Τουρκία - Γαλλία σε αναπόφευκτη ολομέτωπη σύγκρουση στην Α. Μεσόγειο

preview_player
Показать описание
Πώς η Τουρκία κατάφερε να γίνει ο νούμερο ένα εχθρός του Μακρόν σε Α.Μεσόγειο & Αφρική
------
Ηπροηγούμενη επιστολή Γάλλων αποστράτων ανωτάτων αξιωματικών με πολεμική εμπειρία σε πεδία μαχών, σε Αφρική και Αφγανιστάν, καθιστούσε την Τουρκία ως τον υπαριθμό 1 “εχθρό” της Γαλλίας σε Α.Μεσόγειο και Αφρική.

Σήμερα το γαλλικό ίδρυμα στρατηγικής έρευνας IFRI, είναι ακόμα πιο αποκαλυπτικό αφού σε έκθεση του περιγράφει την επερχόμενη τουρκογαλλική σφοδρή “σύγκρουση” σε δύο περιοχές , Α.Μεσόγειο-Βόρεια Αφρική.

"Οι μονομερείς ενέργειες του Ερντογάν ζωντανεύουν τη μνήμη της οθωμανικής αυτοκρατορίας, ενός ιστορικού αντιπάλου, προκλητικού, ακόμη και εχθρού της Δύσης, στη γαλλική συλλογική φαντασία”, αναφέρει Γάλλος ειδικός.

Η ανάλυση που δημοσιεύθηκε στο Γαλλικό Ίδρυμα Στρατηγικής Έρευνας IFRI, αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά, την αυξανόμενη επιρροή της Τουρκίας ως περιφερειακή δύναμη στην αναζήτηση γεωστρατηγικής αυτονομίας.

Οι πρόσφατες ανακαλύψεις φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο και ο υπό σχεδιασμό αγωγός EastMed διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην ώθηση της Άγκυρας προς μια πολιτική αντιπαράθεσης με τις γαλλικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο επεκτατικός χαρακτήρας της Τουρκίας στην περιοχή έφεραν τον ανταγωνισμό εξουσίας με τη Γαλλία, σε άλλο επίπεδο. Αυτή η σφαιρική μετατόπιση ισχύος μπορεί να περιγραφεί ως μια άνοδο δύο ρεβιζιονιστικών μεσαίων δυνάμεων στον κόσμο.

Η αντίδραση της Τουρκίας στον αποκλεισμό της από την αναδυόμενη τάξη ενέργειας και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο ήταν διπλή.

Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία της Λιβύης στην περιφερειακή γεωπολιτική τάξη της Βόρειας Αφρικής, αυτή η κατάσταση έχει γίνει ακόμη πιο σημαντική για το Παρίσι.

Ο Μάκρον προσπάθησε να πετύχει τέσσερις βασικούς στόχους στην πολιτική του στη Λιβύη

1. Προστασία της επιρροής της Γαλλίας στη Βόρεια Αφρική, μια περιοχή που το Παρίσι βλέπει ως μέρος της άμεσης σφαίρας επιρροής της.

2. Την επίτευξη μεγάλου μεριδίου από τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Λιβύης.

3. Τον έλεγχο της εξάπλωσης του πολιτικού Ισλάμ στη νότια πλευρά της Ευρώπης.

4. Την αμυντική συνεργασία με Αίγυπτο και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που είναι περιφερειακοί εχθροί της Άγκυρας, για να αποτραπούν οι περιφερειακοί στόχοι της Τουρκίας.

Όσο για την παρέμβαση της Τουρκίας στη Λιβύη, αυτή αφορά αποκλειστικά στην στήριξη της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA).

Το πιο σημαντικό, η πολιτική της Άγκυρας στη Λιβύη διαμορφώνεται από τα ενεργειακά συμφέροντα, με εξασφάλιση πρόσβασης στο πετρέλαιο της Λιβύης, και χρήση της χώρας ως εργαλείου αντιστάθμισης στους εχθρούς της Τουρκίας στις θαλάσσιες διαφορές της Ανατολικής Μεσογείου ( Ελλάδα-Κύπρο).

Βλέποντας από το Παρίσι τις τολμηρές κινήσεις της Άγκυρας, ξεκίνησε ΉΔΗ να διεισδύει σε μια ευρύτερη περιοχή όσον αφορά τις γεωπολιτικές τάσεις.
Αυτό τον συγκρουσιακό περιβάλλον μεταξύ Παρισιού και Άγκυρας επηρεάζει σημαντικά την εσωτερική δυναμική του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για αυτό και πολύ σύντομα η Τουρκία θα εκδιωχθεί από την Λιβύη, ότι και να δηλώνει η πολιτική ηγεσία της χώρας.
----------
Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:
-----------------
#ΤΟΥΡΚΙΑ
#ΓΑΛΛΙΑ
--------------
-Videos animations, maps, used:
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Ένας λόγος επιπλέον πού επιβάλεται νά αναπτηχθούν οί συμμαχικές σχέσεις μας μέ τήν Γαλλία

konstantinosvelalis
Автор

Η αλήθεια είναι αυτή οΕμμανουηλ Μακρόν έδειξε πόσο παλικάρι είναι όταν η Ευρώπη έδειξε πόσο πολύ μας υποστηρίζει μας είχαν τα καλύτερα

UserUser-vdvy
Автор

Ρε παιδιά η Τουρκία δεν έχει αεροπορία που θα πάει ακριβώς για πόλεμο;;; με τα drone θα κάνει δουλειά;;; τι Γαλλία και τι Ισραήλ και τι Ελλάδα ονειρεύεται;;

gregoryad
Автор

Αφού δεν την πλακωνετε Γαλλία, Ισραήλ και Ελλάδα καλά σάς κάνει.

efstratiosbotseas
Автор

Η. Φοβική νεύρωση χρειάζεται ψυχοθεραπεια

hera
Автор

Αυτά τα ξανακούσαμε, και ο Ερντογάν, και τα βαρεθήκαμε. Με λόγια δεν γίνετε τίποτα.Έφεραν το αεροπλανοφόρο στην Κύπρο, και τι έγινε;Μήπως θα μείνει εκεί επαπειρο;Όχι βέβαια. Λοιπόν χεστηκε ο Ερντογάν, μόλις θα φύγει απο την Κύπρο, θα ξαναρχίσει πάλι τα δικά του.

peteryoakim
Автор

, η Γαλια δεν έχω την δύναμη να κάνει τίποτα έχει ευθύνη για τα εγκλήματα με την αραβική άνοιξη που έκανε τόσες δολοφονίες και έφερε στην πατρίδα.μου τόσους μεταναστες

billtsioutsoumis