Vrei să îți faci un SERVICE AUTO? Stai chill, dai FALIMENT

preview_player
Показать описание
Verifică o mașină cu carVertical:

Programări - 0720 099 118

Poți achiziționa și RCA, CASCO sau orice tip de asigurare prin același link de mai sus.

CarVertical - cumperi 2 rapoarte, primești 3:

COMENZI - 0722354191

Facebook - 99Vehicles
Instagram - 99vehiclestv

VIDEO-URI

ULEI

PENTRU SOFERI

INTRETINERE SERVICE

DIVERTISMENT

DIESEL

TOPURI
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Perfect de acord. Am închis atelierul meu de reparații auto (tinichigerie, vopsitorie, mecanică) în 2007 după 11 ani de activitate, una din cauze fiind creșterea numărului de "cadavre" la care munceam înzecit mai mult, în special datorită șuruburilor înțepenite de rugină, ce se rupeau în caroserie sau în diferite piese, prelungindu-se cu mult timpul de lucru. Aproape orice reparație îmi provoca "greață" din această cauză. Devenisem expert în extragerea "rămășițelor șurubești" :)) Nu mai merita efortul. Să nu mai zic de evidența contabilă, controale absurde, aprovizionare, etc. Toate se "spărgeau de capul meu" Am preferat să fiu slugă la stăpân, decât stăpân la slugi. Așa că, m-am angajat în alt domeniu. Astfel, mă "doare capul" doar 8 h./zi, 5 zile/săptămână. Totuși, foarte rar mai fac unele reparații/întrețineri auto, însă doar din pasiune.

virgiljulean
Автор

Problema e că patronii vor sa se îmbogățească peste noapte pe seama mecanicilor. Știu un service unde nu vezi aproape niciodată elevatorul gol. Manopera e 120 lei/h fără TVA dar atenție 120 lei pe timpul normat și nu cel efectiv. De cele mai multe ori timpul efectiv lucrat este pe jumătate față de cel normat/facturat.
Un mecanic cu elevator și scule aferente produce cel puțin 600 lei/zi fără TVA. Se mai adaugă și câștigul din adaosul la piese dar pe acesta nu-l iau în calcul.
Salariul lui brut este de 200 lei/ zi. Profitul brut al service-ului este de minim 400 lei/zi per elevator. Având 10 elevatoare produce 4000 lei/ zi x 23 zile pe lună adică 92.000 lei pe lună după ce a plătit salariile mecanicilor.
Din acești 20.000 euro lunari se scad salariile personalului auxiliar, ratele la bancă sau chiria, întreținerea service-ului (energie electrică, apă, gaz, etc), taxele și rămân vreo 10.000 euro net profit curat.
Cât vrei frățioare să câștigi pe seama celui care efectiv îți prestează munca? Ia da tu faliment și du-te sa lucrezi pe 2400 lei să vezi cum e.
Felicitări tuturor mecanicilor care își deschid atelier propriu, plătesc taxe la stat, câștigă 100 lei pe oră și nu mai sunt muritori de foame la patronul cel avar.
P.S. Că tot spuneai că ești pasionat și de economie. Dacă fiecare mecanic ar câștiga net cel puțin 1000 euro lunar majoritatea banilor s-ar întoarce în economia națională pentru că el i-ar cheltui in special pe hrană mai de calitate, și-ar construi o casă mai frumoasă, și-ar duce copilul la o școală mai buna, etc. Patronul va sparge cei minim 10.000 euro lunar pe tot felul de mașini scumpe, vacanțe și alte fițe in afara țării, haine scumpe, ceasuri și alte nimicuri. Dacă vrem sa o ducem mai bine atunci trebuie sa ne facem cât mai mulți dintre noi afaceri mici de familie așa cum au și tu, să avem o "pătură de mijloc cât mai mare" și să nu mai fim sclavii celor avari.

theWolf
Автор

In ziua de azi, e foarte bine sa stai lângă mașina in momentul reparației . Cunosc foarte multe cazuri care mergeau cu mașina in service, cu o problema și plecau și alta ... sau piese schimbate care defapt nu au fost schimbate

Sorinbv
Автор

Sunt de acord cu unele afirmatii, iar altele nu prea, cum ar fi sa angajezi pe cineva din alta localitate. Am lucrat in alta localitate si a fost unul din motivele pentru care am demisionat intr-un final. Fiecare vede si actioneaza in consecinta in functie de cat il duce capul. Problema, consider ca e la fiecare dintre noi. Trebuie sa intelegem ca binele pe care il faci cuiva, ti se intoarce intr-o zi. Atata timp cat peste tot sunt manevre si "afaceri", lucruri calitative... mai putin. In acelasi timp, un angajat platit bine care lucreaza intr-un mediu in care se simte deasemenea bine, o sa fie fericit si implinit. Un patron normal care isi stie lua bucata lui de salar, are grija de angajatii si imaginea lui cred ca o s-o duca bine.

Mi-as face un service auto doar pentru maniacii de perfectiune :D. Curatenie ca in spital, atentie extrema la masina, reparatii la orice defect aparent nesemnificativ.

GeorgeUrsan
Автор

Exact acest lucru am pățit și eu după ce mi-am deschis un mic atelier acasă la mine. Am lucrat un timp și in atelier și m-am ocupat și de firmă, contabilitate, comenzi de piese, dar l-a un moment dat a devenit foarte stresant așa că am preferat să închid atelierul și am trecut la un magazin de piese auto la vânzarea de piese cu 8 ore pe zi de lucru și tot a doua sâmbăta liberă ( eram deschiși și sâmbăta până la ora 14 ) și rămâneam cu stres mai mic, cu timp pentru famile, concedii de odihnă plătite și netulburate de clienți și alte asemenea beneficii.Dacă aș deschide acum un atelier atunci m-aș specializa pe un anumit segment de reparații, poate sistemul de frânare, sau suspensie, reparat numai anumite tipuri de motoare, parte de electricitate exclusiv la anumite tipuri de mașini, deci ar fi mai multe variante, după preferințe.

csabaervinkato
Автор

Ai mare dreptate. Stiu un fost coleg care si-a deschis ilegal un service acasa. Tipul are un garaj mai mare, mai repara cateva masini, daca nu prea are clienti cumpara masini stricate din Germania, le repara si le vinde. Face bani frumosi din combinația asta.

theking
Автор

Am apreciat ca ai fost sincer la final, adica ai spus cum ai face mai exact tu. Tine-o tot asa!

LukeAtReels
Автор

Problema nu e ca e scump, problema e ca e scump si pleci cu masina nereparata.

encianhoratiu
Автор

În România ca și service supraviețuiești și trăiești destul de bine, doar dacă ești și meseriaș și antreprenor an același timp cunosc persoane care practica asta ca afacere de familie și e foarte bine 👌

proudcalamity
Автор

Mecanicii care părăsesc servisurile sunt mai deștepți ca angajatorul

danbalan
Автор

Te apreciez! Cand si cand am timp te ascult...
Ideea cu service-ul care vrei sa-l deschizi cu baietii in chirie ...etc...nu va merge, oamenii te "miros" ca ai nevoie de ei si vor profita, aici sant multe de discutat! Iti doresc succes si sanatate.

MHPCS
Автор

Salutare!!! Da ai dreptate, si eu cunosc mai multe cazuri de service in faliment din aceleasi motive enumerate de tine.Bravo si succes in continuare!!!

marianiancu
Автор

La reprezentanta este foarte scump si sa nu mai zic ca sunt multe cazuri cand pur si simplu nu schimba nimic pentru ca tu nu stii ce iti face la masina.
Multi au patit sa faca revizia la reprezentanta si dupa afla ca nu sa schimbat nimic ca tu nu ai vazut, zic de cei care au pus un semn sa se asigure ca se schimba filtrele si toate cele si ghici ce, nu sa schimbat nimic

sebastiandemeterca
Автор

Problema este că mulți mecanici dacă nu te mint și fură nu se simt bine. Ca și doctori ori cît le dai salar tot cer și așteaptă șpagă de parcă omul (muncitorul)de rînd ar avea salariu mai mare. Mai rau este ca mulți nu se pricep și se apuca să umble prin ea cum umblă bucătarul cu polonicu în ciorbă.

mirceatirban
Автор

Eu nu accept un service care să nu te lase să vezi cum se lucrează la mașină...și nu, nu mă interesează să vorbesc cu mecanicul...pur și simplu nu am încredere și vasta experiență pe care am căpătat-o in numeroasele service-uri din Romania, in special București...este inadmisibil ca și client să știi mai multe decât un mecanic din service, să vină să întrebe clientul despre rezolvarea problemei la autoturism ...sau să vezi cum încearcă să desfacă o piesă care nu are legătură cu operația necesară autoturismului...da, vorbesc din experiență...și da la service-uri de marcă...starea pregătiri mecanicilor lasă mult de dorit...se vede in special din modul de organizare a punctelor de lucru, ordinea sculelor, curățenia, modul de pregătire, etc. ... îți dai seama imediat cu ce specialist ai luat contact...eu nici nu doresc să lucrez cu un mecanic direct, prefer service, dar vreau să văd ce se face...am cunoștințe avansate de mecanică, dar prefer să nu mă murdăresc/obosesc...nici nu vreau să dau sfaturi...dar când văd o tâmpenie vreau să spun stop...și să plec!

sergiupapuctv
Автор

1) Voi ca proprietari de garaje luați în derâdere orice vine să lucreze la garajele voastre. Chiar dacă respectivul angajat nu are 3 facultăți de mecanică auto nu înseamnă că trebuie să îi dai un salariu la limita supraviețuiri . Omul respectiv învață din mers și este plin de vaselina, ulei și mizerie de pe mașini la fel ca un mecanic cu 3 facultăți ( nu spun să îl plătiți ca un mecanic cu 3 facultăți dar dăți un salariu decent )
2) 90% din mecanici umfla exagerat prețul la piesele de schimb ( eu nu spun sa nu ai un profit la piesele pe care la schimbi dar nu umflați de 5 ori prețul la piese) sunt de acord să plătesc manopera la prețul pe care mi-l ceri dar când mă arzi la prețul piesei atunci nu e ok . ( am pățit eu : dacă îmi comand eu piesa [radiato clima ] mă costă 325 lei iar macanicul a stabilit că aceași radiator, dupa codul original al producătorului, mă costă 1460 lei.
3) multe service auto pierd clienți pentru că nu știu să își facă managementul timpului ( dacă tu ca service spui omului să vină la 10 dimineața și el este acolo la ora respectivă iar mașină lui intră în service la ora 12 și pleacă din service la ora 16 atunci așteaptă mult și bine ca respectivul client să mai vină a doua oară la tine ) . Lucrul ăsta apare atunci când tu ca și mecanic vrei să storci fiecare secundă din manoperă fără a lăsa o marjă de eroare la un șurub încăpățânat sau alte probleme aparute pe parcurs .

daxyno
Автор

Spor si in alte videoclipuri, asteptam sa mai vedem matizul. Te sustin si te apreciez in continuare !!🚘🚘

negoitaionut
Автор

Da, da ducem mașina în spate, și poate pleacă mai rău ca și cum a venit

ciobriss
Автор

zici bine Razvan, o sa vezi ce iti sar mecanicii in cap acum... Mai vrem vloguri ca asta! masini si business

gabrielmindruta
Автор

Ar mai fi un motiv...eu unul îmi întrețin mașinile singur de vreo 3-4 ani, și cred că mulți fac, sau au început să facă asta de când cu volumul uriaș de conținut de pe YouTube legat de mecanica 😉😅.

sdsd