Αντιστρ. εα Καμπουρίδης: Ο Ερντογάν θέλει δικό του στράτευμα -Σοβαρά προβλήματα απειθαρχίας στις ΤΕΔ

preview_player
Показать описание
Πολύ σοβαρά θέματα απειθαρχίας και έλλειψης συνοχής αποκαλύφθηκαν στο τουρκικό στράτευμα με αφορμή την συμπλοκή ισλαμιστών και ατατουρκιστών ανθυπολοχαγών στην Σχολή Πεζικού της Τουρκίας (Τούζλα), προκαλώντας παράλληλα εντύπωση η προσπάθεια της τουρκικής κυβέρνησης για την απόκρυψη του θέματος για ένα μήνα περίπου, προφανώς για να μην γίνει γνωστό ένα τόσο σοβαρό δομικό θέμα στο τουρκικό στράτευμα.

Παράλληλα, έγιναν γνωστά στοιχεία σχετικά με την μεθοδευμένη προσπάθεια από πλευράς Ερντογάν να ιδρύσει δικό του στράτευμα το οποίο όμως έχει σοβαρά εσωτερικά προβλήματα ανομοιογένειας και απειθαρχίας.

Ο Τούρκος Πρόεδρος μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, έδωσε εντολή για δημιουργία νέου εθνικού στρατού ο οποίος φέρει χαρακτηριστικά προσωπικού στρατεύματος.

======================
Κεφάλαια:
0:00 - Εισαγωγή
0:03 - Σοβαρά προβλήματα απειθαρχίας στον Τουρκικό Στρατό
2:22 - Έλλειψη εμπιστοσύνης στην στρατιωτική ιεραρχία

-----------------
Πολύ σοβαρά θέματα απειθαρχίας και έλλειψης συνοχής αποκαλύφθηκαν στο τουρκικό στράτευμα με αφορμή την συμπλοκή ισλαμιστών και ατατουρκιστών ανθυπολοχαγών στην Σχολή Πεζικού της Τουρκίας (Τούζλα), προκαλώντας παράλληλα εντύπωση η προσπάθεια της τουρκικής κυβέρνησης για την απόκρυψη του θέματος για ένα μήνα περίπου, προφανώς για να μην γίνει γνωστό ένα τόσο σοβαρό δομικό θέμα στο τουρκικό στράτευμα. Παράλληλα, έγιναν γνωστά στοιχεία σχετικά με την μεθοδευμένη προσπάθεια από πλευράς Ερντογάν να ιδρύσει δικό του στράτευμα το οποίο όμως έχει σοβαρά εσωτερικά προβλήματα ανομοιογένειας και απειθαρχίας, συνεκτιμώντας και τον τρόπο πρόσληψης των στελεχών στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΤΕΔ) μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.

Η συμπλοκή μεταξύ των νέων αξιωματικών προέκυψε μετά από την άρνηση ομάδας ανθυπολοχαγών να φέρουν στην στολή τους την 10η Νοεμβρίου (ημέρα μνήμης του θανάτου του Μουσταφά Κεμάλ) την κονκάρδα με τον Ατατούρκ όπως προβλέπεται από το σχετικό πρωτόκολλο. Ακολούθησε επέμβαση της Στρατοχωροφυλακής και οι ανθυπολοχαγοί υποστηρικτές του Ατατούρκ τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μέχρι την ολοκλήρωση της σχετικής εισαγγελικής έρευνας. Κοσμικοί πολιτικοί κύκλοι διαμαρτυρήθηκαν ότι στοχοποιήθηκαν οι κεμαλιστές ανθυπολοχαγοί κατηγορώντας την κυβέρνηση και τον Υπουργό Άμυνας ότι επιτρέπουν την δραστηριοποίηση ισλαμιστών αξιωματικών στις τάξεις των ΤΕΔ αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι, το στράτευμα αποτελεί πεδίο δράσης και επιρροής των ισλαμικών δογμάτων (Tarikat). Ήδη έγινε γνωστό, ότι στη Σχολή Πεζικού αλλά και σε άλλες Μονάδες και Διοικήσεις των ΤΕΔ, ευδοκιμούν διάφορα ισλαμικά δόγματα προκαλώντας διχασμό και προβλήματα πειθαρχίας, επηρεάζοντας αρνητικά την επιχειρησιακή ετοιμότητα του στρατεύματος.

Ο Τούρκος Πρόεδρος μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, έδωσε εντολή για δημιουργία νέου εθνικού στρατού ο οποίος φέρει χαρακτηριστικά προσωπικού στρατεύματος. Ειδικότερα την περίοδο μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος:

Το 90 % των «Επιτελών» αξιωματικών τέθηκε εκτός στρατεύματος, δηλαδή των αξιωματικών οι οποίοι είχαν αποφοιτήσει από τη Σχολή Πολέμου και είχαν δυνατότητα προαγωγής στο βαθμό του στρατηγού.

30 χιλ. αξιωματικοί και υπαξιωματικοί αποβλήθηκαν από τις τάξεις των ΤΕΔ.

Από την απόπειρα του πραξικοπήματος και μέχρι σήμερα, προσελήφθησαν με ιδεολογικά κριτήρια περίπου 30 χιλ. αξιωματικοί και υπαξιωματικοί καθώς και 117 χιλ. συμβασιούχοι οπλίτες.

Καταργήθηκαν οι Ακαδημίες Πολέμου και ιδρύθηκε το Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας, στο οποίο υπήχθησαν όλες οι στρατιωτικές σχολές, με πρύτανη καθηγητή πανεπιστημίου ο οποίος είναι της προσωπικής επιλογής του Ερντογάν.

Καταργήθηκαν τα στρατιωτικά Λύκεια και θεσμοθετήθηκε η δυνατότητα εισαγωγής στις παραγωγικές σχολές αξιωματικών και υπαξιωματικών, μαθητών αποφοίτων θεοκρατικών σχολείων.

Αμέσως μετά το πραξικόπημα έπαψε για ένα έτος η λειτουργία όλων των παραγωγικών σχολών και αποβλήθηκαν όλοι οι σπουδαστές. Οι σχολές αυτές επαναλειτούργησαν με προσλήψεις σπουδαστών με ιδεολογικά κριτήρια από άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα οι οποίοι ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους εντός διετίας και ορκίσθηκαν ανθυπολοχαγοί. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι, μόνο την περίοδο 2017-2018, εισήχθησαν στις παραγωγικές στρατιωτικές σχολές αξιωματικών και υπαξιωματικών πάνω από 14.800 σπουδαστές οι οποίοι επιλέχθηκαν με ιδεολογικά κριτήρια. Επίσης το έτος 2018, 5.300 σπουδαστές αποφοίτησαν από τις παραγωγικές σχολές υπαξιωματικών οι οποίοι πρόσκεινται στον Ερντογάν.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο:

-----------------
Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:
-----------------
#Τουρκία
#ΈνοπλεςΔυνάμεις
#Ερντογάν

==========
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Οι αντιθέσεις, πολιτικές, θρησκευτικές μέσα στο τουρκικό στράτευμα υπήρχαν πάντοτε, αυτό όμως δεν εμπόδισε την Τουρκία να έχει δική της ανεπτυγμένη αμυντική βιομηχανία και τον δεύτερο ισχυρότατο στρατό εντός της Βορειοαντλατικης συμμαχίας.

methmichail