Cum stii ca e buna mierea pe care o consumi? Afla de la Nicolae Onu in noul podcast de la ora 19:00!

preview_player
Показать описание

Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

1. Mierea care are umiditate sub 16, 5% face acest..."burbuluc" :)) la temperatura camerei si nu e nevoie decat sa intorci brusc borcanul cu susul in jos.; dureaza secunde bune pana bula de aer urca sus, mai ales daca temperatura este sub 30 de grade. Tot mierea cu umidiate sub 16- 16, 5%, in momentul in care se scurge, nu o face sub forma de picaturi, ci un fluid continuu, care la contactul cu suprafata pe care se asterne, formeaza pliuri, datorita consistentei.
2. Daca pui miere pe o bucata de hartie sau pe un betisor si ii dai foc, ARDE COMPLET. Orice miere contra-facuta NU ARDE si va stinge flacara.
3. Mierea autentica cristalizeaza dupa o perioada de timp, complet sau partial, in functie de sursa nectarului si data imbutelierii, inclusiv mierea de salcam si cea de tei. Consumatorii nu trebuie sa se fereasca de mierea cristalizata, deoarece este forma ei naturala corecta si sanatoasa de conservare si este o dovada ca ceea ce cumparam este miere. Decristalizarea trebuie sa se faca la maxim 39-40 de grade in bain marie, foarte lent. La depasirea acestei temperaturi, se produce o substanta toxica 5-HMF. De aceea, indulcirea ceaiurilor, prajiturilor si a sucurilor trebuie facuta cand acestea au sub 40 de grade.
4. Cea mai completa si mai hranitoare miere este mierea poliflora cu capaceala, desi toata lumea o considera mai putin "pretioasa"...
5. Cea mai calitativa miere indiferent de sursa nectarului (rapita, salcam, tei, floarea soarelui, faneata etc), este cea care este maturata prin dezumidificare naturala in stup prin ventilatia facuta de albine, capacire si recoltata cat mai tarziu (de ex. in toamna). Dintr-o astfel de miere cu CAPACEALA, nu rezisti sa consumi mai mult de doua lingurite luate consecutiv pentru ca simti ca "te ia cu lesin" datorita taninurilor si aromelor maturate, extrem de puternice care impresioneaza placut si profund papilele gustative, dar simti imediat nevoia de "pauza" pana la o noua portie. O astfel de miere are un continut infim si de venin si propolis, dar si de polen, iar capaceala este ceara pura, ceara alba; toate aceste produse au efecte benefice pentru organismul nostru.
6. Una dintre cele mai valoroase mieri, comparabila terapeutic cu mierea de manuca este mierea de iarba neagra. Alte sortimente valoraose sunt crema de miere cu polen, crema de miere cu propolis, cu laptisor de matca sau cu apilarnil. Foarte pretioase sunt si sortimentele de miere in care s-au macerat nuca, catina, afine etc.
7. Daca va respectati pe dvs. si mai ales familia; in special copii, va alegeti un fermier apicultor din zona sau, pentru anumite sortimente specifice arealului de provenienta (mierea de iarba neagra nu se gaseste decat in Apuseni) apelati la fermieri verificati, si va cumparati 1 - 2 borcane de miere lunar. Asa veti sustine producatorii autentici care sunt interesati sa-si pastreze clientela pe termen lung. Vad comentarii despre mierea din supermarket. Va garantez ca o singura data e nevoie sa cumparati miere de la sursa si veti fi uimiti ce inseamna calitate.

cmflepu
Автор

Eu in supermarket: hop hop hop uite bulbulucu😂😂❤

stanadrian-mo
Автор

Nu are nicio legătură "burbulucul" cu calitatea mierii. Bula aceea arată de fapt densitatea lichidului!

Cristian-A
Автор

Daca e cristalizata nu mai vezi nici un burbuluc 😂

mihaielacucinschi
Автор

Da. Interesant. Doamne. Ajuta. Amin 🙏🙏🙏

DanutuAnghel
Автор

Ce cadre frumoase ai surprins, Diana!!! La 5 ani distanta fata de..inceputuri..se vede ce frumos ai/ati evoluat!! In vlogul asta, imaginile deapana povesti cu parfum interbelic, chiar fara cuvinte!! Felicitari!! Sunteti tare faini, dragilor, atat impreuna cat si separat!! ❤

Miha-fqmh
Автор

Cu cât este barba mai deasă cu atât crește si credibilitatea.

romeob.
Автор

Ce drăguț 😊eu știam asta..ei am avut seansa sa am un soț foarte inteligent 😢

lidiamocuta
Автор

Foarte corect. La cea cristalizat nu mai este cazul. Ea este miere adevărată!

osmanbossinis
Автор

Cit de Frumos poate sa Explice !Trebuie rugat sa predea in Scoala Copiilor ! Lucruri Minunate poate sa invete de la el 🙏

ioannasui
Автор

Daca il lumineaza cineva pe om povestindu-i despre densitate / vascozitate ....se poate pacali cu bulbulucu ...asa de usor :)))

balandan
Автор

Mă întreb de ce ăia de la achiziții îmi trimit mierea la laborator pt analize și nu aplică metoda bulburucu ... niște necunoscători 😂

costindima
Автор

Teorii inventate peste noapte. 😂 Nu are niciun sens si nici nu vine cu vreo explicație.

BornRull
Автор

O sti el altceva, dar chestia cu burbulucul e vrăjeală, neștiință.

floriniordache
Автор

Mulțumesc frumos. Eu încerc mierea cu creion chimic. Dacă are apa, mierea se coloreaza în mov.

veveveverita
Автор

Am de vânzare bulbuluc! Am și miere și cu bulbuluc mare da și cu bulbuluc mic! Până acuma vindeam fără bulbuluc dar văd că de fapt cu bulbuluc costă mai mult!

fazakaszoltan
Автор

Mulțumesc mult pentru ajutor și lecții de viață și bunul Dumnezeu să vă binecuvinteze cu toate darurile Cerești Amin ❤❤❤❤❤❤❤❤❤🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉

lidiaemerendiana
Автор

bulă îți arată densitatea.Pui 100ml apă călduță într-o farfurie, apoi 2 linguri de miere.Apoi agiți ușor, și în timp ce se topește mierea vei vedea pe fundul farfuriei niste hexagoane.Memoria mierii.

mariuso