Τουρκία και Πακιστάν με παροπλισμένα F-16 και αδιέξοδο με την αγορά Rafale αντίπαλων χωρών

preview_player
Показать описание
Η Ινδία θέλει Rafale Marine για το αεροπλανοφόρο INS Vikrant και το Πακιστάν σπεύδει να αγοράσει τα κινεζικά J-10C ως απάντηση.
-----------
Με την αντίστροφη μέτρηση να έχει ήδη ξεκινήσει, για να τεθεί σε λειτουργία το εγχώριας κατασκευής αεροπλανοφόρο 1 ως INS Vikrant τον Αύγουστο του 2022, το ινδικό Πολεμικό Ναυτικό θα πραγματοποιήσει πτητικές δοκιμές του μαχητικού Rafale-Maritime στο Shore Based Test Facility στο INS Hansa στη Γκόα στις 6 Ιανουαρίου και μετά θα αποφασιστεί το καλύτερο πολεμικό αεροπλάνο που ταιριάζει στο μεταφορέα 40.000 τόνων.
Σύμφωνα με αξιωματούχους που γνωρίζουν το θέμα, το μαχητικό Rafale-M θα υποβληθεί σε εντατική δοκιμή για σχεδόν 12 ημέρες για να αξιολογηθεί εάν το μαχητικό αεροσκάφος είναι το καταλληλότερο για το IAC-1. Το μαχητικό Rafale M είναι το κύριο οπλικό σύστημα για το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle και έχει επίσης δείξει τη διαλειτουργικότητά του με τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα το 2008.
Το ινδικό Πολεμικό Ναυτικό, σχεδιάζει επίσης να δοκιμάσει το αμερικανικό μαχητικό F-18 Hornet στις ίδιες εγκαταστάσεις, προφανώς τον Μάρτιο ως εναλλακτική επιλογή του μαχητικού Rafale-M.
Τον Ιούλιο, το ινδικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την αγορά 36 μαχητικών αεροσκαφών Rafale από τη Γαλλία. Είναι ενδιαφέρον, ότι το Πακιστάν θα προμηθευτεί επίσης 36 πολεμικά αεροσκάφη από την Κίνα , υποδηλώνοντας ότι πρόκειται για άμεσα αντίποινα στην κίνηση του Νέου Δελχί.
Γιατί κινέζικα μαχητικά;
Η Κίνα είναι στενός σύμμαχος του Πακιστάν, λόγω διαφόρων σημείων σύγκρουσης μεταξύ Πεκίνου και Νέου Δελχί στη Νότια Ασία, καθώς οι δύο μεγάλες δυνάμεις της Ασίας, ανταγωνίζονται μεταξύ τους για να εξασφαλίσουν τα πολιτικά και οικονομικά τους συμφέροντα στη στρατηγικής σημασίας περιοχή.
Η Πολεμική Αεροπορία του Πακιστάν, χρειάζεται ένα μαχητικό πολλαπλών ρόλων 4,5 γενιάς. Τα ευρωπαϊκά μαχητικά είναι πολύ ακριβά και οι ΗΠΑ δεν αποτελούν επιλογή λόγω της αναστολής της βοήθειας ασφαλείας με το Ισλαμαμπάντ, παρά το γεγονός ότι το Πακιστάν είναι ονομαστικά σύμμαχος εκτός του ΝΑΤΟ.
«Ακόμη και η λειτουργία F-16 είναι προβληματική για το Πακιστάν, επειδή η Ουάσιγκτον θέτει περιοριστικούς όρους στη χρήση τους», λέει ο Javed Ομοσπονδιακός Υπουργός του Πακιστάν. Υπάρχουν και προβλήματα που σχετίζονται με τη διαδικασία επισκευής του, προσθέτει. Η Κίνα συνήθως δεν θέτει όρους για τα όπλα που πουλά σε άλλες χώρες.
«Για το Πακιστάν, το μοντέλο J-10C είναι σημαντικό», λέει ο Javed, αναφερόμενος στα τεχνολογικά προηγμένα χαρακτηριστικά του αεροσκάφους.
Αλλά αυτό, δεν σημαίνει ότι το Πακιστάν εγκαταλείπει τη δυτική συμμαχία, προσθέτει, λέγοντας ότι είναι δικαίωμα του Πακιστάν να υπερασπιστεί τον εαυτό του.
----------
Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:
-----------------
----------------
#ΙΝΔΙΑ
#ΠΑΚΙΣΤΑΝ
#ΤΟΥΡΚΙΑ
--------------
-Videos animations, maps, used:
Рекомендации по теме