köşegen mi diye bakarsak işler kolaylaşır. Köşegen ise kendisini sarmalayan çapraz iki öğe komşu, köşe değilse ortada olup olmadığını kontrol etme kısmı kalıyor. Bunu kontrol edersek de örneğin 6 ve 3 1 indexli dimensoonda iken 3'ün konumu orta sağ, oradan yola çıkarak komşuları 3 tane olacak yani kendi satirinda yanındaki eleman, 1. index ve 5. index komşular. 6 için de yanındaki eleman yani 3, 0. index ve 4. index komşu olacak. İki gruplama yaparak çözülebilir. İlki numara köşegen mi? İkincisi numara ortada mı? bu iki soru soruyu çözdürür diye düşünüyorum. Güzel soru.

ortasekerli
Автор

merhaba kullandiğiniz Webcam markasini verir misniz teşekkürler

gokturkucan
Автор

14:54 Unuttuğum case yüzünden yazdığım kodlar saçma gelip değiştirdiğimde hep başıma çok büyük belalar aldım :D Vardır eski benin bir bildiği deyip çalışan kodu ellememeye karar verdim algoritma taraflarında özellikle :D

oguz
Автор

yön kontrolü yapmaya asla gerek yok direkt bir fonksiyon aracılığı ile ilk önce tüm elemanların matrix'teki x, y index değerlerini alırız sonrasında matrixi dolaşarak mevcut x, y'nin diğer elemanların x y'leri ile farkının 1 ve 0 olup olmadığını if ile tespit ettikten sonra eğer dif x 1 ise ya da dif y 1 ise sonuc matrixinde 1 else 0 ile doldurarak yapılabilecek bir soru aslında. arkadaşın kod yazma stilini başarılı fakat aşama aşama düşünmek yerine bir anda sonuca odaklı gitmesinden kaynaklı + strest'ten tam olarak yapamadığını düşünüyorum yoksa düşünme şekli falan hoşuma gitti.

emrerkus
Автор

Selamlar, soru çok iyimiş kendimizi deneyebilmemiz için kodları paylaşabilirmisiniz ?

dogus