2021 LGS BAŞVURULARI OTOMATİK | SINAVA GİRMEK ZORUNLU MU ?

preview_player
Показать описание
Bu yıl Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 6 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilecek merkezî sınavın başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlandı.

Kılavuzda listesi ve kontenjanları verilen merkezî sınavla öğrenci alacak fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programları ve özel program ve proje uygulayan ortaöğretim kurumlarına öğrenci seçmek amacıyla yapılacak merkezî sınavla ilgili usul ve esaslara yer verildi.

Sınav başvurusu için ek işlemlere gerek kalmayacak
LGS kapsamında 6 Haziran 2021'de uygulanacak merkezî sınavın başvuruları, 5-14 Nisan 2021 tarihleri arasında Bakanlık tarafından merkezî olarak gerçekleştirilecek.

Otomatik başvuru işlemi, yurt içinde eğitim alan tüm 8'inci sınıf öğrencileri için gerçekleştirilecek. Yurt dışında e-okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler ise başvurularını yayımlanan kılavuzunda bulunan formu doldurarak yapacak. Böylece öğrencilerin ve velilerin sınav başvurusu için fiziki bir başvuru yapmasına gerek kalmayacak.

Başvurusu Bakanlık tarafından otomatik gerçekleştirilen öğrencilerin sınava katılma zorunluluğu bulunmayacak. Sınava katılmak isteyen öğrenciler herhangi bir başvuru işlemine gerek duymadan sınava katılabilecek.

Fotoğraflı sınav giriş belgesi 27 Mayıs 2021 tarihinden itibaren e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden açıklanacaktır. Okul müdürlükleri bu tarihten itibaren öğrencilerinin sınav giriş belgelerini alacak ve mühürleyerek öğrencilere teslim edecektir.

Sınavda değişiklik yok
LGS merkezî sınavında oturumlar, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımlarında herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Geçen yıl olduğu gibi 2021 yılında da sınav uygulaması iki oturum hâlinde gerçekleştirilecek. Öğrencilere hepsi çoktan seçmeli toplam 90 soru sorulacak. Birinci oturum Türkiye saatiyle 09.30'da, ikinci oturum ise 11.30'da başlayacak. Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika yanıtlama süresi verilecek. İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve öğrencilerin yanıtlaması için 80 dakika süreleri olacak.

Sözel ve sayısal bölümlerdeki her bir alt test için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek. Her bir öğrencinin, her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak.


Sınavlı okullarda öğrenci kontenjanı 174 bin 160
Açıklanan kılavuzun ekinde merkezî sınavla öğrenci alacak Anadolu liseleri, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programları ve özel program ve proje uygulayan ortaöğretim kurumları da yer aldı. Açıklanan listeye göre Türkiye genelinde 2 bin 60 liseye merkezi sınav puanına göre öğrenci yerleştirilecek.

Bu kapsamda, sınavla öğrenci alan okullara toplam 174 bin 160 öğrenci alınacak. Anadolu liselerine 56 bin 396, fen liselerine 36 bin 980, sosyal bilimler liselerine 10 bin 142, Anadolu imam hatip liselerine 36 bin 712, mesleki ve teknik Anadolu liselerine 33 bin 930 kontenjan ayrıldı.

Kılavuza ulaşmak için tıklayınız.
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Hocam lgsye girip kötü puan aldım diyelim sınavsız liselere gidebilir miyim?

abdullaholcay
Автор

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için

mustafailekarskvideolar
Автор

Öğrencinin sınav giriş yeri, salonu, sıra numarası, alacağı sınav tedbir hizmeti gibi bilgiler 27
Mayıs 2021 tarihinde e-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminden ilan edilecektir.

kolayders
Автор

Hocam obp ile farklı semtlerdeki liselere gidebiliyormuyuz yoksa sadece adresimizde olanlaramı

huseyindurmus
Автор

Adrese dayalı nereye yerşebilecğimi nerden öğrenebilirim ve adrese dayalı yerleştirmede karne puanı varmı

nadiraydogdu
Автор

simdi ben sinava girmicem dilekce vercekmiyim acil cevap lzm

flowienntr
Автор

şimdi kayıt olarak hiçbirşey yapmayacakmıyız . peki hangi okulda sınava gireceğimizi nasıl öğreneceğiz

suhobhcl
Автор

Hocam eokuldaki adrese dayalı okulları gösteren yer kapalı ne zaman açılır

efw
Автор

Hocam lgs ye girmemek için bir işleme gerek varmı lgs ye gitmemek yeterli olucakmı lgs ye girmesem obp ile alan liselere girebilirmiyim

hasanbozkurt
Автор

Bizde Yani bizim zamanımızda öyle bir sınav olmadığından o sınava hiç girmedim ve imam hatip düz Müzesi'ni tutulmuştum ama Kaza geçirdiğim için hangi sınava girebilirim acaba söyler misiniz ricada bulunsam

gulaycakr
Автор

Hocam peki sınava katılmayan adrese dayalı gitmek isteyen öğrencilerin yapması gereken bir şey var mı yoksa sadece sınava girmesekte olur mu

bendis_jm
Автор

Hocam ben lgs ye gireceğim ama puan ımı beğenmedim diğelim ortalamam ile sınavsız alan yerleri seçebilecekmiyim?

BahriyeNaziri
Автор

Hocam ben yerel yerleştirmeye tercih edicem şimdi ben lgs sınavına girsem bu merkezi mi olucak

cansutetik
Автор

İstediğim okul ile aramdaki mesafe 3km puan ise 82 benim puanım 90 sizce girer
miyim

cerabaleosu
Автор

Hocam ben lgs ge girmeyeceğim ama dilekçe veya başka şeylere gerek yok değil mi? Yani lgs ye girmemek için bi işlem yapmaya gerek varmı?

zeynep
Автор

Lütfen hocam böyle ders çalışmak dışında birşey yapacakmıyız lgs den öncr mesela okul tercihleri falan lgs den sonra mı lütfen söyleyin cevap bekliyorum.

melekmuntazar
Автор

Ben lgsye katılmak istemiyorum katılmadığımda sınav notlarıyla bir liseye gidebiliyormuyum

kerem
Автор

Sınava girmicem açık liseye kaydolabilir miyim

mikurinshiku
Автор

merhaba admincim bende girmek istemiyorum lgs ye hoca bir dilekçe doldurttu ben onda sadece ilk dönem notlarını işaretledim şimdi ne yapmam gerkiyor =)

rumeysa
Автор

Sınava giremeyen ne olur
Boş ta mı kalır
Liseye gidemez mi

hataysoslukatikdurum