Ο πόλεμος στα σαλόνια. Μαίρη Θηβαίου - ΜΥΡΙΑ ΟΣΑ [γ]ραμμένα, ἕν πανίον

preview_player
Показать описание
Ο πόλεμος στα σαλόνια.
Ένα έργο της Μαίρης Θηβαίου

Aνάθεση του Μουσείου Ιστορίας της Ελληνικής Ενδυµασίας του Λυκείου των Ελληνίδων για την έκθεση ΜΥΡΙΑ ΟΣΑ [γ]ραµµένα, ἕν πανίον. 1821-2021
Το βίντεο πλαισιώνει τη θεματική ενότητα “18.21m². Ο πόλεμος στα σαλόνια”

Μέσα από το έργο της, η Μαίρη Θηβαίου μας μεταφέρει στο περιβάλλον ενός ιδιότυπου «πόλεμου»: στις «μάχες» που διεξάγονται δια ζώσης αλλά και διαδικτυακά στους Οίκους δημοπρασιών και στα «χτυπήματα» (bidding wars) για τη διεκδίκηση και την τελική κατακύρωση συλλεκτικών αντικειμένων. Το έργο εξερευνά τις «τύχες» των αντικειμένων, καθώς επίσης το φαινόμενο κατά το οποίο αυτά αποδεσμεύονται από τις κοινωνικές αναφορές της παραγωγής και της χρήσης τους και εντάσσονται στο σύστημα της εμπορεύσιμης τέχνης. Γίνονται δηλαδή εκ νέου αντικείμενο διεκδικήσεων, -αυτή τη φορά μεταξύ των δυνητικών αγοραστών τους-, ενώ μάλιστα γεννούν περαιτέρω αξιώσεις περί γνησιότητας ή ιδιοκτησιακής νομιμότητας.

Για την παραγωγή του βίντεο έγινε χρήση του Google Chrome browser, της µηχανής αναζήτησης Google και του ιστοτόπου YouTube.
Ευχαριστούµε τον Οίκο Δηµοπρασιών «ΒΕΡΓΟΣ» για την άδεια βιντεοσκόπησης-φωτογράφισης «ζωντανής» Δηµοπρασίας.

#ΜύριαΌσα #greekcostumemuseum #lykeionellinidon
#phygital #ψηφιακήέκθεση #digitalexhibition #έκθεση
#art #contemporaryart #digitalart #videoart
#ΕλληνικήΕπανάσταση1821 #Επανάσταση1821 #ΕλληνικήΕπανάσταση #200χρόνια
#greekrevolution1821 #greekrevolution #greekhistory #greece1821 #200years

#φιλελληνισμός #philhellenism #livingroomwar #museumfromhome

Αποκλειστικός Χορηγός #giakalo #henkel #GiaKaloHenkel #laundry #greece
Χορηγός Επικοινωνίας #ΕΡΤ
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Εξαιρετικό, η επανάσταση ήταν σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα της επιθυμίας των μεγάλων δυνάμεων και η συσχέτιση της δημοπρασίας φολκόρ αναμνηστικών και έργων τέχνης στο ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον των οίκων δημοπρασιών με την παρουσία ειδησεογραφικών πρακτορείων δημιουργεί πολλαπλά επίπεδα ανάγνωσης και κριτικής. Συγχαρητήρια!

tryfsat