Sähköavusteinen polkupyörä Helkama SE10 ⚡⚡

preview_player
Показать описание
Koeajossa sähköavusteinen Helkama SE10 e-bike Shimano Steps-tekniikalla. Polkupyörän varusteluun kuuluu mm. joustokeula, led-valot ja hydrauliset levyjarrut.

Video on toteutettu yhteistyössä Helkama Velox Oy:n kanssa:

Helkama SE10 sähköpyörä tekniset tiedot:
Moottori Shimano Steps 250 W
Akku Li-ion 418 Wh, 36V, 11,6 Ah
Latausaika n. 4 h
Toimintasäde jopa 130 km
Avustustasot 3 kpl
Varusteet laturi, led-valot, kävelyavustus, joustoetuhaarukka

Runkomateriaali Alumiini
Runkokorkeus 52/ 56 cm
Keskiö 44H, 175 mm Shimano E6000
Ketju 3/32″ Rost Buster
Renkaat 28″ Schwalbe Marathon 37-622
Vaihteet Shimano Deore M610 10 v
Väri Mattamusta
Ajajan vähimmäispituus 152 cm / 160 cm
Etu-/takajarru Shimano hydrauliset levyjarrut
Etu-/takanapa Shimano RM66/RM66
Paino 23 kg ilman akkua, 24,4 kg akun kanssa

Sähköavusteinen tai moottorilla varustettu polkupyörä saa kulkea maksimissaan 25 km/h. Sähköavusteisen polkupyörän suurin teho saa olla enintään 250W, avustuksen on kytkeydyttävä pois päältä kun nopeus saavuttaa 25km/h, ja avustus saa toimia vain poljettaessa. Sähköavusteisiin polkupyöriin sovelletaan polkupyörän teknisiä vaatimuksia eikä niille tarvitse ottaa liikennevakuutusta.

Sen sijaan liikennevakuutus on otettava moottorilla varustetuille polkupyörille, jotka eivät täytä sähköavusteisen polkupyörän ehtoja. Moottorilla varustetun polkupyörän teho saa olla enintään 1 kW. Näihin sovelletaan mopoa vastaavia teknisiä vaatimuksia, mutta niitä ei kuitenkaan tarvitse rekisteröidä.

Lisätietoa sähköisistä liikkumisvälineistä:

Ostan pyöräilytarvikkeeni affiliate kumppaneiltani Wigglestä ja CRC:stä. Tekemällä omat ostoksesi ao. linkkien kautta tuet Velogin toimintaa - hinta on sinulle silti sama!

Lisätietoja:
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Moi! Tänne vähän varovasti naisimmeinen kirjoittaa, mutta tuskin olen heistä ainoa uskollinen velogisi seuraaja. Kiitos ystävällisestä suhtautumisestasi sähkäriin: jostain syystä törmään toistuvasti kommentteihin kuten "mihin sinä SÄHKöpyörää tarvitset" ja " minä haluan saada kuntoa pyöräilystä" Kuusikymppisen naisihmisen eli omani elämän muutti sähkäri kerralla. On se niin mainio kulkupeli. Aloin oikeasti taittaa matkaa pyörällä, vanha sohvaperuna. Ja se houkuttaa polkemaan pitkälle ja niin lujaa kuin sillä pääsee. Että se kunnon koheneminen on vaan korvavälistä kiinni. On jopa herännyt houkutus saada joskus kokeilla noita superkevyitä kiitureita, miltä tuntuis oikeasti mennä pyörällä lujaakin. Allekirjoitan noita jaettuja kokemuksia, paitsi että oma menopelini on Boschin moottorilla ja akulla varustettu, keskimoottoritoiminen Felt, enkä ole kokenut nykimisiä. Koeajoin ennen ostoa eri malleja, ja nimenomaan tämä keskimoottorilla varustettu malli on luonnollinen polkutuntumaltaan. Etupyörämoottorista en pitänyt lainkaan. BTW. Nolottaa joskus ylämäessä puhaltaa nuorista niska hiessä polkevista urhoista kepposesti ohi, mutta heitä ei varmaan nolota viuhahta meikäläisestä ohi suoralla. Että simmotti.

at
Автор

Minulla on ollut jo vuosia sähköavusteinen. Kuntoilen sillä, koska ikä on melkein 80 v. Saa sillä kyllä pulssinkin nousemaan kun tosissaan pyörittää. Tietenkin toivois vauhtia vielä lisää. Kyllä kilpapyöräilijät yleensä menee ohi, joskus ylämäessä olen saavuttanut kilpapyöräilijän. Pyöräni mertkki on Ibrido.

taistora
Автор

Kun on paljon mäkiä, sähköapu on parhaimmillaan. Sitten käytännön kokemukseni. Reitti oli sama 12, 5 km x2. Mäkiä 2x10. Kun sähköt oli rikki pääsin verailuksi keventämään pyörää liki vakiota. Vaihteita oli kolme. Sähköteho oli 190 W. Keskinopeudessä oli 4, 5 km/h ero usean ajon keskiarvona. Tuntemukset miltei samat. Ajoin aina hikeen.

jarikinnunen
Автор

Viikon olen ajellut nyt Helkama FE10 sähkö fatty pyörällä. Kyseisestä mallista ei hirveästi löydy arvosteluja, mikä vähän hirvitti, mutta luotin miehen arvostelukykyyn. Pyörän löytyminenkin oli onnenkantamoinen, koska niitä ei joka liikkeessä ole. Tykkään ajotuntumasta ja siitä, kuinka tämmönen sairas ja huonokuntoinen voi kokea liikunnan iloa. Asumme korkealla mäellä ja tähän asti pyöräretkiltä olen tullut verenmaku suussa, henkeä haukkoen ja vuosi sitten sain jopa sairauskohtauksen pyöräillessä. Nyt Helkamalla tuo kaikista jyrkin mäki hurahtaa samallalailla kun tähän asti tasainen maasto luomu pyörällä. Kiitos kattavista videoista! Mies tykkää pikku tarkoista spekseistä kun taas minä tykkään siitä kun selität asiat niin että tämmönen "tollukkakin" ne ymmärtää. 😁 Turvallisia kilometrejä. Jatka samaa rataa 👍

martza
Автор

kiitoksia loistavasta testistä. tarttuipa vuoden 2020 malli viikko sitten mukaan ja mitä mainioin laite työmatka liikenteessä.

TheKsylofoni
Автор

Mulla on sähköpyörä, ihan ite rakennettu sellasesta sarjasta.
Ihan veikee peli ja kulkee helposti, mutta talven liukkailla se on vähä haastava ajettava ku se on etuveto. ;)

nikale
Автор

Minä sähköistin toissakeväänä Greecyclen 250 Watin sarjalla Trek Soho sinkulan. Siinä moottori on etukiekon keskiössä. Meikäläisen pyörässä veto katkeaa 28 km/h kohdalla. Koska pyörässä ei ole välityksiä kuin yksi, niin jyrkimmissä mäissä joutuu kuskikin avustamaan moottoria. Reilut 60 km on pisin lenkki minkä olen tuolla kruissaillut ja akussa oli vielä virtaa jäljellä 25 %. Tallista löytyy myös moposkootteri mutta itse en ole sillä ajanut kuin kaksi kertaa Trekin sähköistyksen jälkeen. Noin 2000 km on nyt tuolle viritykselle kertynyt hupi- ja hyötyajoa. Kuntolenkit hoidan CX- ja maastopyörillä. Itselläni on myös siitepölyallergia ja astma vaivoina, joten tuntuisi tuosta sähköistetystä kulkineesta olevan hyötyä myös kuntoilu mielessäkin pahimpina siitepölyaikoina.

kimmoahonen
Автор

Hyvä video ja oikeat johtopäätökset. Hommasin sähköpyörän elokuussa ja nyt 800 km työmatka pyöräilyä takana. Sähköpyörällä polkee aamu seiskalta hymy korvissa sorvin äärelle!

anttituubi
Автор

Tavalliseen pyörään saa melkein samat kamat, Helkamalainen vaatii oman erikoisen rungon. Olen kasannut pari pyörää etupyörämoottorilla ja yhden noja-triken takapyörämoottorilla. Jotenkin vaan tahtoo se poljinanturi aina "unohtua", ei mahdu keskiöakselille, kaasukahvalla siis ajellaan. Kummasti muuttuu maisema kun kartalta poistetaan ylämäet. Kampilämmitys pitää muistaa, liialla avustuksella ajellessa tulee tosiaan kylmä... :)

ristoalanko
Автор

Hyvä esitys ollaan vasta hankkimassa sähköpyöriä, joten kokemuksia itse ollaan etsimässä. Tämä valaisi lisää hyvin.

Senioritubettaja
Автор

Hienoa että antoivat testiin! Itse olen nyt päältä vuoden ajellut (n.4000km) juurikin autonkorvikkeena Helkaman edellisellä mallilla (TE28), 25km per päivä ja siinä käytössä on ollut loistava peli, tulee pieni hiki ja peruskunto nousee vähän kuin vahingossa. Nastarenkaat on taas alla ja tarkoitus on jatkaa viimetalvista hulluutta, -20C tuntui olevan pyörälle ja miehelle raja, sähkötekniikka sinänsä toimi hyvin pakkasessakin.

kobbetop
Автор

Kiitos videosta ja hyvästä kanavasta, johon törmäsin vasta muutama päivä sitten. Ostin loppukesästä Haibiken Sduro Trekking RC:n ja se on ehkä yksi parhaista ostoksista, jonka olen eläissäni tehnyt! Momentintunnistus on aivan ehdoton, kuten Erkkikin alempana kirjoitti; avustuksen määrä säätyy portaattomasti huomaamatta kuin ajatus. Itselläni on jäänyt autolla ajelut paljon vähemmälle ja "vähän huono keli" tai aamuväsymys eivät ole enää tekosyitä hypätä auton rattiin, vaan pyöräilyä suorastaan odottaa!

Pakkanen ei juurikaan vaikuta akun kestoon useimpien työmatkapyöräilyssä, koska akku on kuitenkin sisätiloissa yön yli ja työpäivän, joten sen lämpötila (ja siten jännite) eivät ehdi ajon aikana juurikaan tippua.

Hämmentävän paljon saa silmänpyöräyttelyjä ja epäuskoisia kommentteja, kun kertoo perusterveenä nuorena miehenä ostaneensa sähköpyörän - sähköpyörien imago laiskojen ja eläkeläisten ratkaisuna tuntuu istuvan vielä tiukassa.

Tässä vielä linkki mielenkiintoiseen kirjoitukseen sähköpyörien tulevaisuudesta Suomessa:

eerosario
Автор

Olen viime keväästä ajellut Haibikella, 3000 meni juuri rikki. Sähköavustuksen suurin hyöty minulle on rasitustason säätely. Ei mene sykemittari huonokuntoisella satakiloisella heti "punaiselle", kun moottori tuuppaa ylämäessä. Pyörässäni on Boschin moottori, jossa on momenttitunnistin. Se haistelee kuinka voimakkaasti poljetaan ja sen perusteella lisää avustusta. Ei esiinny mainitsemaasi nykimistä avustuksen kytkeytyessä päälle ja pois. Avustustasoja on neljä. Normaalilenkillä käytän lievintä avustusta enkä ole kokenut haitalliseksi 25 km rajoitusta. Jos puhtia riittää, voi painaa lujempaa ja avustus kytkeytyy päälle vasta ylämäen alkaessa hyydyttää vauhtia. Minulla sähköpyörä on palauttanut riemun pyöräilyyn! Kulumat polvissakaan ei haittaa pyöräillesssä, kävelylenkin jälkeen tahtoo tulla alaraajat kipeäksi. Kilometriäkään en vaihtaisi pois 😄

ErkkiNieminen
Автор

Olen 71-vuotias ja minulla on ollut Helkama sähköpyörä jo 10 vuotta. Pyörä on muuten hyvä, mutta se on aika vaarallinen, kun siinä ei ole hameverkkoa, ja monta hametta on mennyt pyöräillessä rikki. Kerran oli vaaratilanne, kun hame jäi kiinni pyörään. Pysäytin pyörän, mutten saanut hametta irti. Jouduin pyytämään pakettiauton työpaikalta hakemaan minut. Pyörä laitettiin pakuun ja istuuduin alushoususillani ohjaamoon. Suuntasimme kotiin hakemaan uutta vaatetta ja sen jälkeen töihin.

rhh
Автор

Joo erittäin hyvä esittely video.Ite oon kokeillu Trekin sähköavusteista maastopyörää ja on kyllä mielenkiintonen vehje.Siinä myös se 25km/h tulee lähes heti ja mielestäni välitykset loppu kesken.Kyllä se ainaki 35km/h pitäs avustaa.Mutta työmatkapyöräilyssä se ois kyllä paikallaan ku joskus väsyneenä lähtee kotiin ja kaamea vastatuuli nii sillon ois kiva ajella sähköpyörällä.

jarmotuisku
Автор

Hieno video!
Noiden sähköavusteisten suosio varmaan kasvaa kovasti lähitulevaisuudessa. Mutta ei kyllä tosiaan haittaisi, jos laki sallisi avustuksen sinne 30 km/h asti. Multa aina kysytään, että onko mun kinnerissä sähköavustus. Vastaan aina, että en mun suurilla matkanopeuksilla tarvitse sitä täällä tasamaalla. Mutta jossain mäkisemmässä maastossa se voisi olla ihan kiva. Ja varsinkin näin syksyllä, kun ilmat kylmenee ja vauhti tuntuu hyytyvän, ei pienestä avustuksesta olisi haittaa 😄

TheVelomobileChannel
Автор

Pyörämatkailussa olisi loistava peli. Tarpeeksi suuri akku jolla ajaa satasen helposti tosin maksaa pitkän pennin. Siinä olen täysin samaa mieltä, että avustus lakkaa liian aikaisin. Myös moottorin näennäisellä teholla ei tarvitsisi olla ylärajaa jos laki kumminkin asettaa nopeusrajan. Esim painavat kuskit kuormattuna hyötyisivät tehokkaammasta moottorista.

SamiPekkarinen
Автор

Vuos sitten ostin maasturi ncm:n takaveto 48V, 24vaihteinen, 1260km takana. eturattaalla vaihtaessa isommalle, seurattava ettei mene ketju yli (yksi ketju tuhottuna). Muuten mainio peli työmatkalle, ympäristö- ja matkakulujen suuri säästö, eikä tule hikoiltua niin paljon.🙃

Jarmokomi
Автор

ei oo sähköpyöristä kokemusta vaikkakin kovasti olis mielenkiintoa kokeilla niin sanottuna auton korvikkeena. Kauppa reissut menis kätevästi vähän pidemmällekkin. Hyvä video!

laspohj
Автор

Hei!

Minulla on ollut sähköavusteinen polkupyörä vuodesta 2011 lähtien. Tänä vuonna piti ostaa uusi, kun vanha sanoi irti avustussopimuksensa. Se oli saksalainen Panther. Nyt minulla on Tunturi E-City. Tekniikka on harpannut huimasti tuossa ajassa, akun kesto on moninkertaistunut ja ominaisuudet muutenkin parantuneet. Kahdella akulla poljin vanhalla pyörällä yli 10000 km.

Kyllä sähköavustus laajentaa reviiriä kummasti Tykkään polkea pitkiä lenkkejä, ja pitänee ensi kesäksi hommata lisäakku, ettei matka tyssää kesken kaiken. Kävelyavustus on hieno keksintö, tosin en sitä ole oikein oppinut vielä käyttämään. Nappulaa pitää paikaa koko ajan kun kävelyavustusta käyttää ja se tuntuu hankalalta.

Kiitos hienoista videoista, katselen niitä silloin tällöin.

Terveisin, Kaija

kaijatuuna