Η Κίνα υλοποίει τον νέο ''Δρόμου του Μεταξιού'' μέσω Τουρκίας!

preview_player
Показать описание
Κοσμογονικές εξελίξεις
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η δημιουργία του ''Δρόμου του Μεταξιού'' είναι μια κοσμογονική γεωπολιτική αλλαγή που θα προωθήσει την λεγόμενη κινεζική νέα τάξη πραγμάτων και θα κάνει την Κίνα πρώτη οικονομική δύναμη στον πλανήτη τα επόμενα 20 χρόνια.

H Toυρκία εκμεταλλεύεται αυτή την κατάσταση και μπαίνει στο παιχνίδι. Μην ξεχνάμε πως ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός που τερμάτισε την επιχείρηση Ναγκόρνο-Καραμπάχ ήταν η καθιέρωση του διαδρόμου μεταξύ Ναχιτσεβάν και Αζερμπαϊτζάν. Ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλάμ Αλίγιεφ, ανακοίνωσε ότι θα δημιουργηθεί σύνδεση εθνικής οδού μεταξύ Ναγκόρνο-Καραμπάχ και της δεύτερης αυτόνομης περιφέρειας Ναχιτσεβάν.

Τα σιδηροδρομικά έργα, που αποτελούν το ένα σκέλος αυτού του δρόμου που προκάλεσε ενθουσιασμό σε ολόκληρη την περιοχή, προχωρούν ταχύτητα. Με την ολοκλήρωση του έργου Σιδηροδρόμων Kars-Iıdır-Nakhchivan, που ξεκίνησε το 2018, θα αναβιώσει επίσης ο ιστορικός δρόμος του Μεταξιού.
Πολλοί λένε δε, πως πίσω από τον πόλεμο βρισκόταν και η Κίνα, καθώς έχει τα δικά της συμφέροντα. Ο διάδρομος που θα ανοίξει θα δημιουργήσει ένα νέο εμπορικό δυναμικό. Με τον τρόπο αυτό, η Τουρκία θα αυξήσει το εξαγωγικό δυναμικό της στην Κεντρική Ασία και θα ενισχυθεί στην περιοχή.
Μην ξεχνάμε επίσης πως ο Ερντογάν πούλησε τους Ουιγούρους στην Κίνα. Η θεαματική αυτή μεταστροφή του Τούρκου προέδρου σχετίζεται με την πρόθεση της Άγκυρας να συνεργαστεί με την Κίνα στον αμυντικό τομέα, αλλά και στην αγορά όπλων από τη συγκεκριμένη χώρα.

Οι τελευταίες εξελίξεις
Ο υπουργός Εμπορίου της Τουρκίας Ruhsar Pekcan, παρακολούθησε σήμερα την τελετή καλωσορίσματος του πρώτου τρένου, το οποίο επέστρεψε από το Xian της Κίνας. Πριν λίγες ημέρες είχε αναχωρήσει από το Çerkezköy της Κωνσταντινούπολης, με προορισμό την Ασιατική χώρα.

''Σήμερα, οι αναδυόμενες οικονομίες της Ασίας παίζουν έναν κομβικό ρόλο στο παγκόσμιο εμπόριο. Υποστηρίζουμε το έργο της σιδηροδρομικής γραμμής Μπακού-Τιφλίδα-Καρς, το οποίο είναι ένα κρίσιμο σημείο μετάβασης στις μεταφορές στην Κίνα.
"Η αποτελεσματική χρήση αυτής της σιδηροδρομικής γραμμής, θα συμβάλλει σημαντικά στη βιώσιμη ανάπτυξη της Ασιατικής Τράπεζας Επενδύσεων και Υποδομών. Επιπλέον, η Ασιατική Τράπεζα Επενδύσεων και Υποδομών, της οποίας η χώρα μας είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη, προσφέρει στρατηγικές ευκαιρίες στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ''Δρόμος του Μεταξιού''.
Είμαστε περήφανοι και χαρούμενοι που τα τουρκικά προϊόντα έχουν φτάσει στην Κίνα μέσα σε 13 ημέρες. Αυτά τα ταξίδια θα αυξηθούν και θα συνεχιστούν.''

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
#ΤΟΥΡΚΙΑ
#ΚΙΝΑ
#ΡΩΣΙΑ
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Καλα τωρα! Ο δρομος του μεταξιου περναει απο το σουεζ εδω και εναμιση αιωνα. Τι ειδηση ειναι αυτη;

issith
Автор

ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ...ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ...ΕΦΑΓΕ ΠΟΡΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ....ΚΑΙ ΠΕΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ....ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ....ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΕΙΟΣ ?

ionnakatinas
Автор

Φυσικά και θα βρει τον τρόπο ο Κινέζος. Είναι ο πρώτος επενδυτής στην Ρωσία και ο τρίτος στην Κίνα. Απ' το 2018 που η Ρωσία κατάλαβε το παιχνίδι και πλησίασε την Αμερική, βλέποντας πιο καχύποπτα το Κινέζο, ο άλλος πελάτης θα δώσει τα πάντα να τους κάνει τις χάρες. Δεν αφήνει τέτοιες ευκαιρίες ο Ερντογάν. Ρόλο κερκόπορτας παίζει σε όλη την ιστορία του.

ikkkwn
Автор

Πρέπει να βελτιώσετε λίγο τις γνώσεις σας εκεί, αυτό είναι φυσικό επόμενο, το θέμα είναι εμείς τι εμπορικές συμφωνίες κάνουμε με Κίνα.

innosanto
Автор

Have you heard of Pireaus? Literaly the head of the Dragon... A port>>> train

Flokithedog
Автор

Πάντα ο χερσαιος ήτανε μέσω ανατολιας, και ο θαλάσσιος περνάει από Ελλάδα. Ιστορικά νομίζω έτσι ητανε. Θα βγάλουμε και οι. Δύο λεφτά, εμείς από θαλάσσιο. Αλλά και από χερσαίο μπορούμε να βγάλουμε άμα περνάει από Ανατολια μπορεί μετά να έρχεται Θράκη άμα το πείσουμε.
Δεν είναι κάτι καινούργιο.

innosanto
Автор

Θα βρη άκρη ο τούρκος.Το θεμα ειναι εμεις που θα βρουμε μέση άκρη και τελος.

giorgostrifonas